Friday, December 15, 2006

Tiden går fort nu

Fredag kväll och en ny arbetsvecka till ända, tiden går ruskigt fort nu och bara en vecka kvar till en veckas julledighet. Det har inte hänt något med min ansökan till tidningsbudsjobbet utan jag väntar på att det ska bli något distrikt ledigt här där jag bor. Det blir för jobbigt att behöva åka någonstans för att jobba någon timme innan vanliga jobbet. Funderar lite på andra alternativ framförallt saker som man kan göra i sin egen takt hemma framför datorn några timmar per dag.

Börsen gick återigen bra idag. Runt 1% upp i nästan alla länder jag placerat i. Funderar på om man ska kliva in lite tyngre i aktiefonderna och utnyttja den starka trenden som råder nu. Det mesta talar dock för att jag håller mig till urpsrungliga planen och fortsätter att spara en betydande del i räntefonder i väntan på en eventuell nedgång. Med tanke på hur fort tiden går kommer mitt ordinarie aktiefondsprande snart komma upp i hyffsade nivåer. Är ju ny månad med nya insättningar titt som tätt känns det som.

6 comments:

 1. Tänkte bara höra hur mycket du har tjänat hitils på ditt aktie och fondsparande i förhållande till hur mycket du hadde tjänat om du bara haft pengarna på någon bankkonto.

  ReplyDelete
 2. Tomas: Lite svårt att svara exakt på den frågan. Gjorde tex en bra affär på ericssonaktier med snittkurs för inköp på runt 10 och försäljning för lite över det dubbla. Det gav mig en bra grundplåt till lägenhetsköpet, vilket gör att jag bara har 50.000 i lån på lägenheten. Köpte också fonder för 50.000 runt 1997 som gick upp 50% på ett par år. Bara vinsten här på 25.000 gav mig ungefär 1 års studier utan CSN-lån.

  Förra året la jag ganska stor vikt vid att betala av studielån etc, så jag har inte haft något jättekapital i aktier fonder de senaste åren. Tyvärr eftersom börsen då gått riktigt bra.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:16 AM

  du vill bli miljonär, men missar att lägga in AdSense på din blogg.

  Vilken tabbe.

  ReplyDelete
 4. Har faktiskt funderat på det men tänkte vänta tills jag kan sälja reklamplats till någon av storbankerna för 10.000 i månaden.

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:35 AM

  Om du vill sticka ut lär du lägga lite tid på designen av din blogg.
  Eller anlita någon.

  ReplyDelete
 6. ÄR DU BEHOVET KRISTISK LÅNGT LÅN IGÅNG ELLER ÄR DU BEHOV LÅN ATT STARTA HAR EN SÄKERHET @ 2% RENTER FÖR FÖRETAG OCH PRIVAT
  SYFTEN? OM SÅ ÄR FALLET:
  Fyll och returnera
  Namn: ===
  Belopp som behövs: ===
  Varaktighet: ==
  land ==
  Syfte: ===
  Mobiltelefonnummer: ===
  Identifikationskort: ===
  Kontakta oss för mer information christloanfunds@gmail.com

  ReplyDelete