Monday, December 04, 2006

Dagens utgifter

Frukost - Gratis på jobbet
Frukt - Gratis på jobbet
Lunch - Matlåda pasta + tonfisk + lite grönsaker = 10 kr
Middag - Pannkakor ytterst lite sylt = 10 kr

Klurar på om man nästa månad ska variera sig lite och istället för att köra en klassisk snålmånad ska låsa alla pengar förutom de som går till de fasta kostnaderna. Dvs betala alla räkningar dagen efter lönen och därefter gömma bankomatkortet i en månad. Det skulle innebära att jag måste jobba ihop alla pengar som ska gå till mat under månaden på något alternativt sätt. Frågan är hur man får ihop kontanta pengar med kort varsel lagligt. 20 spänn per dag borde räcka. Hur lång tid tar det att få ihop 40 tomburkar? Annars får jag ju sälja några gamla prylar som ligger och skräpar. Lockande tanke måste jag säga. Tror jag bokar in dessa regler från från 1 januari till lönen den 25 januari.

3 comments:

 1. Anonymous3:29 PM

  Bra tänk!
  Kanske kan du sätta upp lappar om hund/katt/barnvakt. Det förutsätter naturligtvis att du har lite erfarenhet av det.
  Dina föräldrar har kanske grejer de inte behöver. Erbjud dig att storstäda i deras vind eller garage mot att du fpr visa saker och sälja dem.

  ReplyDelete
 2. Intressant snålhet du har!
  Hur gör du med julklappar och sånt, eller firar du inte jul?

  ReplyDelete
 3. Martin: För tillfället tjänar jag ca 14.000 i månaden efter skatt. Jag sparar 6.000 i fonder varje måndad. Dvs jag kan vissa månader bränna 8.000 kr om jag vill (det gör jag dock ytterst sällan utan det blir nästan alltid ett extra fondköp dagen innan lönen kommer för de pengar som inte gått åt). Varannan måndag kör jag en snålmånad där jag sänker kostnaderna rejält och sparar runt 4000 till. Den snålmånaden som nu pågår tar slut inom ett par dagar och nästa snålmånad inleds inte föränn dagarna efter nyår.

  Så visst finns det utrymme för julklappar. Kommer nog köpa för ca 1000-1500 kr.

  ReplyDelete