Thursday, December 21, 2006

Jullov

Då är det dags för lite jullov. Ledig imorgon fredag och även mellandagarna. Jag och min sambo ska till mina föräldrars lantställe utanför norrköping fram till ungefär den 27:e.

Vi samåker med min bror så resan kommer gå på någon hundralapp i bensin. Men väl där nere kommer utgifterna vara så gott som nollade. Fri mat och dryck under 5 dagar är inte fel för sparandet. Att dessutom tillbringa dagarna i ett hus flera km från närmaste affär gör inte saken sämre.

Imorgon kommer decemberlönen. Har ungefär 9.000 på kontot dvs 4.000 mer än vad jag ska ha när lönen kommer. Det innebär att jag sparat 10.000 denna månad (6.000 i fonder och 4.000 som är över på lönekontot). En viss förklaring ligger i att snålmånaden denna gång höll på över första veckan i december, samt att jag fick lite extra lön förra månaden tack vare övertid. Är mycket nöjd med resultatet med tanke på att jag dessutom handlat julklappar för ca 1500 kr.

Januari kommer dock bli snålmånaden som slår alla rekord. Detta i kombination med bra sparande både november-december ger troligtvis de bästa 3 sparmånaderna någonsin (över 10.000 i snitt kommer det bli).

2 comments:

  1. Anonymous11:15 PM

    stackars stackar din sambo...
    Stina

    ReplyDelete
  2. Stina: Vi får väl se om hon klagar när vi båda kan gå i pension vid 55 och flytta till ett varmare land.

    ReplyDelete