Wednesday, December 06, 2006

Snålmånaden närmar sig slutet

Då är det bara ett par dagar kvar av snålmånaden. Det har gått mycket bra. Har den senaste månaden levt billigt med en genomsnittlig utgift på under 35 kr per dag. Tillsammans med fasta kostnader som hyra etc klarar jag mig med god marginal under gränsen på att spendera högst 4.000 kr och därmed kunna spara 10.000 av min ordinarie lön (fick ju dessutom lite extra lön i november tack vare övertid vilket totalt ger ca 12.000 i sparande på en månad).

Nästa snålmånad kommer inledas redan första dagarna i januari. Dvs flyttas fram med ca 1 vecka jämfört med denna månad. Den kommer också bli mer extrem.

3 comments:

 1. Anonymous1:10 PM

  vad jobbar du som?

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:12 PM

  Du kanske har skrivit det redan men, vad ska du göra när du är 30 och är RIK? Ska du leva loppan då eller ska du fortsätta snåla o bli ännu rikare bara? Eller ska du gå över till ett mer "normalt" liv ;)

  ReplyDelete
 3. Fredrik: Jag har ett "vanligt" kontorsjobb. Jobbar relativt fritt och ofta lite mer än 40 timmar i veckan. Vill inte säga exakt vad jag jobbar med och på vilket företag.

  Anonym: När jag är 30 har jag bara fått ihop min första miljon och är långt ifrån rik. Så då blir fortsatta planen att spara vidare mot 3, 5 och 10 miljoner. Men när jag fått ihop startkapital blir investeringarna annorlunda och inte bara månadssparande i fonder. Fastigheter, företagande etc beroende på vad som känns rätt då.

  ReplyDelete