Wednesday, December 20, 2006

Omfördelat månadssparande

Har omfördelat mitt månadssparande i fonder något. Jag ökade lite i kina och ryssland och minskade något på min kombinerade ränte/aktiefond som jag tycker utvecklats lite väl segt. Totalt sett ökade jag också månadssparandet från 6.000 i månaden till 6.300 per månad.

Annars är det inte så mycket nytt att rapportera. Jobbar ganska mycket och spenderar ganska lite. Dock är det för tillfället ingen snålmånad så jag kostar på mig lunch ute någon gång i veckan och kanske en kvällstidning då och då. Med bara ett par dagar kvar till lönen kan jag dock konstatera att det trots det lyxiga levernet blir några tusenlappar över förutom det automatiska sparandet på 6.000.

Tanken är att jag ska ha 5.000 kvar på lönekontot när nya lönen kommer in. Allt över dessa 5.000 för jag över till en räntefond för att komma tillbaka till grundläget inför nästa månad. Numera dras månadssparandet i fonder den 29:e och samtidigt betalar jag räkningar etc. Det gör att jag från början på månaden fram till nästa lön har bra koll på läget.

Nästa snålmånad inleds den 2:a januari och då är som sagt tanken att jag inte ska spendera något från kontot föränn 25:e januari. Allt jag då behöver för mat etc måste jag dra in på alternativt sätt som att jobba extra eller sälja något skräp jag inte behöver. Har inte hunnit fundera så mycket på hur det ska gå till, men hinner klura under julen.

5 comments:

 1. jag är helt fascinerad av din målmedvetenhet. när du kommer på hur du ska sniffa fram alternativa vägar för din snålmånad, gör din röst hörd på bloggen är du snäll. jag kommer att läsa med iver.

  ReplyDelete
 2. Det skulle vara intressant att veta om du har någon viss procentsats som du förväntar dig i avkastning. Isåfall skulle det även vara intressant att se hur du kommit fram till den eftersom jag tycker att det i princip är hopplöst att göra det.

  Du har förresten ganska orginella sätt att undvika många utgifter. :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:19 AM

  Hej,
  Vilken utmaning! Ser fram emot att läsa hur du åstadkommer det.
  LR

  ReplyDelete
 4. Kul att ni verkar gilla min blog och satsning. Självklart kommer jag uppdatera med jämna mellanrum under nästa snålmånad.

  Förväntar mig ingen direkt procentsats. Eftersom det är omöligt att sia om framtiden. I några räkneexempel har jag väl använt 10% bara som ett exempel för ränta på ränta. Har ju ca 300.000 nu och sparar ca 100.000 per år, så viss ränta krävs ju för målsättningen att greja första miljonen inom mindre än 5 år.

  ReplyDelete
 5. Bra jobbat. Gillar din blogg!

  ReplyDelete