Wednesday, December 06, 2006

Julklappar

Det börjar som bekant närma sig jul. Jag har inga problem med att lägga någon tusenlapp på julklappar till min närmaste omgivning. Dom ska inte behöva blandas in i min besatthet kring att spara och leva snålt. Och när snålmånaden nu är slut har jag gott om utrymme i budgeten för att lägga på "övriga kostnader". Vi har lyckligtvis ingen större tradition av att köpa jättemycket dyra presenter men något till mina föräldrar, syskon, flickvän och far/morföräldrar har det alltid blivit.

Det som jag funderar på nu är snarare vad jag själv ska önska mig. Att som 25 åring med fast heltidsjobb önska sig pengar känns lite udda. Framförallt när man inte har något vettigt att säga att man behöver pengarna till. Och att sälja presenterna i början på januari känns både dumt och oekonomiskt. Frågan är vad man kan önska sig med bra andrahandsvärde som dessutom behåller sitt värde (eller helst ökar det) på lite längre sikt.

Ett par fat olja känns lite bökigt att önska sig annars hade det ju varit en bra idé. Någon med en smart idé?

6 comments:

 1. Anonymous9:29 PM

  Önska någonting som du behöver och har nytta av. Kanske någonting som du ändå skulle behöva köpa i framtiden. Den ekonomiska fördelen kommer i att du på så sätt spar en utgift som du ändå skulle få stå för längre fram + att den som ger presenten får glädjen i att verkligen "ge" en present.

  Eller vänd på saken och se jul och födelsedag två av få tillfällen att verkligen unna just DIG något.

  ReplyDelete
 2. Man behöver inte spendera speciellt mycket pengar på julklappar om man inte vill. Oftast är det tanken som räknas och om man tar reda på personen verkligen tycker om så brukar det inte vara några större problem att svänga ihop någonting fint själv.

  ReplyDelete
 3. Varför inte en prenumeration på någon tidning... presentkort... eller är det för trist?

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:56 AM

  Ja, önska dig en prenumeration av Privata Affärer eller en annan affärstidning. Det kommer du verkligen att ha nytta av på din väg till rikedom.

  Annars kanske något lagringsvin. Som kan öka i värde framöver.

  Kläder är väl inte heller så fel. För eller senare behöver du ju köpa det själv.

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:41 PM

  Har du något mål med vad du ska göra med pengarna? Man måste ju leva också! :)

  ReplyDelete
 6. Tack för alla bra tips. Prenumeration på affärstidning samt något presentkort på kläder känns som troliga alternativ på önskelistan.

  ReplyDelete