Thursday, March 16, 2017

Utdelningen i JNJ redan investerad

En dryg tusing i ny utdelning ramlade in i natt. Denna gång var det JNJ som levererade en av årets fyra utdelningar. Tog utdelningen och mina sista likvider på kontot och köpte lite preffar i Balder och Akelius. Plus lite vanliga stamaktier i Castellum och Investor. Så nära 1000 kr styck som möjligt i varje köp.

Har därmed nu kommit upp 24 Akelius och 21 Balder preferensaktier. Vilket genererar 900 kr i årlig utdelning. Alltid något med tanke på att det var väldigt nyligen jag började med preffarna.

Så nu blir det inga fler köp förrän lönen kommer nästa vecka. Sen kommer lön, utdelning i Nordea och utdelning i Castellum i snabb takt. Så portföljen fylls på, sakta men säkert.

Fortsätter dock att avvakta med H&M. Är mitt största innehav och vill se var denna tråkiga utveckling (försäljning och marginaler, ej aktiekurs) tar vägen, innan jag vågar fortsätta fylla på där. Även om det är lockande att snitta ner sig. Jag börjar bli gammal och feg kanske? När ryska börsen rasade för några år sen borrade jag bara ner huvudet och köpte för allt jag kunde.

8 comments:

 1. Anonymous4:27 PM

  Förstår vad du menar. När en aktie dalar så som t.ex. HM, Ericson, Novo Nordisk har gjort undrar jag alltid om det är en ökenvandring eller rea man ger sig in på om man köper. Jag är ofta feg och står över... :=)

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:56 PM

  Är det inte bara bättre att köpa indexfond?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous8:45 PM

   Är väl inte så smart om man har utdelning som taktik? Ny på bloggen?

   Delete
  2. Anonymous4:58 AM

   Indexfond som man säljer av 4% om året = utdelning.
   Har varit med för länge.

   Delete
 3. Har 1,6 miljoner i indexfonder. Men roligare med aktier. Så fyller på där istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous7:24 AM

   Håller helt klart med dig! Har själv en blandning av index fonder och utdelningsaktier. Känslan när det trillar in utdelning på kontot är minst sakt härlig och sporrar en till att spara än mer! Men glöm inte att spendera också! Lev livet medans du kan!

   Delete
 4. Anonymous9:11 AM

  Ser att du har ABB. Tipsar om nedanstående länk så du inte betalar 15% i källskatt i onödan

  https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/03/16/abb-abbs-sarskilda-utdelningsforfarande-2017.html

  /Olle

  ReplyDelete
 5. Köpte hm nu på morgonen för nästan 228kr, köpte för strax över 16000, så inga enorma summor men kunde inte låta bli :)

  ReplyDelete