Saturday, March 18, 2017

Fin dag på stan

Underbart med helg. Det är möjligt att jag skönmålar vardagen den dagen när jag slipper jobba. Men om dagarna då är ens hälften så fina som lördagarna är nu så är jag nöjd. Inga måsten eller krav på hela dagen.

Började dagen med ett pass på gymmet. Min nystart med träningen går bra. Tränat varje dag den här veckan, varav några korta pass på lunchen på jobbet. Och träningen är rolig igen nu när jag verkligen prioriterar den.

Efter träningen och en andra frukost blev det en tur in till stan. Gäller att passa på när både jag och min fru har SL-kort. Jag köpte ju 3 månaderskort vid nyår innan priset gick upp. Får se om det blir cykel till jobbet redan från början på april eller om jag kör en månad till med SL. 

Jag har alltid tyckt att det varit trist att gå på stan. Men möjligheten till lite Skogman/Lynch-spaningar av börsbolag gör det lite roligare att hänga med frun till stan. Idag roade jag mig med att titta in i några olika H&M-butiker. Och dessutom räkna H&M-kassar på stan. 97 stycken på en timme, där jag inte räknade någon kasse inom 100 meters avstånd från en butik. Perfekt index att jämföra antalet kassar med reaveckor kommande år.
Väldigt mycket folk i alla butiker. Men också galna priser. Kan inte vara mycket marginal kvar när man säljer jackor för 200 kr och toppar för 30 kr. Också långa köer vid kassorna. Halvseg personal som krånglar med galgar och viker kläderna långsamt och slöa kunder som fipplar med kort och kod. Att trycka igen fler personer per timme och kassa måste vara en viktig nyckel. Är övertygad om att folk avstår spontana köp pga lång kö till kassan.På Sveavägen vid Rådmansgatans tunnelbana delade Pressbyrån ut gratis smoothies. Vilket jag givetvis inte kunde motstå. Smakade väl ok, men besvikelsen var total när det inte var någon pant på flaskan.


Blev även ett besök på stadsbiblioteket. Här skulle jag lätt kunna tillbringa 5 timmar i veckan om jag inte jobbade. Gillar även att läsa hemma, men hemma finns det mycket distraktionsmoment. På biblioteket kan jag gå till en hylla som intresserar mig. Plocka en bok och sätta mig och läsa delar av boken i en timme eller så. Nu pratar jag om faktaböcker alltså som man kan skumma och välja ut vissa delar i. Inte skönlitteratur. 

11 comments:

 1. Är du gift?

  Hur fungerar din ekonomiska stil med att ha delad ekonomi med din andra hälft? Är hon lika sparsam? Ser du det som någon risk att förlora pengar om du skiljer dig?

  Förlåt om du tycker frågorna är för närgångna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag är gift ja och det funkar mycket bra. Billigt att leva ihop och dela på fasta kostnader.

   Hon sparar lika mycket men jag hade lite mer pengar när vi träffades. Men att jag skulle tappa ca 1 miljon om vi skiljer oss är inget jag funderar på.

   Delete
 2. Förstår din besvikelse gällande panten, då hade du ju tom fått betalt genom att ta emot den! :)

  /Aktieflickvännen

  ReplyDelete
 3. Det här var ett underhållande inlägg. 😊
  Bra tanke att gå runt på stan och spana. Kanske dags för mig att räkna kassar från HM, Clas Ohlsson mm i veckan. 😊 Är det något du brukar göra?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Brukar spana och kolla in aktierelaterade saker. Men har aldrig räknat kassar förut. Så har inget att relatera siffra till. Men anledningen till att jag började räkna var att jag såg direkt att det var så otroligt många kassar från H&M på stan.

   Delete
  2. James5:09 PM

   Har aldrig ägnat mig åt hobbyn i Sverige men i Södra Europa & USA är ju alltid påstävling H&M-koncern vs Inditex rolig påsräkning

   Delete
 4. Verkar som om HM behöver en rejäl omgång LEAN :)

  ReplyDelete
 5. Förskolemiljonären verkar inte ha läst bloggen, där står både om fru och ekonomi kring detta :)

  ReplyDelete
 6. Hej på dig!

  Kul att läsa om ditt lördagsnöje. Det liknar ganska mycket mitt bortsett från att jag får hela helgen med en massa sysslor att utföra från min fru:) Men jag antar att jag förtjänar dem eftersom att jag kan slappa till det för mycket på lediga veckodagar.

  En fråga då jag försöker mig på samma strategi som du med utdelningsaktier (i framtiden kunna sluta jobba och leva på utdelningen.)

  Hur mycket räknar du med att klara dig på de första åren?
  När går du i pension och hur mycket i utdelning (efter skatt) kommer du då att behöva klara dig på?
  Vad händer om tex ett bolag helt slutar att dela ut eller om ett eller flera sänker sin utdelning mycket under åren och aktien samtidigt går dåligt? har du någon strategi om det skulle inträffa?

  I dagsläget äger jag bara 3 aktier. HM, Betsson och Ratos. Utdelning i år blir ca 8.000 kr. Jag äger aktier för runt 160.000 kr. Ligger back ca 10.000 på dem medan mina fonder gått bra och ligger + ca 20.000 med samma inköpskostnads som aktierna.

  Jag vill vikta över till aktier men tycker det är svårt att avgöra vilken strategi man ska ha. Jag sparar ca 15.000 kr varje månad.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Det spelar ingen roll om du säljer lite fonder varje år eller lever på utdelningen. Så jag tycker inte du ska stirra dig inte blind på utdelningen.

   5% av aktiefonder bör man kunna sälja varje år. Så räcker pengarna minst till vanliga pensionen börjar komplettera utdelningarna runt 60 års åldern.

   Sen hur många tusen i månaden man behöver är ju individuellt. Vi räknar med ca 30.000 i månaden för 2 vuxna utan barn.

   Delete
 7. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindande Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Bannlys en tidigare älskare
  8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  ReplyDelete