Tuesday, March 07, 2017

Utdelningar

I slutet på förra veckan kom en tusenlapp i utdelning från HCP in på kontot (efter dragning av 15% källskatt som jag förhoppningsvis får tillbaka mer än 91% av om några år). Så det blev 8 Castellum extra idag för 120 kr styck. Castellum är ett bolag jag prioriterar att köpa lite mer av just nu till denna kurs. H&M känns fortfarande lockande men det har blivit mycket H&M sen förra sommaren då den för första gången på länge gick att köpa för under 250 kr. Så försöker lugna mig lite nu och sprida köpen lite, och då känns Castellum på dagens kurs toppen.

Planen är ju att köpa aktier för ca 1000 kr per dag. Men har märkt senaste månaderna att det är lite svårt. Trycker ofta in lite mer första dagarna efter lön vilket gör att det inte blir köp dagligen hela månaden fram till nästa lön, plus att jag försöker köpa en utländsk aktie de flesta månader och då köper jag för 5-7000 kr åt gången. Så kommande månader med täta utdelningar blir perfekta då det blir lättare att trycka på med köp så gott som dagligen ändå fram till nästa Uppesittarkväll.

Kan även passa på att tipsa om denna lista med estimat på utdelning för 2018 och 2019. Skulle den listan visa sig stämma är det ju dumt att köpa något annat än Nordea...

20 comments:

 1. Anonymous3:41 PM

  Tack för bästa bloggen! Köper du svenska aktier i kapitalförsäkring? Fördelar/ nackdelar med det jämfört mot Isk? På hur lång tid tänker du nå målet med preferensaktierna? Till sist när kommer boken? Mvh Jenny

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alla aktier i KF och alla fonder i ISK. Tror det spelar mindre roll.

   Tänker köpa preffar fram till jag slutar jobba om ett drygt år.

   Boken kommer innan sommaren. I maj hoppas jag.

   Delete
 2. Håller med om Castellum, men måste vänta på utdelningar som snart rasar in.
  Kommer nog även vänta på någon större nedgång för att komma in lite billigare, brukar ju backa lite på sensommaren, om inte förr.

  Jag ser att du " bara " har en bank, inga tankar plocka in någon gammal mer bank?
  Bra utdelningar och kommer förmodligen hantera ränteuppgångar hyfsat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänker att Industrivärden och Investor består av mycket bank. Så att jag egentligen har 3 av 4 storbanker i portföljen.

   Delete
 3. En som inte kan så mycket6:38 PM

  Hej! Gör du egna estimat av utdelningar? Vet du vad man baserar sådana beräkningar på?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gör egentligen inga egna estimat utan räknar med standardmässiga 3% tillväxt av utdelningen. Sen ändrar jag vissa aktier som tex Ratos och Telia nu i år där sänkningen var uppenbar.

   Delete
 4. Anonymous7:38 PM

  Om den skulle visa sig stämma bör man skynda sig att fylla på med Nobina...

  ReplyDelete
 5. Resonerar ganska precis som dig just nu. Köpte 10 Castellum idag - under 120 kronor får vi som inte har Private Banking ännu 5 aktier för 1 krona i courtage. Med första utdelningen av två om över 2 procent 3-4 veckor bort och nuvarande rimliga värdering känns det rimligt att slå till om man äger långsiktigt. H&M har jag också köpt mycket av och avvaktar att öka så länge den inte faller under 235 kronor igen. Har ett stort innehav och en YOC på 4 procent.

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:01 PM

  ...man kan säga vad man vill om Nordea, men min känsla är att det är en bank i kris. Knölig organisation med chefslager i de olika länderna ger sega beslut. En IT-ledning som tror sig lösa ett problem med ett inköpt standardsystem...och allt kryddat med tvivelaktiga affärer. Nej i mina ögon så är Nordea sämst i klassen av våra 4 storbanker, och jag kommer inte köpa en endaste aktie oavsett deras nuvarande höga utdelning. Mitt råd är att se upp och läs på...det är inte ett välskött bolag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sålänge Nalle Wahroos styr så känner jag mig trygg med Nordea.
   Alla storbanker är trögrodda kolosser. Det som hotar på sikt är inte andra banker, utan teknikbolag. Men det lär dröja.

   Delete
 7. Anonymous11:02 PM

  Om börsen backar 15-40 procent det närmaste året, inte helt otroligt om man ser historisk och på dagens läge i världen, hur skulle det påverka din plan på att sluta jobba nästa år?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Om börsen backar 15-40 kan jag ändå sluta jobba nästa sommar. För jag tror inte bolagens utdelningar som helhet minskar med över 20% oavsett börskurs.

   Utmaningen med att sluta jobba nästa sommar skulle vara om börsen går ner så man kan köpa H&M och Castellum till 7% direktavkastning. Då kommer några extra månaders jobb för att spara ihop 100.000 för att köpa fler aktier locka väldigt mycket.

   Delete
 8. Anonymous8:22 AM

  Jag köper Sampo istället för Nordea. Håller med tidigare talare att Nordea känns som sämsta banken av våra storbanker. På detta sätt får jag Nordea, men även lite riskspridning. Just nu koncentrerar jag mina köp till fastighet. Castellum och Hemfosa.

  ReplyDelete
 9. Anonymous12:20 PM

  Tipsar om Swedbank Robur access asien. En indexfond med 0,2 % i avgift. Bra alternativ till Länsförsäkringar tillväxtmarknad index som ju har dubbelt så hög avgift. Värderingarna i Kina är ungefär så höga som i USA så Kina känns som ett bra alternativ på lång sikt i alla fall, eller vad tycker ni andra?

  Jag har också tankat en massa Castellum och Hemfosa senaste tiden.

  /Martin

  ReplyDelete
 10. Anonymous12:22 PM

  Värderingarna i Kina är ungefär hälften så höga som i USA, skulle det stå.

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:58 PM

  Finns det någon bra sida där man kan kolla värderingar på olika Börser?
  Funderar på access europa om den också är lågt värderad nu?

  ReplyDelete
 12. Castellum till de här nivåerna (118,50 kr idag) är aldrig fel. Själv sitter jag tungt i egna fastigheter och köper därför inte aktier i fastighetsbolag men om jag skulle gjort det hade Castellum varit första bolaget. Tätt följt av Heba.

  ReplyDelete
 13. Jag är ju mycket tveksam till fastigheter i dagsläget med de låga räntenivåer vi har.
  Men, på lång sikt brukar det ju löna sig, samt stabil DA är ju trevligt. Har därför lagt några % i Castellum och Akelius.

  ReplyDelete
 14. Gallifrey9:49 PM

  Fyllde på idag med 45st Castellum till priset 116,50:-
  Fastighetsbolag är kanske inte mina dröminnehav men dagens priser har en viss övertalningsförmåga!

  ReplyDelete
 15. Malin2:14 PM

  Hej!

  Blir verkligen inspirerad av dig och önskar att få samma kunskap och erfarenhet som dig inom branschen. Vet att det är väldigt svårt, vad är dina bästa tips? Vet inte ens vad Kapitalförsäkring är, precis som det var för dig i början.

  bästa hälsningar

  maaalin6@hotmail.com

  ReplyDelete