Saturday, March 11, 2017

Nystart med träningen

Mina två stora intressen är ju pengar och träning. En anledning till att jag är så ivrig att bli klar med jobbandet är att kunna träna mer och hinna ge det en chans innan jag blir för gammal. Givetvis är det alldeles för sent att nå eliten men vore roligare att bli en vass gubbe i H40 än H50.

Jag skulle ju hinna träna betydligt mer än jag gör även med ett heltidsjobb. Det finns ju många som både jobbar och tränar mer än mig och dessutom har 2-3 barn. Men det ska vara roligt också. Med ovanligt mycket jobb inklusive en del resor, en del jobb med boken och även lite mer socialt umgänge än vanligt har träningen 2017 inte börjat bra. Har även ätit lite sämre än vanligt vilket gör att jag väger 2-3 kg mer än normalt. För mig blir det tydligt att om träningen inte prioriteras blir den inte rolig, och blir den inte rolig prioriteras den inte. Dvs den onda cirkeln är extremt snabbstartad.

Men nu blir det nystart och tillbaka till 6 pass i veckan med prestation i fokus. Om det går ut över lite extrajobb med chans till fakturering i egna firman och därmed jobbslut en månad senare nästa sommar så får det vara värt det.

11 comments:

 1. Anonymous6:35 PM

  Det goda livet kan vara "tungt" ibland ��

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:03 PM

  Vad tränar du? Säkert något du har haft uppe tidigare som jag har missat. Gissar att du inte betalar för din träning utan sköter den själv. Diciplinerad, envis och långsiktig. Egenskaper som passar en löpare :)

  Tack för en bra blogg! / hälsningar en vars stora intressen är just aktier och löpning

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har gymkort (haft i många år, även när jag levde för 6000 kr i månaden) och tränar varierat styrka och kondition.

   Delete
 3. Anonymous9:06 PM

  Okej, det är aldrig för sent att gå över till löpning :) Jag har samma önskan att om jag får mer tid träna mer. Tyvärr är nog min "frihet" längre bort än vad den är för dig men likväl så finns tankarna där. Förhoppningsvis finns intresset kvar när jag är äldre. Gymkort har jag med men är på väg att bli en sån som har kort men aldrig tränar, har gått från att gå till gymmet 3+ i veckan till nästan aldrig. Tycker löpningen är roligare och kör minst 3 gånger i veckan, att då gå till gymmet en gång känns sjukt trist. Fler pass totalt hinner/orkar/tillåter inte livet just nu. Det är otroligt omotiverande att känna sig svagare vilket jag gör när jag gymmar så sällan, vilket leder till att jag, precis som du skrev, går än mer sällan. Tvärtom med löpningen där utvecklingen är en helt annan. Hade det inte varit för friskvårdsbidgraget jag får via jobb så hade kortet skrotats. Träna på!
  /T

  ReplyDelete
 4. För mig är träning en del av att vara människa, att leva. Och om man inte får tid att prioritera träningen mår man väldigt dåligt. Jag kan tänka mig att du fungerar likadant. Du skulle nog ha lätt att känna dig lycklig utan ett jobb att tvingas gå till. Jag hoppas att du kan bryta den onda cirkeln :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous6:38 PM

  Hur lägger du upp träningen, och är det något lopp eller så inplanerat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tränar styrketräning 2-3 gånger i veckan. Hela kroppen på samma pass. Fokus överkropp och basövningar som bänkpress och chins. Sen kondition 3-4 gånger där jag blandar olika grenar som löpning/löpband, roddmaskin och cykel/spinning.

   Målet är att ta 100 i bänk och springa milen under 40. Samtidigt. Löpningen har varit akilleshälen i den målsättningen senaste året.

   Delete
 6. Anonymous12:03 AM

  Tjena miljonären. Om du ska leva på utdelningarna resten av ditt liv vad händer då med ditt kapital när du går ur tiden? vem ska ärva det? Som jag förstått vill du inte ha egna barn heller som skulle kunna ärva. Blir det välgörenhet eller kommer vi se dig i en Ferrari och lyxresor när du blir pensionär för att slösa upp kapitalet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag kommer försöka göra av med pengarna. Men om börsen går för bra eller jag dör för tidigt så kommer det som blir över gå till välgörenhet.

   Delete
 7. Anonymous3:02 AM

  Funderat på att kanske bli PT? Då behöver du inte jobba heltid :)

  ReplyDelete
 8. Malin1:44 PM

  Hej Miljonären!

  Jag är en vetgirig kvinna på 27 år. ÄR inte alls insatt i aktier och investeringar och förstår inte så mycket av det som skrivs. Hur man ska tänka mm. Skulle du kunna göra några närmare beskrivningar av det eller tipsa om bra litteratur för att sätta sig in?

  / Malin

  ReplyDelete