Wednesday, September 14, 2016

Köpt lite JNJ och Kone

Har nyttjat senaste dagarnas nedgång på börsen på att fylla på lite från mina likvider. Köper ju lite varje dag men nu har det blivit ett par lite större köp i Johnson&Johnson och Kone vilket passar bra då minicourtaget är 1 dollar/Euro istället för 1 krona. Är nu nere på 200 000 på sparkontot.

Om utdelningarna ligger på 2016 års nivå även under 2017 så skulle dagens portfölj ge runt 95 000 i utdelningar. Det kommer alltså inte vara några problem att nå målet på 100 000 i utdelning för 2017, även om jag tex vet att allt talar för att Telia sänker. Därav att jag "kostade på mig" att köpa bolag med runt låga 3% direktavkastning men goda möjligheter till höjningar över tid.

16 comments:

 1. Telias eventuella utdelningssänkning kan också (delvis) kompenseras av att andra bolag höjer sina utdelningar. Den bilden brukar börja klarna efter årsskiftet, då de lämnar förslag till utdelning för 2017.

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:30 PM

  Är det ren spekulation att Telia kommer sänka sin utdelning eller fakta?

  Och om dom gör det, vad borde ett rimligt värde på aktien vara då?

  ReplyDelete
 3. Det är mycket sannolikt att Telia sänker nästa år. Blir troligtvis 2-2,50 kr istället för årets 3 kr. Läs mer här http://www.svd.se/teliachefen-det-blir-en-sankt-utdelning

  Enligt SMEs prognos (som går att se gratis på Avanza fram till sista september) så är den samlade gissningen såhär för kommande åren:
  2017 - 2,22 kr
  2018 - 2,21 kr
  2019 - 2,34 kr

  Tycker att allt under 40 kr är en bra kurs om dessa prognoser stämmer. Köper du idag får du ju dessutom 1,50 kr under hösten i år för andra halvan av årets utdelning.

  ReplyDelete
 4. Anonymous3:06 PM

  Ok då sitter jag still i båten ett tag till:)

  ReplyDelete
 5. Anonymous3:23 PM

  När man talar om att vikta/balansera portföljen, menar man att det totala värdet för olika aktier ska vara lika eller antalet aktier?

  ReplyDelete
 6. Värdet per bolag måste man mena. Antalet aktier är omöjligt att jämföra.

  ReplyDelete
 7. Fina köp! Skulle vara härligt om JNJ kunde droppa ner mot 110, men kommer nog fylla på lite snart också.

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:54 PM

  Nä, nu släpper jag själv Telia trots att de utdelningsmässigt ligger ok.
  Varför? Ett trist och stelt bolag som missköter både bolag samt därtill myglar och mutar.
  I min bok kan det knappast bli sämre, och jag satsar nu dessa pengar på ett ärligt och tryggt bolag som man kan känna sig stolt över att "äga". Hur resonerar du/ni andra?

  ReplyDelete
 9. Det är väl ändå ingen nyhet att Telia har misskött sig i Eurasien, och att USA/Nederländerna idag kommer med ett krav om 12 miljarder kronor (1.4b USD) var ganska väntat. Jag behåller Telia i min portfölj men avyttrar omgående om de missköter sig på något vis igen eller om försäljningen stagnerar/faller mer än vad avyttringen i Eurasien och Spanien stod för.

  Beträffande JnJ, jag är väldigt intresserad av att ta in bolaget i portföljen men upplever att USA är dyrt. Det i kombination med en dyr dollarkurs gör mig inte särskilt upphetsad. Kan du förklara hur du ser på situationen, Miljonären?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Situationen med JNJ ser jag såhär: Det är ett av bolagen jag vill vikta tyngst (ihop med H&M, Investor och Industrivärden). Jag hade tur och köpte mina första aktier strax över $90 under hösten 2015. Sen köpte jag inte mer aktier på väldigt lång period då den kändes dyr över 110, 115, 120. Till slut var det bara bita ihop och betala vad aktien kostar om jag ska ha någon möjlighet att komma upp i runt 500 aktier.

   Delete
 10. Miljonären: SME's prognos skriver om "innevarande år". Vet du om det är helåret 2016 eller 12 månader från nu?

  ReplyDelete
 11. Innevarande år ska vara helår 2016. Men tex utdelning innevarande år är det man får utbetalt under 2017 för 2016 års resultat.

  ReplyDelete
 12. Anonymous6:10 PM

  Vilket är ditt absoluta favoritbolag alla kategorier (i SV då)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dött lopp mellan H&M, SCA, Investor och Industrivärden.

   Delete
 13. Stålis7:03 AM

  Sugen på NP3 Fastigheter?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inte kollat så mycket på andra fastighetsbolag än Castellum. Med några miljoner investerat i lägenhet känns det logiskt att hålla ner exponeringen mot fastigheter lite. Men om räntan fortsätter vara låg flera år till är säkert nästan alla fastighetsbolag toppen.

   Delete