Friday, September 23, 2016

Fortsätter köpa H&M

Under gårdagens Uppesittarkväll så skrev jag på Twitter att fokus denna månad blir H&M, Investor, Kone och Johnson&Johnson. Så är alltså tanken men tillåter mig själv att improvisera lite under månaden också. De utländska köpen är mer låsta då jag siktar på att köpa för minst 5000 sek där pga courtaget.

De svenska bolagen köper jag som jag skrivit tidigare för 800-999 kr åt gången vilket tillåter att man får ett par ryck under månaden och fyller på i tex Nordea eller Castellum utöver de två planerade svenska bolag som jag vill fokusera på. Men har börjat idag med inte mindre än 3 köp i H&M gånger 4 aktier åt gången. Då kursen nu är under 250 får jag 4 aktier för 1 kr i courtage. Endast av mental betydelse så klart.

19 comments:

 1. Är det inte lite överdrivet att sitta och vänta på bästa dagskursen när du ska vara så långsiktig? :) bara smäll på så många du vill ha direkt.

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Halloj! Är det på grund av att du är private banking kund du kan ha den courtagenivån?

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  ReplyDelete
 4. Peter7:32 PM

  Om jag vill handla på sig amerikanska och danska börsen via mitt ISK på Avanza, behöver jag på något sätt deklarera någon skatt för utdelningar/försäljningar eller "utländsk källskatt"?

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:33 PM

  Hur ser du på preffar? Tänker du köpa Alm eller SAS?

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:54 PM

  Hur mkt tjänar du på att hålla på och köpa så här? Dvs varje dag kontra 1 grr i månaden med courtage small?

  ReplyDelete
 7. Peter: Köp alltid utländska aktier i en kapitalförsäkring. Då får du tillbaka den utländska källskatten efter ett par år. Ingen deklaration behövs.

  ReplyDelete
 8. Personligen gillar jag också att köpa ofta och lite (men naturligtvis utan att courtaget påverkas). Det är mitt sätt att hålla uppe intresset och hålla koll på mina innehav.

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:17 PM

  H&M, är det så kul egentligen?
  Kursen går neråt och även om det är en s.k utdelningsaktie så vill man ändå att värdet ska lyfta eller åtminstone ligga fast.
  Jag har köpt på mig ett antal H&M aktier under en tid, men jag börjar se mig om efter något roligare.

  Investor gillar jag, men skulle vilja slippa ifrån Ericsson som jag helst inte ens vill äga indirekt.
  Planen är nu att sälja av allt som har någon som helst koppling till Ericsson.

  Hur tänker du runt detta Miljonären?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous1:37 PM

   Personligen investerar jag inte för att det är roligt. Vill man vara långsiktig i ett innehav, och planerar att köpa mer, är det ner man vill. Särskilt i utdelningsaktier, du får fler nya aktier vid återinvesterad utdelning som genererar mer utdelning som ger fler aktier osv. Detta förutsatt att inte utdelningen sänks, then all bets are off. Jag tycker HM följer sin plan och utvecklas ok/bra, så jag glädjer mig åt nedgångar i pris.

   Delete
 10. Jo är nog minst lika bra att panga på och köpa direkt. Men är kul att köpa nästan varje dag tycker jag. Dessutom får jag 0,1% courtage om jag handlar för 999 kr istället gör 0,15%.

  Ja mitt courtage är kopplat till pb.

  KF att föredra vid utländska aktier med utdelning. Då sköter sig allt av sig självt.

  Varit sugen på preffar en tid. Men inte köpt några. Lite skraj för ränteuppgång som kommer pressa kursen. Men den ser ju ut att dröja.

  H&M är kul tycker jag. Om indelningen stiger lite vilket jag tror på närmaste åren tror jag inte kursen kan sjunka så mycket mer.

  Ingen detaljkoll på Ericsson. Men känns helt ok att ha lite via investmentbolagen.

  ReplyDelete
 11. Anonymous10:47 PM

  Har du koll på hur mkt lön du stoppat in sen start i portföljen? Vore intressant att veta värdeökning på ankaffningsvärde sen start. Det är väl ca 10 år du hållit på? Mvh

  ReplyDelete
 12. Har du lust att förtydliga vilka fördelar Avanza ger till sina Private banking kunder. Och det kostar väl inget att ha PB på Avanza? Får man det per automatik när man nått en viss nivå på sin portfölj?

  ReplyDelete
 13. Vet inte hur mycket jag sparat men gissar på ca 200.000 per år i snitt x 11 år. Men det har även varit lite amortering på bolån under vissa perioder.

  Man behöver ansöka om pb. 3 miljoner krävs. Får bra ränta på bolån (0,79% med max 50% belåning på bostaden) och lite lite lägre courtage i % med samma mininivå.

  ReplyDelete
 14. Joakim12:31 PM

  Hej,

  Tack för en mycket bra och inspirerande blogg! Keep up the good work.

  Jag har velat gå in i Industrivärden då den ger mig en bredd och ett innehav i ex. Skanska, Ica och SCA. Ser även att det är ett bolag du har med i din portfölj. Hur går dina tankar kring den aktuella kursen på 157,50 kr och bolaget? Fyller du på successivt på dagens nivåer eller inväntar du dippar?

  ReplyDelete
 15. Skulle inte ha något emot att fylla på månadsvis i Industrivärden på denna nivå. Men har mindre Investor så prioriterar att köpa den.

  Svårt att tajma och invänta dippar generellt. Finns ju risk att man missar uppgång då.

  ReplyDelete
 16. Har du någon plan för fördelningen mellan svenska och utländska bolag, alltså inkl fonderna?

  ReplyDelete
 17. Ingen detaljerad plan men om jag räknar i huvudet bör det bli cirka 65% Sverige och 35% utlandet i min plan.

  ReplyDelete
 18. Skulle du vilja förklara din strategi eller anledning till att du väljer att ha ca 1 miljon i indexfonder istället för att investera dom i aktier?

  ReplyDelete