Sunday, September 11, 2016

Boktips

Känns som jag är sen på bollen då Marcus Hernhags bok om utdelningsinvestering har recenserats i så gott som varje ekonomiblogg och jag fick boken ganska sent. Men nu har även jag läst boken och kul med en bok som är lite mer specifik i sin inriktning. För detaljer se övriga bloggar där det mesta redan är skrivet eller köp eller låna boken och bilda dig en egen uppfattning.

Mycket historik och fakta om bolag och utdelningar.  Önskar att jag läst boken för 10 år sen så hade jag kanske slagit mig in på köp och behåll i utdelningsaktier tidigare. Som läget är nu känner jag inte att boken påverkade min plan på investeringar framåt. 

Tyvärr hittade jag ett faktafel och stavfel i samma mening. Sånt kan inte en besserwisser som jag låta passera obemärkt. Ni ser dem va?

13 comments:

 1. Anonymous7:31 PM

  Tror du att du haft störtre kapital om du riktat in dig på utdelningsaktier från start? Varför då? Du har ju haft en god utveckling ändå och att tilta portföljen mot utdelningar är väl snarare något som kanske är smartare att göra i slutet eftersom du då avser att leva på utdelningen och fokuserar på den snarare än kurstillväxt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nja högst oklart om utvecklingen hade varit bättre om jag köpt och behållt aktier varje månad sen 2005. Men tror jag hade haft en roligare resa med den strategin. Fast håller med om att det viktiga är att jag växlat över till strategin nu när det börjar närma sig jobbslut.

   Delete
 2. Bästa aktieboken jag läst!
  Köper man även såhär kan alla svenskar bli miljonärer av Per H så klarar man sig långt!

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:16 PM

  Eftersom du ska gifta dig med dina aktier så har du ingen stopp loss gissar jag på?

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:22 PM

  Går något ned med 25 %, så måste det gå upp med 33,33 % för att komma tillbaka till samma nivå. Sen skulle det ju stått, för istället för får.

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:53 AM

  Besserwisser som mig* låta passera ska det vara. Tyvärr kan inte en besserwisser som mig låta det passera...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En besserwisser som mig är? En besserwisser som jag är!

   Delete
 6. Haha, miljonären har rätt. Tyvärr gör 90% av alla svenskar felet som anonym också just gjorde.

  ReplyDelete
 7. Jag trodde det var det där om man ska sälja "så fort de fallit till 50kr" som var fel. Menar han procent?
  I och för sig vet inte jag hur man säljer.😀

  ReplyDelete
 8. Han menar 50 kr, så det var inget fel. Exemplet fortsätter på nästa sidan och handlar om att risken finns att kursen aldrig står i just 50 kr utan kan falla mer över natten och sen får man sälja för tex 45.

  ReplyDelete
 9. Menar han som ett argument för att ha en Stop loss?
  Det där är för svårt för mig. Man måste då köpa nåt annat. JagBorde inte hålla på med individuella aktier alls.

  ReplyDelete
 10. Han menar att inte ens med en stopploss kan man garantera att du får sälja för tex 50 kr. Utan risken finns att aktien aldrig står i 50 kr utan går direkt från tex 50,50 till 45 om någon kris händer utanför börsens öppning. Men slutsatsen är att för en utdelningsinvesterare i bra bolag behövs nog ingen stopp loss. Så låt dig inte skrämmas.

  ReplyDelete