Tuesday, April 12, 2016

Stefan Perssons köp

Man kan ju inte låta bli att imponeras av Stefan Perssons köp i H&M. Historiskt har han tajmat kursen bra med sina köp senaste 15 åren. Snyggt att klippa till och köpa 3,3 miljoner aktier när det kommit säljrekar och sänkta riktkurser.

Samtidigt tänker man ju lite vad vitsen med att öka i ett bolag där man redan har över 600 miljoner aktier och får runt 6 miljarder i utdelning strax. Dvs köpet motsvarar inte en 1/6 av utdelningen. Men är väl bra att fylla på så det räcker några generationer till när arvet ska fördelas.

Skulle familjen återinvestera hela utdelningen varje år skulle de ju öka ägarandelen med en dryg procent om året. Mäktigt!

7 comments:

 1. En god förebild för pilotskolan!

  ReplyDelete
 2. Aktien har ju fått lite stryk senaste året så han återinvesterar säkert dels för att inge förtroende men även för att det är en köpvärd nivå på aktien. Fast det är nog klokt att inte återinvestera hela utdelningen årligen när man ligger så tungt i ett företag. Över en 10 års period med de stora utdelningarna kan han ju bygga upp ett privat investmentbolag att rang.

  ReplyDelete
 3. Där snackar vi att snöbollen är i rullning :)

  ReplyDelete
 4. Schysst att köpa aktier för 900 miljoner, kursen går upp 3 % och värdet på hans innehav går upp 4,8 miljarder :)

  ReplyDelete
 5. Ja enkelt sätt att klättra 3 miljarder på "rikaste i världen listan" för någon annan betydelse har det ju inte eftersom han aldrig kan sälja aktierna och troligtvis inte behöver pengarna.

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:53 AM

  Fast att hans innehav ökar med 1% gäller ju givet att ingen annan köper aktier för sina utdelningar och att det finns aktier till kurs-utdelning att köpa. Annars skulle han ju öga hela bolaget snart...

  ReplyDelete
 7. Det skulle nog inte vara några problem att köpa 17 miljoner aktier (eller vad det nu blir om han vill återinvestera hela sin utdelning). Han har ju ett helt år på sig.

  ReplyDelete