Wednesday, April 27, 2016

Lurigt börsläge

Rapporterna har inneburit stora svängningar i vissa rapporterande bolag. Jag har haft lite tur och sluppit de värsta minorna. Men flera bolag som jag tidigare tittat på har gått ner ordentligt tex Ericsson, Betsson och ju Apple.

Men lutar ändå inte åt köp i något av dessa bolag som nästa köp. Skulle tro att det blir två nya bolag i portföljen i maj. Investor och Kone börjar jag bli sugen på.

10 comments:

 1. Hej!
  Varför väljer du bort Ericsson denna månad?

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:03 AM

  Ja precis, de är ju så stabila och pålitliga *ironi*

  Iofs är det ganska pålitligt - att de kommer med dåliga rapporter.

  /Bitterness off

  ReplyDelete
 3. "Sell in may and..." å höga värderingar mm. Kan bli så att det blir mörkt fram till slutet oktober november. Jag varvar ner investerandet ett tag iaf å lägger mer i sparkontot. Köper dock kvalitet vid dippar fast småposter.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:25 AM

  Kul att du tittar på Kone. Köpte på mig igår.

  Orvar

  ReplyDelete
 6. Mitt "stabila" skogsbolag Holmen som är ett av mina större innehav har gått som en raket. Det känns som om rapporterna verkligen gett spridda resultat. Det skall bli intressant att se hur börsläget är om ett år

  ReplyDelete
 7. Oliver9:06 PM

  Har själv nyligen börjat att handla stabila aktier med hög direktavkastning via ISK (långsiktigt sparande), men vacklar ibland och tänker att late jag lika gärna enbart kunde göra regelbundna köp i någon billig global indexfond. Usch för ambivalens! Hur som helst sparar jag mellan 3000-5000 kr i månaden, trots urusel lön.

  ReplyDelete
 8. James7:10 AM

  Hade Ericsson från 2009 och framåt. Inget jag kan rekommendera min värsta fiende ens. Idel sänkta prognoser, missade mål och bytta strategier som sedan inte fallit ut.

  Bagaget är fortfarande för tungt så bättre att satsa på något med bevisat track record. Ericsson förblir bolaget som aldrig växte i värderingen.

  ReplyDelete
 9. Anonymous1:49 PM

  Hej!

  Lämnade Ericsson för länge sen. Fattar inte vad Wallenbergarna håller på med längre och det gäller i princip i alla bolag de kontrollerar att de överbetalar ledningen. Man kan undra om de är utsatta för utpressning....
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article22706450.ab

  ReplyDelete
 10. Anonymous4:39 PM

  Aftonbladet som källa? Kanske inte så trovärdigt det som skrivs på en sån liten hatsajt

  ReplyDelete