Thursday, April 07, 2016

Köpte Nordea idag

Fyllde på i Nordea idag på förmiddagen. Spekulativt med tanke på turbulensen runt Panama men tog en rövare under parollen "köp när det gör som ondast" eller "when in trouble double". Hoppas och tror att de kan ligga kvar på en utdelning över 5 kr även kommande år dvs att det inte blir några mångmiljardböter eller indraget tillstånd.

I så fall måste dagens kurs om 73 kr vara ett fynd. Blev 685 nya friska aktier, vilket gör att jag nu har 1270 st Nordea. Man kan dock inte låta bli att imponeras av aktiemarknadens effektivitet. Nordea har varit väldigt billig under en period och prognosen om utdelningen 2017 och aktiekursen har inte hängt ihop. Nu är kursen helt plötsligt mer rimlig, hur tusan aktiemarknaden kunde känna till Panama papers koppling till Nordea för flera veckor sen är dock en gåta.

23 comments:

 1. Anonymous8:03 PM

  Det har varit många människoe inblandade i avslöjandet och aven manga lander. Kan mycket val tanka mig att det lackt em hel del darifran. Vad galler varderingen sa ska antingen kursen upp eller utdelning ordentligt ner... Den som historiskt kopt Nordea med 8% DA har gjort fantastiska investeringar. Framtiden far utvisa hur detta kommer ga.

  Bertil

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:43 PM

  Igår på uppdrag granskning såg man hur de frågade ut VD på Nordeas stämma, vilket var ett tag sen? (Dvs innan det blev en stor grej i media)

  ReplyDelete
 3. Ser du det inte som aningen omoraliskt att gå in i Nordea just nu?

  ReplyDelete
 4. Nej ser inget omoraliskt i att äga Nordea.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:58 PM

  Varför skulle det vara omoraliskt att vara delägare i Nordea just nu? Förstår inte.

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:44 PM

  Därför att det för nån dag sen kommit fram att Nordea varit med på nåt
  skattefiffel och som aktieägare är man delägare och
  stöttar bolaget så därav den moraliska aspekten. Sannolikheten
  att de andra bankerna och alla andra bolag inte har rent mjöl i påsen
  är så gott som 100% så jag ser inte heller några problem med att köpa
  Nordea på dagens nivå, sannolikt ett mycket bra köp.

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:20 AM

  Jo det förstår jag. Men tyvärr är det så här världen fungerar. Alla banker håller på med sådant här och precis som du skriver är jag ganska övertygad om att alla banker är inblandade i detta. Tycker mest att det är intressant hur förvånade folk verkar vara. Man skall aldrig underskatta naiviteten i Sverige.

  ReplyDelete
 8. Jag har också passat på att fylla på lite i Nordea. Bra stabil bank med fin utdelning. Jag äger dock även aktier i Avanza och Nordnet. Principen här är att jag äger storbank för en stabil utdelning, men även nätbankerna då jag verkligen tror på deras affärsidé. Att de kommer tjäna mer pengar och ha en högre omsättning om 10 år är jag tämligen säker på.

  ReplyDelete
 9. Vad är mest omoraliskt?

  1) Att äga bolaget när dom begâr brotten för att bättra pâ vinsterna eller 2) att äga det efter det att brotten uppdagats och dom förhoppningsvis bättrar sig?

  Jag skulle pâstâ #1 och tyvärr kan man som liten aktieägare inte veta att dom hâller pâ med #1 sâ den gâr ocksâ bort.

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:48 PM

  Svea rikes skattesatser är mer omoraliskt och skurkaktigt än att skattefiffla. Skall stödköpa Nordea rent principiellt.

  ReplyDelete
 11. Har följt din blogg en tid och verkligen gillat vad jag läst, du har inspirerat småsparare och vanliga människor att man trotts avsaktande av arv kan bli mångmiljonär på ett decennium, jag kommer fortfarande berömma dig för det. Men kommer nu sluta följa din blogg för du verkar vara en lika stor idiot och girigbuk som eliten i samhället, att du inte ens kan ta diskussionen längre i Nordea frågan än till "nej jag ser inget omoraliskt i att äga Nordea"... Trodde du var bättre än såhär... Fy skäms på dig...

  ReplyDelete
 12. Konstigt att det ens är någon som läser bloggen numera med tanke på alla som hör av sig och berättar att det är slutläst för att jag köper en aktie eller byter däck på bilen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous6:33 PM

   Haha. You go Miljonären! Alla haters kommer att fortsätta läsa i smyg.

   Delete
 13. Anonymous6:35 PM

  Bra svar miljonären, vi är många trogna läsare som fortsätter att följa dig på din minst sagt imponerande resa! TACK för bloggen!

  ReplyDelete
 14. Anonymous6:38 PM

  Näe, nog kan du byta däck på bilen, men att skinna pappa på kuppen e lågt....

  ReplyDelete
 15. Anonymous6:47 PM

  Miljonären for president! :)

  Människor som pratar skit om andra har sällan något gott att säga om sig själva.

  Vore fantastiskt om du fortsätter blogga, åtminstone tills du sagt upp din anställning och levt typ ett år eller två på dina passiva inkomster. Tror många skulle uppskatta om du sedan publicerar en bok om din otroliga resa. Jag hade slukat den snabbt!

  Fortsatt lycka till!

  ReplyDelete
 16. Anonymous7:53 PM

  Hej miljonären,

  Jag har förstått att du i princip bara fokuserar på att bygga din portfölj med utdelningar i stabila bolag och aldrig spekulerar i mindre tillväxtbolag, där det finns större risk. Men trots detta har du säkert förlorat mycket pengar någon gång genom dina affärer. Hur hanterar du detta? Jag är väldigt färsk som småsparare i aktier och har det senaste året lekt day/swingtrader. Det har gått bra men ibland har jag fastnat i någon aktie och dragit på mig en stor förlust, med mina mått mätt. Jag tror mig veta att jag skulle få tillbaka pengarna, eller iaf det mesta, om jag ligger kvar en tid. Men när det bara är baisse och kursen fortsätter neråt är det svårt att agera rationellt och då blir det ofta så att jag säljer till förlust. Min fråga är helt enkelt; hur hanterar du nedgångar?

  ReplyDelete
 17. Jenny8:50 PM

  Vill bara säga att detta är bästa bloggen. Så jäkla inspirerande och bra. Tänk om fler hade detta tänk.
  Ps bytte vinterdäck i onsdags för 290kr. Hade min son velat byta dom för samma summa hade det varit självklart att han fått göra det.
  Dom som gnäller kommer aldrig tjäna pengar. Hårt jobb lönar sig alltid.

  ReplyDelete
 18. Anonymous9:23 PM

  att lura staten på skatt är ju en våt dröm men tyvärr svår som vanlig knegare, suck

  ReplyDelete
 19. Tack för allt stöd.

  Ang att hantera nedgångar är det nog inte min starka sida. Jag blir lätt envis och har svårt att inse mitt misstag och köper mer och mer i en allt högre takt om det går ner mycket. Ej att rekommendera egentligen utan man ska nog vara bättre på att ta förluster tidigt.

  Men med stora stabila bolag där jag har ett mål med antal aktier per bolag som jag siktar på att nå i jämn takt är det numera mindre risk att impulsköpa.

  ReplyDelete
 20. Till Alex:
  Du klagar på att Miljonären inte tycker att det är omoraliskt och att han inte skriver något utläggande anledning till varför, men du har själv inte heller skrivit någon anledning till din ståndpunkt.

  Hur menar du att det är omoraliskt att äga/köpa Nordea just nu?

  1. Tror du att alla andra banker(eller företag för den delen) aldrig har gjort något övertramp? Själv blir jag inte förvånad det minsta när något dyker upp till ytan. Blir snarare mer förvånad över människor som blir chockade över detta. Själva kan de fuska på alla möjliga sätt, men när ett företag gör det så kommer det som en överraskning. Företag/ banker drivs också av människor med samma brister som alla vi andra.

  2. Bara för att man köper Nordea så är det ju inte så att man stödjer dem. Du betalar ju inte pengarna till Nordea, du betalar ju dem till någon som säljer aktierna. Så för Nordea själva spelar det väl (i stort sett) ingen roll vem som äger aktierna eller till vilket pris de säljs? Jag jämför det lite med spelbolag - skulle aldrig ge dem en krona genom deras spel, men tar gärna utdelning av deras vinst från alla andra som spelar bort sina pengar. Omoraliskt? Nej, de som spelar väljer själva att spela bort sina pengar och får inte jag dem så får någon annan dem. De slutar inte att spela bara för att jag säljer aktierna.

  Ligger det något i det eller är jag ute och cyklar?

  MVH

  PS. Om jag skulle sluta läsa alla bloggar eller sluta lyssna på alla människor som jag anser säga något som jag inte håller med om, så skulle jag bli väldigt ensam... DS.

  ReplyDelete
 21. Anonymous1:10 PM

  Börspodden sätter riktkursen till 50 kr för Nordea i sin senaste podcast. Kan vara så att du återigen är för tidigt ute, tyvärr. Jag avvaktar.

  ReplyDelete
 22. Anonymous10:55 AM

  Grymt bra blogg du skriver, som jag nyss hittade! Lustigt nog ser vår aktieportfölj skrämmande lik ut, förutom Volvo och SCA. Själv fyllde jag också på med Castellum och Nordea på sistone. Det skulle vara riktigt intressant att höra mer om dina egna analyser av bolagen du köper.

  Mvh/Martin

  ReplyDelete