Monday, April 04, 2016

Översikt portföljen

Nytt inlägg av Petrusko idag där vi får se hans aktuella portfölj.

Väldigt peppande med denna typ av inlägg tycker jag. Har ju liknande diagram i min excelfil som jag säkert tittar på 30 min varje dag och provar att ändra någon parameter och ser hur det slår på utdelningsmålet 2018 eller fördelningen i portföljen.

Ser fram emot en tid då jag är fullinvesterad och det blir mycket lättare att sätta upp en målsättning för utdelningen 1-3 år framåt. Nu är det svårt att sätta ett tydligt mål på utdelningen eftersom jag inte vet hur snabbt jag kommer köpa upp sparkontot eller vilket år jag ska sälja Rysslandsfonderna till förmån för aktier.

9 comments:

 1. Anonymous9:29 PM

  Ser i ett tidigare inlägg att ditt mål är 6 mkr, och då ska du säga upp dig. Var inte målet 10 mkr? Vad har fått dig att ändra dig?

  ReplyDelete
 2. Har ändrat målet till ett mål kring årlig utdelning istället för nettoförmögenhet. Men det är troligtvis inte så stor skillnad som det verkar då jag räknar med att ha en del fonder plus mitt boende utöver de ca 6 miljonerna i aktier. Men kan bli så att jag nöjer mig med totalt 8 miljoner om jag känner mig trygg med att det räcker livet ut.

  ReplyDelete
 3. Hallar6:53 AM

  En viktig del i alla kunna bibehålla sin motivation är att kunna visualisera målet, vilket du verkar klara bra. Jag ser fram emot känslan av att inse att jag inte skulle behöva jobba alls egentligen. Sen innebär det inte att jag nödvändigtvis säger upp mig (det kommer jag nog inte göra), men kommer kanske jobba deltid. Det motiverar mig och tills dess är det motiverande med utdelningarna.

  ReplyDelete
 4. Ja motivation och att göra sparandet roligt är superviktigt. Ser mitt excelark med innehav och utdelningar som ett dataspel ungefär.

  ReplyDelete
 5. Tjena!

  För nåt år sen drog jag igång en portfölj och fyllde den med billiga indexfonder och därefter regelbundet månadsspar. Gillar strategin men vill nog hellre hålla på med utdelningsinvestering (för att det är roligare!) Just nu ligger portföljen på drygt 120k men back runt 2k.. Hur tycker ni man ska göra? Ta smällen och bara sälja till en liten förlust, eller bara sälja det som ligger plus och behålla det som är på minus tillsvidare?

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:39 PM

  Let your profits run, cut your losses short - dvs sälj förlustpapper och behåll vinnarna.

  ReplyDelete
 7. Anonymous10:12 PM

  Nepp... Det är bara en förlust om du säljer. Sälj vinsterna och investera i förlusterna.

  ReplyDelete
 8. Säljer du indexfonder och köper stora stabila utdelare tycker jag bara det är att sälja och flytta över i valfri ordning. Går fonderna upp blir troligtvis aktierna du ska köpa dyrare också. Så jämnar ut sig även om det givetvis kan skilja lite om du har indexfonder mot andra länder, men det är svårt att veta vad som ska gå upp eller ner när.

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:20 AM

  Miljonären,

  Dataspel, hobby, fippla med excelark, testa scenarion framåt, räkna på månadsinkomster av portföljen etc. Det är precis så jag också tänker, tycker det är helsköj att spara! :-)

  Dessutom är ju hobbyn gratis!

  ReplyDelete