Monday, May 25, 2015

Svårt att komma in på aktiemarknaden

Sitter med 150.000 i kontanter i min kapitalförsäkring och väntar på att komma mig för att köpa några svenska aktier. Pengarna kommer från försäljning av en liten del av mina Rysslandsfonder. Dessutom är ju månadssparandet i fonder avslutat så imorgon kommer ytterligare 23.000 gå från lönekontot in på sparkonto. Måste börja köpa svenska aktier även om det känns dyrt. Men några procent ner kan vi väl få först?

20 comments:

 1. Anonymous8:37 AM

  Varför inte invänta en rejälare sättning? Sitta hyfsat likvid till, låt säg, Oktober?

  ReplyDelete
  Replies
  1. James5:59 PM

   Han har ju väntat på just det i ca 1,5 år.

   Delete
 2. Anonymous8:46 AM

  Problemet är att det är många som sitter med likvida medel och väntar på den där sättningen. Då blir den uppköpt innan den ens kommit igång. Det blir svårtajmat.

  ReplyDelete
 3. Är inte preferensaktier något alternativ för dig?

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:51 AM

  Gör ett köp av Opus Group för en del av pengarna. Ett bolag med hög tillväxt och som jag är övertygad om kommer fortsätta med utdelningar i så hög grad som möjligt. Jag har själv varit med på deras resa i 3 år som aktieägare och om du är beredd att lägga den i byrålådan har du en potentiell jätte på + 10 års sikt (om de inte blir uppköpta under tiden) Lycka till!

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:23 PM

  Jag tycker t e x Castellum ser okej ut, men jag håller med dig det ser dyrt ut och det är svårt att hitta nått köpvärd. Men ibland kan det vara klokt att vara utanför börsen också. kanske detta är ett sådant läge?
  /Niklas

  ReplyDelete
 6. Anonymous1:18 PM

  Miljonären, du har två val:

  1. Du följer din strategi och inväntar en ordentlig sättning vilket kan dröja länge..
  2. Du försöker hitta lägen på nuvarande marknad på samma sätt som du gjorde med Ryssland. Om du kan snitta en liknade ökning som dina Rysslandsfonder har du snart nått dina mål:)

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:47 PM

  Utan tvekan D.Carniege enkel affärsmodell och 0 vakansgrad på sina fastigheter.
  Har du tålamod så är det en bra investering med bra avkastning räknat på risken.

  ReplyDelete
 8. James6:02 PM

  Fyllde på med lite wihlborgs på 150:- och har bud på Walmart på $75. Inga riktiga fyndpris kanske men åtminstone rimligt värderat.

  ReplyDelete
 9. Anonymous6:53 PM

  Jag har köpt Blanka Boliden N för dryga 100k. Börsen är hög och boliden är ännu högre värderat pga högre dollarpris etc.. kommer aldrig hålla i längden.

  Det är mitt tips

  ReplyDelete
 10. Anonymous9:03 PM

  Grekland klarar inte den omöjliga uppgiften på 3000 miljarder det havererar inom 2 mån och drar med sig övriga europa länder

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:09 PM

  Telia kryper ned mot 50 kr. Hur stor post tänker du och hur mycket utdelning per år? Tänker du behålla Telia livet ut? Jag befinner mig i samma tankar att ha något utdelning att leva på då min pension kommer att vara dåligt.

  ReplyDelete
 12. Anonymous10:05 PM

  Kanske bra att vänta till september, oktober med tanke på att börsen brukar nå botten då?

  ReplyDelete
 13. Anonymous10:21 PM

  Köp konst för pengarna. Bra investering

  ReplyDelete
 14. Har ju som sagt väntat i ett par år. Har mycket pengar utanför och nu handlar det först och främst om gamla Rysslandspengarna som ligger inne i Kapitalförsäkringen. Att föra in pengar från sparkonto och sälja räntefond ligger fortfarande en bra bit bort.

  Ja Telia ligger nära till hands nu. Tänker mig poster om 50.000-100.000 kr åt gången. Alla aktier skall behållas livet ut är grundtanken. Men många kommer ju försvinna från börsen av olika anledningar närmaste 40-60 åren, så då får jag köpa andra aktier för de pengarna jag får loss vid tex uppköp.

  ReplyDelete
 15. Anonymous7:22 AM

  Vad ska du göra i sommar?

  ReplyDelete
 16. Du funderar inte på att köpa mer Ryssland nu när index backat en del senaste tiden?

  ReplyDelete
 17. Inga planer på att köpa mer Ryssland nu. Dock ingen försäljning heller på denna nivå. Så även här är jag fast och passiv kan man säga.

  ReplyDelete
 18. Anonymous10:19 AM

  Själv sålde jag alla mina innehav igår. Är inne på att köpa Cat Bonds istället, runt 4 % avkastning och helt okorrelerat med börsen.

  Du borde förresten lyssna på börspoddens senaste avsnitt om du inte redan gjort det, en intervju som borde intressera dig.

  ReplyDelete
 19. Anonymous6:42 PM

  Är det inte bättre att köpa en Europafond tills Sverige sjunker. Europa borde ligga efter Sverige

  ReplyDelete