Friday, May 15, 2015

Rysspengarna inne

Då har försäljningen av 1/10 av mina Rysslandsfonder hamnat på kontot, försäljningskursen var 32% över min snittköpkurs. Nu återstår bara problemet hur jag ska få in dessa pengar på svenska börsen på dagens nivåer? Köper inget idag i alla fall.

Inser också det irrationella att sitta och drömma om H&M och Investor under 300, Industrivärden under 150 och Telia under 50. Eftersom dessa drömmar bara är baserade på dagens kurser.

Såhär skrev jag som svar på en kommentar på förra inlägget angående strategin framåt att flytta över från Ryska fonder till Svenska aktier. Inser att den inte är helt glasklar men något i stil med detta tänker jag.
"Tanken är att sälja 10-15% vid varje 4-5% upp från dagens nivå i Ryssland. Dvs tar mig friheten att gå lite på känsla. Men om Ryssland ligger still och Sverige går ner 8-10% kan jag också tänka mig att flytta över en del."

13 comments:

 1. När det väl backar kan det gå fort och förr eller senare inträffar troligen kurserna ovan. Jag köpte t.ex. Industrivärden för 118kr i höstas.

  Mvh

  ReplyDelete
 2. Du är grym!
  Jag sitter kvar med mina rysslandsfonder ett litet tag till. Hoppas jag kan tajma en bra affär. Sen blir det förhoppningsvis svenska aktier.

  Hur gör du med din PPM samt tjänstepension?
  Hur är den placerad ?

  ReplyDelete
 3. Tjänstepension kan jag tyvärr inte styra fritt. Där har jag en extremt passiv strategi med globalt index som jag aldrig ändrar.

  PPM har jag haft 100% Ryssland nu ett tag. Viktar över till lite bredare exponering här också nu. Här är jag ganska aktiv och jobbar mycket med dyrare tillväxtmarknadsfonder med bra rabatt på avgiften.

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:33 PM

  Hej M, hur värdet ut av din PPM samt tjänstepension?

  Med vänlig hälsning, von W

  ReplyDelete
 5. Har ca 300k i tjänstepension och 150k i ppm. Räknar dock inte in dessa i några siffror i min nettoförmögenhet.

  ReplyDelete
 6. En anledning till att rekommendationen är att köpa regelbundet varje månad är för att man faktiskt inte vet var marknaden är på väg.

  För ca 1,5 år sedan resonerade du likartat att du ville att börsen skulle falla, med facit i hand så gjorde den inte det.

  Jag tycker du köper in dig på börsen med regelbundna summor och när den väl har fallit de 20-30 % du pratar om så kanske du kan investera mer var månad? På det viset är du ju med i marknaden.

  Du gjorde 30 % på Ryssland på 1 år. Slagit svenska index. Detta gjorde du trots att du investerade på 1 års all time high, men du köpte som jag beskrev i tidigare stycket.

  ReplyDelete
 7. Ja det var helt klart ett misstag att sälja med förhoppning om att kunna köpa billigare.

  ReplyDelete
 8. Anonymous8:26 PM

  Nåja, vem vet vad som händer nästa vecka?

  ReplyDelete
 9. Anonymous11:52 PM

  Överväger du inte Elekta och SSAB i din svenska portfölj?

  ReplyDelete
 10. Nja de står inte speciellt högt upp på önskelistan. Elekta visserligen billigare än förra veckan, men det finns det ju en förklaring till. SSAB har jag dålig koll på.

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:23 AM

  Vad blir ditt rikt märke för omxs 530?

  ReplyDelete
 12. Anonymous1:50 PM

  Varför inte skjuta in lite stålar på Atlas copco? Kursen har sjunkit från årshögsta med knappt 15%. Skwlle kunna vara ett bra startbolag för din plan att vikta om till aktier i kvalitetsbolag med utdelning?

  ReplyDelete
 13. Atlas är absolut ett tänkbart bolag. Den har ju gått ungefär som index i år men med en topp mitt på som gör att det kan kännas som den är billigare än den är efter senaste månadens nedgång.

  Tittar även på Sandvik, om de skulle kunna närma sig Atlas lönsamhet på lång sikt så borde det finnas uppsida.

  ReplyDelete