Wednesday, May 13, 2015

Säljer 10% Ryssland

Idag har jag lagt säljorder på 10% av mina Rysslandsfonder. Pengarna kommer in på kontot om några dagar. Ryssland har gått klart bättre än Sverige senaste månaden och tanken är att på sikt och i många små etapper vikta över från ryska fonder till svenska aktier (totalt sett ligger jag ca 30% plus i mina Rysslandsfonder som i nuläget är värda runt 1,5 miljon).

Dock vände ju svenska börsen rätt kraftigt upp idag, så det blir inte en helt lätt överflyttning att köpa svenska aktier på dagens nivå. Men ska försöka att inte stirra mig blind på köpkursen i Sverige utan tänka att så länge ryska fonderna stigit mer än de svenska aktierna senaste tiden så köper jag till en typ av rabatt jämfört med om jag gjort samma omflyttning för en månad sen.

Ligger ju även med rätt mycket kontanter utanför aktiemarknaden. Så att sälja Ryssland och vänta utanför marknaden på nedgång i Sverige känns inte helt optimalt.

9 comments:

 1. Anonymous5:00 PM

  Vad blir det istället då?

  ReplyDelete
 2. Svenska aktier för att behålla resten av livet är tanken. Men i små successiva köp. Förhoppningsvis på lägre nivå än idag redan nästa vecka.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:19 PM

  Visst har ryssland gått bra på sistone. Mycket bättre än svenska börsen. Hur har din utveckling varit jämfört med svenska börsen sedan du sålde dina svenska aktier?

  ReplyDelete
 4. Anonymous5:34 PM

  Känns klok att börja plocka av lite risk från Ryssland, snygg affär dock. Kommer ihåg alla kommentarer du fick om hur dumt det var att köpa Ryssland. Nu är det tyst dock :) Lönar sig ofta att vara contrarian.

  Stort credit för ditt tålamod med svenska börsen, trist om det skulle braka nu när du bestämt dig för att gå i igen. På sikt tror jag du kör rätt strategi men jag skulle inte våga att börja köpa på denna nivå. Kanske några stabila hedgefonder kan vara något? Där sparar jag mina pengar iaf.

  http://fugazitrading.blogspot.se/2015/05/hedgefonder.html#more

  Mvh

  ReplyDelete
 5. Med facit i hand hade det varit bättre att inte sälja under 2013. Men sen jag började köpa Ryssland för ett drygt år sen har Rysslandsfonderna gått lite bättre än om jag månadssparat i svenskt index istället.

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:06 PM

  Hej!
  Jätte kul att följa dina investeringar. Jag undrar om du när du börjar handla svenska aktier kommer skriva om detta, samt vad du köper?

  ReplyDelete
 7. Anonymous2:23 AM

  Jag skrev att du skrattar hela vågen till banken, nån som sa att det kommer gå åt helvette...
  Så blev det :D

  ReplyDelete
 8. Anonymous11:25 AM

  Vad är dina planer kring resterande 90 % ? har du någon nivå (rts ) som du säljer av mer eller beror på dagsformen/humöret ? :)

  Hälsn Daniel

  ReplyDelete
 9. Tanken är att sälja 10-15% vid varje 4-5% upp från dagens nivå. Dvs tar mig friheten att gå lite på känsla. Men om Ryssland ligger still och Sverige går ner 8-10% kan jag också tänka mig att flytta över en del.

  ReplyDelete