Thursday, May 07, 2015

Billiga matbutiker

Vilken är er favoritkedja när det kommer till matinköp? Jag handlar oftast på Willys som jag tycker är klart billigare än ICA Maxi. Har en LIDL några km hemifrån men handlar sällan där, mest för att jag går till Willys av vana men också för att jag inte känner igen produkterna/varumärkena på LIDL.

Jag handlar väldigt billig mat men måste erkänna att jag har lite dålig koll på vilka butiker som är billigast i vilken produktkategori, utan handlar allt i samma butik. Men tror man skulle kunna spara en del på att köpa vissa varor i en butik och andra varor i en annan butik.

Har ni koll på om det finns något som sticker ut vad gäller basvaror? Tex om det är så att pasta på LIDL och ägg på Willys nästan alltid ligger bäst i pris?

30 comments:

 1. Anonymous9:49 PM

  Pasta är väl kanske inget man kan göra enorma vinster på :) Men grönsaker köper vi nästan alltid på andra ställen är just matbutiken, enorm prisskillnad som faktiskt gör skillnad speciellt om man äter mycket grönsaker och frukt som vi gör i våran familj.

  //anon

  ReplyDelete
 2. Vi brukar oftast handla på en stor Hemköp i Stockholm (vid Torsplan), eftersom den är billigast och går att ta sig till på cykel för vår del. Den är definitivt billigare än alla andra galet dyra Ica nära-butiker som vi lätt hamnar på annars.

  Willys och LIDL kanske är värt att kolla in dock. Tack för en bra idé!

  /Rik vardag

  ReplyDelete
 3. Håller med om att det är rätt meningslöst att jaga pris på tex havregryn, morötter och pasta som kostar några öre per portion. Var ett dåligt exempel. Men billigaste äggen, mjölken och köttet skulle kunna göra skillnad för mig som jagar protein per krona.

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:10 PM

  Appen matpriskollen är nog det bästa som hänt oss som jagar billig mat.
  Där kan man lägga in ens favoritbutiker och se dess erbjudanden varje vecka. Brukar kika igenom alla erbjudanden i början på veckan och planera mina matinköp därefter. Basvaror såsom potatis och mjölk köper jag jämt på willys annars handlar jag där det finns erbjudanden och bunkrar upp vid tillfälle.

  Många butikerlägger även ut sina erbjudanden på sina facebook sidor där man kan kika :)

  ReplyDelete
 5. Själv har jag nyligen gått över till just Willys från ICA Maxi. Märks stor skillnad i plånboken varje månad och vi är riktigt nöjda med utbudet (särskilt EKO produkter till ett bra pris). Vi gick till ICA av gammal vana och det har tagit en stund att vänja sig vid willys butiksupplägg vilket var frustrerande till en början.

  Tror att det är bit kvar innan man kan motivera att köra runt till flera butiker för att hitta det billigaste, men tipset om appen var intressant och ska helt klart testas.

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:19 AM

  Jag har sett att en del varor är faktiskt billigare på Ica. Willys är billigare på de varor man brukar kolla.

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:59 AM

  Vi har utvecklat ett system där vi handlar på flera olika butiker och passar på att handla deras specialiteter när vi ändå är där. Tycker t ex att pastan är rätt kombination av billig och bra på Ö&B varför jag handlar flera kilo varje gång jag är där vilket då inte blir så ofta. Lidl har mycket bra ostar, pålägg etc framförallt när de har temaveckor (obs inte det billigaste men bra pris för vad man får). Handlar massor med kött, kyckling och fisk på kort datum på ICA Maxi & Willys som verkar ha ett sjukt stort överutbud och därmed nästan alltid kort datum produkter. Mycket av mejeriprodukter och frukt och grönt handlar vi på vår lokala ICA och utnyttjar då de erbjudanden som finns där. Vi äter inte maximalt billigt utan satsar på att få så bra mat per krona som möjligt..

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:07 AM

  Matpriskollen skall jag definitivt kolla upp, låter bra.

  Det är inte förrens på senare tid som jag brytt mig om butikernas "veckoblad" och insett att det finns mycket pengar att tjäna på att köpa och frysa ner det som är billigt just nu. Jag har en Netto och ICA butik sidan om varandra, brukar köpa ägg på Netto som då och då säljer för 1:-/st, det tar emot att köpa ägg för mer än 1,50:-/st numera :) . Dom har annat som kan vara väldigt billigt ibland. Sen är ICA bra också. Gäller o vara medveten om vad som är billigt var och även vilka affärer man passerar när man ändå tillex kör till och från jobb.


  mvh

  ReplyDelete
 9. Niklas9:28 AM

  Ni som handlar i flera olika butiker och flera gånger i veckan. Räknar ni på hur stor den extra bränslekostnaden på att köra runt till olika butiker blir jämfört med besparingen ni gör på det lite lägre priset? Om ni tar er runt med bil dvs.

  ReplyDelete
 10. Anonymous11:20 AM

  Bananer på Lidl!

  ReplyDelete
 11. Anonymous1:28 PM

  Hej
  Jag brukar kolla reklambladen för City Gross, ICA MAXI, Coop forum och ica supermarket varje vecka.
  Det man letar efter är framförallt billig fryst kyckling filé som man alltid måste ha i frysen, blandfärs och laxfilé (antingen hel sida som man styckar själv eller portionsbitar) som också är perfekt att ha i frysen.
  Det är ju framförallt köttvaror som jag tycker man tjänar mycket pengar på men sen handlar man naturligtvis spagetti, smör, bacon och annat som har bra hållbarhet när det är billigt.

  Sen är det naturligtvis så att om man som jag bor själv som jag så kostar det en del om man måste köra bil till affären så jag försöker handla om man ändå kör förbi antingen i samband med jobbet eller om man ska hämta något paket på posten eller liknande.

  ICA supermarket är där jag handlar om jag bara handlar någon mjölk eller saknar något till middagen då jag oftast cyklar till jobbet och den affären ligger på vägen.

  Vissa affärer är extra bra på att skriva ut hur mycket rabatt man fick på sitt köp så det är roligt läsning. Oftast brukar det ligga på ca 30% vilket är bra naturligtvis.

  Jag handlar livsmedel för ca 800kr/månad.

  ReplyDelete
 12. Känner mig som en total amatörsparare i jämförelse med er läsare. Min sparkvot på 80% av lönen senaste året till trots.

  Imponerande att så många har så bra koll och går in så hårt för optimal mathandling. Ni inspirerar mig att höja mig en nivå!

  ReplyDelete
 13. Lidl är bra på billiga produkter tycker jag, jämfört med många andra kedjors billiga alternativ så som "Basic" eller motsvarande är Lidls produkter bra.

  Jag tycker man ska jaga pris på pasta och havregryn. Halva priset är halva priset, att referera till att det blir små belopp är tveksamt. Det blir lätt många småsaker som totalt summerar till högre belopp om man kollar. I synnderhet i en barnfamilj.

  ReplyDelete
 14. Anonymous7:08 PM

  Hej! Jag gjorde en undersökning av butikerna i min närhet av de matvaror jag köper som mest och kom fram till att Willys var 11% billigare på matvaror jag har i min familjs "matkultur". Dock kom jag fram till att ICA i centrum ofta har bättre priser på vissa sorters fisk, likaså ost än vad Willys har. Maxi som ligger i krokarna likaså var dyrare än bägge (16% dyrare än Willys). Tog mig bara några timmar att utföra. Sedan dess följer jag detta. Men då jag har stenkoll på matpriser kan jag när jag går förbi vissa butiker i Sthlm (bor i Tumba) se ett pris som är bra etc...köpläge mao. Görgen

  ReplyDelete
 15. Anonymous8:47 PM

  Mjölken är 2:-/liter billigare på Lidl. Deras eget märke Ängen som trots det också kommer från Arla.

  ReplyDelete
 16. Anonymous10:08 AM

  Undviker Lidl av princip att jag stödjer Svenska bönder då jag själv skulle vilja det vore så om jag vore bonde. Lidl har också en sämre kultur för de anställda enligt mig. Görgen

  ReplyDelete
 17. Jag handlar all min mat på COOP. Deras poängsystem är väldigt värdefullt för mig och min sambo.

  ReplyDelete
 18. Anonymous7:10 PM

  Jag handlar enbart på Lidl för den enkla orsaken att Lidl ligger närmast mig.
  Jag var lost där först, men det gick fort att vänja sig vid deras produkter. Först var det som utlandsresan varenda gång jag handlade där :-)

  Fattar inte varför jag har alla dessa år betalat för mycket för mat ..... och allt annat :-O

  ReplyDelete
 19. Docent B.8:10 PM

  Jag handlar i huvudsak på Lidl o måste säga att det är en stor prisskillnad på det mesta, och dom har svenskproducerat, o i Uppsala riktigt mkt ekovaror. Dessutom gillar jag dem ur miljöhänseende, eftersom 1 hela affären är lika stor som grönsaksavdelningen på Ica. Och det finns bara 2 märken av det mesta, deras eget och oftast branschledande, tex ketchup, finns deras o Heinz, vilket gör att man inte har massa varor som inte säljs utan finns där för att markera hyllplats så att de syns bland alla andra 50 st ketchupmärken. Dessutom märker de om varor med 30% rabatt när de börjar närma sig bäst före, vilket både är bra för miljö o plånbok. Jag gillar även deras 'delux' sortiment som är ruskigt bra varor till normalpris. Frukt o gröntavdelningen är liten men har mkt bra kvalitet, det är inte för inte som Lidl vinner priser hela tiden. Väl värt ett besök.

  ReplyDelete
 20. Anonymous11:38 AM

  Hej
  En fråga som inte är direkt kopplad till detta inlägget.
  Du har sagt att när du går in på aktiemarknaden så blir det investmentbolag och stora aktörer.
  Min fråga är om du tänker köra på enbart svenska aktier eller även amerikanska/nordiska och i såfall vilken grad?

  ReplyDelete
 21. Anonymous1:38 PM

  @ miljonären.

  Det är enkelt att äta billigt vår utmaning handlar numera om att fortsätta äta lika billigt men hitta godare och bättre grejer genom att planera väl.

  ReplyDelete
 22. Anonymous9:39 PM

  Vill du ha gratis mat kan du beställa mat för 500kr och få 200 kr rabatt på Mat.se. Då får du det hemkört till dörren också.

  Själv är jag också prisjägare som handlar där, och håller mig till kampanjvaror och erbjudanden så långt det går.

  ReplyDelete
 23. Tanken är mest svenska aktier som grund kompletterat med lite indexfonder globala och tillväxt.

  ReplyDelete
 24. Anonymous7:23 PM

  Haha, när det kommer till fonder/aktier är ni helt sunda men när det kommer till ett bekymmersfritt liv så verkar det inte vara helt bra ställt. vad väntar ni på, pensionen?///Putte

  ReplyDelete
 25. Anonymous12:07 PM

  Ett tips är att bli medlem på willys och koppla bankkortet till medlemskapet. Då kan man genom deras app Willys+ se hur mycket man handlat för, se alla erbjudanden på butiken och även få personliga erbjudanden på olika varor.

  /Sonil

  ReplyDelete
 26. Anonymous1:29 PM

  Har ni räknat på cancer risken kontra pris? Ligga på sjukan ett par år kan inte va gratis när man inte äter ekologiskt. Processat kött och rött kött sägs ju va mer cancer framkallande exempelvis.

  ReplyDelete
 27. Anonymous5:50 AM

  Miljonären torde ligga i lågriskgruppen som får cancer, jag var storrökare i 30 år och har klarat mig än, trots jag äter korv och skit också. (slutade dock röka när smuggelciggen tog slut)
  Annars punkthandlar man där det är riktigt billgt med bra kvalite.. wills - arlas familjefavoriter för 39kr kg då köper man fem om det går åt en ost i veckan.. brukar hålla sig.
  Fläskkarre för 29.90kg i bit.. då köper man fyra bitar och fryser tre, laxsida för 59kr kg, då köper man ett par.. en styckas och åker i frysen.
  Läser reklambaden varje vecka, där en punktinsats lockar handlar man... resten basvaror köper man där man vanligtvis handlar billigast, grönsaker brukar vara billiga på tuktorgen ;)
  Ris en säck från asiatbutiken en säck som räcker ett par månader. Öbs pasta och ris undviker jag för de smakar skit!

  ReplyDelete
 28. Anonymous5:58 AM

  Lidl har den bästa "färdigmaten" nu äter inte jag så mycket sånt, men deras frysta hamburgare är bättre än scans osv. haburgerbröd 6st för en tia, kostar mer än dubbla på Ica.
  Deras korvar typ brattwurst är också mycket bättre än Ica/willys/coop men inte mycket billigare.
  Fryspizzorna som de har på kampanj då och då.. Italia med mörkblå papplåda är fan de godaste fryspizor jag ätit.. slår en del turkbakade på fingrarna med råge. men gör dom i riktig ugn och inte micro!!

  ReplyDelete
 29. Det finns tjänster nu förtiden som jämför matpriser online, jag använder mig ofta av dessa. :)

  ReplyDelete