Saturday, March 22, 2008

Påsktankar

Tiden går fort och det är några dagar sen jag senast uppdaterade bloggen. De senaste dagarna kan jag inte skylla utebliven uppdatering på tidsbrist, har haft en lugn och skön påsk och skulle egentligen inte ha något emot att börja jobba redan imorgon. Två dagar ledigt per vecka räcker för mig. Har jobbat någon timme per dag med uppdraget i firman som jag skrev om för någon vecka sen. I övrigt inte gjort mycket vettigt.

Har ju tänkt snäppa upp nivån på löpträningen lite, men vädret är inte optimalt för det. Var på jobbets gym och cyklade och styrketränade lite idag.

Enda orosmålnet är att min sambo börja yra om att hon vill måla om i köket. Något som jag inte riktigt ser vitsen med då det kommer kosta pengar och vi redan har färg på väggarna. Vi får se hur det slutar men jag har lite onda aningar. Men det kanske kan höja värdet på lägenheten?

16 comments:

 1. Anonymous8:43 PM

  Jag målade själv om mitt rum för inte så länge sen och måste erkänna att det blev en riktig stämnings- och värdehöjare. Men det är klart det är svårt att avgöra då jag itne vet färgen i ditt kök.

  Mvh

  ReplyDelete
 2. Tror absolut det är värdehöjande, fräsch färg är alltid bra. Sen kostar ju inte färg många hundra heller. Om ni delar blir det inte dyrt.

  Ett tips är att på samma gång som ni köper färgen be om en provburk av samma nyans, då har ni en liten oöppnad att ta av om ni behöver spackla igen hål och måla över vid senare tillfälle. Försöker man spara en stor burk man redan öppnat torkar den lätt igen.

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:39 PM

  Be om färgprovsburkar i alla färgaffärer som finns (med exakt samma nyanskod) så får du all färg gratis.

  Been there, done that..

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:45 PM

  ...är alltid optimalt för löpning... Det är även optimalt för undanflykter

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:04 AM

  Nu börjas det... Det är billigare att vara 2 om inte sambon drar för mycket pengar. Du måste göra en kostnadskalky på henne - kostar det för mycket, kan det vara bättre att dumpa henne och leva som singel.

  ReplyDelete
 6. Anonymous2:24 PM

  Jag köpte en central, stor tvåa med öppen spis och balkong i en mellanstor stad för lite mer än ett år sedan. Ångrade mig nästan efter några månader eftersom det blev ganska dyrt med ideliga räntehöjningar. Blev ännu mer orolig när bostadsmarknaden började svaja i slutet av förra året. När jag sedan fick nytt jobb på annan ort var det dags att sälja. Jag hade varit glad om jag inte förlorat något på affären men för att försöka undvika detta målade jag vardagsrum, tapetserade fondvägg och målade sovrum för sammanlagt 10K. När dammet lättat hade jag plussat 100K efter arvoden och allt vara betalt (+15% brutto). Så för mig vara svaret ja på frågan om lägenheten ökar i värde med lite färg :)

  ReplyDelete
 7. Anonymous2:34 PM

  Haha när jag läste det du skrev om sambon och att måla så kunde jag inte låta bli att få ett litet leende på läpparna! :)

  ReplyDelete
 8. Anonymous4:35 PM

  hej!
  nu har jag lagt upp ekonomin för mars/april.välkommen.

  ReplyDelete
 9. Anonymous7:38 AM

  Hej,

  Vill bara förmedla min personliga ekonomiska plan/målsättning som jag haft under många år.

  Dessa mål satte jag upp för mig själv för länga sedan:

  1) 25.000kr/mån i lön när jag var 25 år
  2) Miljonär innan 30 (inkl. bostad)
  3) 5 miljoner innan 35 (inkl. bostad)
  4) 10 miljoner innan 40 (exkl. bostad, dvs. finansiella tillgångar som genererar avkastning)
  5) 50 millar innan pensionen (som förhoppningsvis infaller innan 45år ålder)....

  Jag har nyss fyllt 35 (i februari) :-)

  ReplyDelete
 10. Anonymous12:10 PM

  När kvinnan här hemma vill måla om/köpa något nytt så säger jag bara "låter som en jättebra idé, men då får du betala för jag vill inte lägga pengar på det".

  I.o.f.s. så är jag en fattig student och kan utan att skämmas säga på detta sätt. Men du borde kunna tillämpa det med!

  Måste tillägga att du som vill tjäna pengar borde verkligen lägga till din blogg på bloggtoppen.se för därifrån får man många besökare. Speciellt när man redan har många besökare. Det tar inte lång tid och kommer att generera mer reklamintäkter. Så ekonomisk som du är så är jag lite förvånad över att du inte har gjort detta ännu..

  ReplyDelete
 11. Anonymous12:29 PM

  NEJ inga mer pengar på boendet. bostad = liability, inte asset!!! kan rekommendera boken RICH DAD POOR DAD om du vill veta mer.

  ReplyDelete
 12. Anonymous1:28 PM

  Förutom att ett nymålat kök höjer värdet på lägenheten så mår man ju bättre när det är fint runt en. Mår du bra så jobbar du bättre..
  Dessutom så blir din sambo glad och det måste ju också vara värt något..

  ReplyDelete
 13. Anonymous8:16 PM

  Usch vad löjligt det blir när någon alltid ska citera rich dad, poor dad.

  Läs:
  http://www.johntreed.com/Kiyosaki.html

  Jag har läst boken själv och kan instämma i mkt av kritiken då mkt inte går hand i hand med vad som är varken rimligt eller lagligt. Så ta den boken med en stor portion salt.

  Mkt möjligt att den inte kvalificerar sig som asset i kiyosakis ögon, men det är en asset (tillgång) enligt skatteverkets mening då en lägenhet GIVETVIS kan generera pengar om du säljer den.

  Att sitta här o säga "hur tror du han själv bodde/levde" känns helt fel också med tanke hur mkt lögner som finns i den där boken. Fan, snubben har blivit rik på att sälja "get rich" böcker...give me a fucking break!! Icke trovärdig.

  Självklart ska du fixa till lägenheten om du så önskar. Självklart bidrar det till en icke-realiserad värdehöjning på bostaden även om det självklart just nu bara är en kostnad.

  ReplyDelete
 14. Det är snarare så att målning är precis som vilket underhåll som helst som en lägenhet behöver. Dvs, man tjänar förmodligen inte pengar på det, men man undviker att förlora.

  Däremot kan det vara mycket taktiskt, eftersom det troligtvis ger mer intresserade köpare. Den som köper kanske dock ska köpa "omålat", eftersom det ger större rabatt. Jämför slutpriser på "renoveringsobjekt", lägg till kostnaden för att renovera -- det brukar bli billigare än att köpa toppskick.

  Sedan kostar det ju tid också att renovera, men...

  ReplyDelete
 15. Anonymous7:22 PM

  Färg är billigt, kan max vara två-tretusen inklusive roller/penslar. Lägg till under tusenlappen ytterligare så får du spackel, slippapper och en billig slipmaskin också. Sedan är det bara att sätta verktygen i näven på sambon så är hon upptagen i en månad.

  Har du tänkt att betala någon annan för att måla så är det nog inte lika gynnsam kalkyl...

  ReplyDelete
 16. Anonymous10:34 AM

  Jag tror inte att ommålning höjer värdet på en bostadsrätt nämnvärt. Det är ju rätt lätt att måla om, och framtida köpare kanske vill ha en helt annan färg.

  Själv vill jag inte lägga pengar på min lägenhet, eftersom jag sparar till en fin bil. Men när det gällde ommålning gjorde jag ett undantag. Färg + penslar kostade bara ca 600 kr och gav köket ett riktigt lyft.

  Dock är det ett fruktansvärt tråkigt jobb att ta bort all gammal tapet, om man likt mig vill göra jobbet seriöst.

  ReplyDelete