Wednesday, March 12, 2008

Enskilda firmans största uppdrag

Som ni trogna bloggläsare vet driver jag en enskild firma vid sidan av mitt heltidsjobb. Jag gör diverse blandade konsultuppdrag åt vänner/kontakter som inte vill anställa folk utan hellre betalar en faktura. Vill inte gå in på för mycket detaljer med tanke på anonymitet och att det kan vara lite känsligt mot min arbetsgivare i något enskilt fall.

Igår fick jag in firmans hittills största uppdrag som kommer ge 12 000 kr + moms. Visserligen kommer det kräva en hel del jobb under sista halvan av Mars. Det är nämligen inte det bäst betalda uppdraget jag fått per timme. Men tycker man kan gå ner en del i timpenning vid större uppdrag.

Normalt sett tar arbetet runt omkring en del dit när man ska sätta sin in i det, komma överens om priset, fakturera etc. Vid större uppdrag går ju procentuellt mindre tid åt sånt kringarbete som man inte får betalt för vilket gör att timtaxan får sjunka något. Så nu har jag inga problem med aktivitet på kvällar helger de närmaste två veckorna.

Extraköpet i Indien i som gick igenom i måndags verkar inte har varit så feltajmat som det först verkade. Men är långt ifrån säker på att det ska fortsätta upp nu.

15 comments:

 1. Anonymous10:16 AM

  Två frågor:

  1) Har du totalt sett gått plus eller minus på dina fonder?

  2) Tror du fortfarande att du kommer att nå din första miljon i år, vilket du inte höll för otroligt i något tidigare blogginlägg?

  Mvh
  Nyfiken

  ReplyDelete
 2. 1. Jag ligger plus. Iaf om man inte räknar med inflationen.

  2. Nej, det är innan 30 som är målet. Eventuellt innan 29, men är inte villig att ta mycket stora risker för att eventuellt klara det redan i år, eller nästa år.

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:03 PM

  Är du extra bra på något, så ta kontakt med en tidning på området.

  Jag jobbar som frilansjournalist inom IT området och drar in 5000-10000 extra varje månad på detta. Tar mig 3-4 kvällar per månad i snitt och dessutom ofta bjudmat mm...

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:34 PM

  Vågar man fråga vad du tar per timme för dina konsultuppdrag?

  ReplyDelete
 5. Svårt att ange en timpeng då jag ofta får uppdrag som är något svåra att överblicka hur mycket tid det kommer ta. Men 250 kr + moms per timme för sånt jobb som tar tid kanske är ett genomsnitt.

  Sen får jag lite provision när jag förmedlar kunder åt ett företag men då är det omöjligt att säga en timpeng.

  ReplyDelete
 6. Anonymous5:01 PM

  Hej
  Tycker att det verkar vara coolt att kunna skaffa sådana sidouppdrag. Jag skulle också vilja det. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Jobbar som ekonom på ett större företag.
  Förmedling av uppdrag låter också bra. Hur mkt tar du betalt för det? I % eller?
  Det vore intressant att få läsa om det, men jag förstår om inte du vill berätta allt för mycket.
  LR

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:37 PM

  Hej!
  Undrar vilka dina topp 5 fonder är för tillfället? Vilka du tror på och du har mest?!
  Rangordna!

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:37 PM

  Det tipsas om din blogg i senste nr av Mama som kom i brevlådan idag..

  A

  ReplyDelete
 9. Anonymous7:27 PM

  Hej!

  Spännande och häftig blogg!! följer den och tycker den ger mig motivation att spara och vara mer ekonomisk, så fortsätt skriv och tack för all inspiriation!

  En fråga har jag dock, och det var hur du levde som student? tog du exempelvis studielån eller bidrag eller jobbade du ihop pengarna eftersom du skriver att du fick pengar över när du studerade?

  tacksam för svar!

  ReplyDelete
 10. anonym: Ja, jag får procent på de jobb jag fixar. Kan som du själv skriver tyvärr inte gå in på alltför mycket detaljer.

  fondet top 5: Jag rangordnare hellre länder/regioner än exakta fonder. Iaf till jag får betalt av någon fondförvaltare att göra reklam för dom. Jag tror mest på Ryssland, därefter på Indien, Kina och Sydamerika i fallande ordning på 5-10 års sikt.

  angela: Vad kul, känner inte till tidningen men all reklam är ju välkommen!

  Anonym: Tog lite studielån, men inte så mycket. Jobbade lite extra under en del av studieperioden och levde med ungefär samma standard då som nu, dvs omkostnader på ca 4000 i månaden.

  ReplyDelete
 11. Anonymous4:07 PM

  Du satsade ju på MLIIF New Energy ett tag, hur är det med den nu?

  ReplyDelete
 12. Har New Energy i PPM men inte annars.

  ReplyDelete
 13. Anonymous6:13 PM

  Har följt din blogg sedan start i princip, men har börjat läsa den max 1gång i månaden då jag dra igenom alla inlägg du gjort. Vad är andledningen? Den blir ganska tråkig efter att man läst 10inlägg, största anledning du skriver i princip INGET. Börsen gick ner den dagen uchuch köpte rysslandsfonder blablaa..Ska du ha läsare som följer dig mer(JA REKLAMPENGAR) så måste du nog börja lägga ner lite mera tid på skrivandet. Tex det om maten: du skriver bönor,köttbullar,lax det är ju inga RÄTTER okej, jag är inte kock men jag lagar min mat!Jag skulle tror du vinner många mer läsare om du skriver mer innehållsrikt än du gör nu.

  ReplyDelete
 14. Anonymous8:01 PM

  och oftare :D

  ReplyDelete
 15. Tack för tipsen om hur bloggen ska bli bättre. Jag gör så gott jag kan utifrån mina förutsättningar med jobb, firma etc.

  ReplyDelete