Tuesday, March 04, 2008

Bloggens läsare köper

Svaren på förra inlägget är entydiga. Bloggens läsare tycker senaste halvårets nedgång innebär köpläge.

Många gånger läser man ju annars om att man ska följa trenden och inte försöka fånga fallande knivar. Men är man tillräckligt långsiktig och fortsätter köpa varje månad är det ju inte riktigt som att fånga en fallande kniv. Här har jag inte så mycket att fundera på utan pumpar in nya pengar varje månad, det svåra beslutet blir om/när man ska flytta över de pengar som sparatas i räntefond de senaste åren till aktier.

6 comments:

 1. Anonymous10:30 PM

  Det är inte lätt att pricka in en uppgång.
  Du kan ju alltid lägga upp en försiktig strategi. Flytta en viss del under kommande månader eller så. Det vore ju trist om du missar din strategi ang. räntefonderna helt.
  Det finns stora svenska bolag som går bra, har låga P/E tal och är köpvärda.
  "Miljonär innan 40"

  ReplyDelete
 2. Gå in med dom när det utom all rimlig tvivel har vänt. Visst det kanske blir några månader för sent och man missar några procent men det kanske kvittar om det är 2,5år uppgång kvar..
  Den eviga relationen mellan Rädsla och Girighet, fundera över detta.

  Med vänliga hälsningar

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:26 PM

  tycker att bloggen börjat suga

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:46 PM

  Med din tidsaspekt och att du kan köpa en börspost i månaden så tycker jag att det är obegripligt att du harvar på med fonder som käkar upp dina pengar.

  ReplyDelete
 5. Vilka ryska, indiska och kinesiska aktier ska jag köpa då tycker du?

  Eller vilka svenska aktier kommer slå tillväxtmarknadernas index de närmaste 10 åren?

  ReplyDelete
 6. Anonymous4:22 AM

  Det som gör dig till en usel investerare är just den hör ÖVERTRON på fonder i emerging markets. Det finns duktiga sätt att tjäna bra pengar på börsen just nu i form av saker o ting som du kan ha bättre kontroll på (det är svårt att ha koll på hur indiska bolag, ta det som ett exempel att du inte ens kan nämna ett enda indiskt företag förmodligen).

  Köp Vete, biogas aktieobligationer, guld, Xact-bear för att hedga mot nedgångar på börsen. Aktier?? CFDs,terminer,derivat, warranter osv...var inte så jävla låst på att du måste köpa fonder och att du då siktar in dig på de normalt sett högst avkastande fonderna, dvs. ryssland.

  När börsen går ner här så går rasar den i regel på emergin markets och tvärtom.

  ReplyDelete