Sunday, October 14, 2007

Tidig månadsrapport

Jag kommer vara borta ett par dagar med jobbet så det blir på sin höjd ett par kortare inlägg. Därför kommer månadsuppdateringen några dagar tidigare än normalt.
En bra månad med ganska stort fondsparande (ca 14.000 kr) samt bra uppgång på aktiefonderna. Över 10% i snittuppgång på aktiefonderna (en del av fonderna är räntefonder ifall ni tycker ökningen i pengar borde vara större).
5000+moms fakturerat på firman denna månad vilket jag är nöjd med, mer än så kan jag inte begära vid sidan av heltidsjobb (redovisar 50% av fakturerat i sammanställningen med tanke på skatten).
Miljonen är på gång!

9 comments:

 1. Anonymous12:18 PM

  Jävlar vilken pengaäkning sedan oktober. Klart imponerande!

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:18 PM

  Menade pengaökning från februari, lite trött.

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:02 PM

  Det ser fint ut hr Miljonär! En fråga bara: om du har skulder OCH pengar i räntefonder? Om du inte behöver de pengarna som buffert borde man väl kunna betala av skulderna med pengar från de fonderna? Amortering av lån kan väl ses som att "räntespara"?

  Ta det inte på fel sätt, bara en undran. :) /Mattias

  ReplyDelete
 4. Anonymous5:18 PM

  Klart imponerande siffror sett över den senaste månaden. 30k+ i ökning på en månad är inte illa pinkat. I övrigt vill jag bara lägga en liten kommentar i ett annars inte så välkommenterat inlägg. Jag vill säga till miljonären att du ska verkligen leva nu och göra det du tror på nu, alltså spara så mycket pengar som möjligt. Jag tror att om du känner att det är detta du vill göra just nu så bör du göra det. Du slösar definitivt inte bort ditt liv som vissa skriver genom att spara spara spara. Det är det du vill och då gör du det. Jag sparar också väldigt mycket men har en kompis som bränner 5-7K varje månad på sprit, men det är inte min grej, inte din heller verkar det som. Men sen om ex. 1 år eller 10 år så är du trött på att spara. Ja då kan du lägga av och börja leva mer "normalt". Jag tror definitivt inte du kommer ha problem med att börja spendera pengar när du väl nåt dina mål, så du behöver verkligen inte må dåligt över att du aldrig unnar dig något!
  Jag tror på dig starkt!

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:34 PM

  Varf�r har du bara 65.000 kr i studieskuld? L�sta du kurser eller en hel examen?

  Mvh
  D

  ReplyDelete
 6. D: Man måste inte ta studielån alls för att plugga, vet flera (däribland jag) som inte gör det. Jobbar 2 dagar i veckan istället. Man kan ju också ta mindre studielån, 25 eller 50% kanske. Då räcker ju 65 000 ganska långt.

  ReplyDelete
 7. 2 frågorna som kommit i kommentarerna:

  Har sparat i räntefond varje månad för att skapa en buffert att kunna köpa mer aktier om/när börsen går ner. Nu verkar dock nedgången vänta så länge att bufferten kanske börjar bli väl stor. Jag kan ju inte heller köpa några veckor efter nedgångens början. Så troligtvis kommer innehållet bli onödigt stort i räntefonden innan köpläget infinner sig. Har länge funderat på att betala av lånen helt eller delvis med dessa pengar.

  Har betalt av i lite ökad takt de senaste 2 åren på CSN och hade inte fullt lån heller. Pluggade i 3 år vilket gav ca 60.000 i lån. Skulden på 65.000 nu är en kombination av lägenhetslån och CSN så har betalt av mer än halva lånet de 2 senaste åren.

  Tack för övriga kommentarer och lyckönskningar!

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:49 PM

  Förstår fortfarande inte varför lägenheten räknas med !?!?

  ReplyDelete
 9. Kära sökande

  Behöver du ett lån? Vi erbjuder lån på 3% ränta Om ja är ditt svar fyller sedan i dina uppgifter och kontakta vår e-post: adorasilvia240@gmail.com

  Hur ansöker jag? Fyll i detta program formuläret nedan för att denna e-post: adorasilvia240@gmail.com

  LÅNE ANSÖKAN
  Fullständiga namn:....................
  Land: .....................
  State: ..............
  Stad: ..............
  Kön: .........................
  Telefonnr:...........
  Lånebelopp :...........
  Månadsinkomst:..........
  Yrke: ................... ....
  Lånetid: ....................... ................
  Syftet med lån: ......................... ...........
  E-postadress:...................... ................
  Har du ansökt innan? .......................

  Herr Adora Silvia

  ReplyDelete