Monday, October 29, 2007

Snart firar bloggen 1 år

Tiden går fort när man har roligt. På torsdag är det första november och exakt ett år sen jag skrev första inlägget på bloggen.

Tiden jag har att lägga på att skriva här varierar kraftigt och då annonsintäkterna inte längre är vad de borde vara prioriterar jag många gånger sånt som faktiskt bidrar på min väg mot ekonomiskt oberoende.

Jag tror att ett alternativ för att få fart, ekonomi och nytändning på bloggen skulle den behöva flytta till en etablerad hemsida. Kanske har Aftonbladet plats över nu när Schulman slutat. Eller om någon av våra storbanken är sugen på att köpa in bloggen för att locka 500-1000 ekonomiintresserade personer dagligen till er sida får ni höra av er.

Roade mig just med att kolla bästa fonder senaste månaden på Morningstar. Där ligger min fond som jag tävlar med i bloggens tävling trea av de ca 4000 fonderna som finns listade. En uppgång på 16% på en månad är hyffsat. Men nu är det ju några dagar från slutet på september som finns med i dagens sammaräkning som ska bort och 2 nya dagar från slutet på oktober som ska in. Men känner mig ändå förhoppningsfull till att kunna kriga i toppen.

9 comments:

 1. Ska bli intressant att se om du får några bra blogg-erbjudanden från banker eller aftonbladet. Det vore trist om bloggen dör för att du inte har lust att skriva gratis längre.

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:07 PM

  du har tappat stinget med bloggen. nu skriver du bara om investeringar och olika fonder hela tiden. Sant kan man lasa battre om i andra bloggar. Jag vill lasa om hur du snalar pa olika satt och ditt vardagsliv! Det ger inspiration.

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:18 AM

  Håller med anonym, om du vill tjäna pengar på att blogga så skall du koncentrera dig på ditt vardagssnåleri, det är det som är kul att läsa om!

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:17 AM

  Om du gör bloggen kommersiell kommer iaf jag att sluta läsa den.

  Det som är intressant att höra är DINA åsikter om DITT sparande och DIN väg till miljonen, inte exempelvis en storbanks åsikt om deras fonder, eller andra av deras produkter/åsikter. Vill jag höra vilka produkter en bank säljer så går jag till banken.

  Ditt oberoende försvinner om du säljer dig till en "etablerad" site.

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:42 PM

  Hur stor intäkter har du på bloggen? Jag tror som många andra att säljer du dig så kommer du tappa mycket. Charmen är just att läsa om att du använt 50cm toapapper istället för 75cm ;)

  ReplyDelete
 6. Anonymous6:08 PM

  Hör av Dig till Kronofogdemyndigheten och Konsumentverket. De har ett med Dig gemensamt intresse - att påvisa hur man bör hushålla med resurser för att inte belåna sig och hamna i skuldfällor. Bankerna har nog det motsatta intresset dessvärre.

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:48 PM

  vet att du är duktig på att snåla på diverse kostnader, fortsätt skriv om det. Dela med dig av dein knep! Har du några bra deklarationstips att dela med dig av? Skatten är ju faktiskt den största utgiften av alla.

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:25 PM

  Jag tänkte bara berätta om ett nytt och spännande sätt att spara pengar!... Varje gång jag är och handlar så tar jag påsen i handen, står framför kassörskan och betalar.. sen går jag och packar mina varor.. 8 fall av 10 så tar dom inte betalt för påsen =))...

  En annan strategi är att ta för få påsar så att man måste be om en extra .. lagom när kassörskan håller på med nästa kund så kommer hon bara säga åt en att ta påsen.. Jävligt smart, va?
  Vanligtvis är jag på företagens sida men 1,5kr per påse är värsta rånet!!

  ReplyDelete
 9. Jag tar med mig en tygpåse jag fått gratis till affären. Soporna slänger jag direkt i sopnedkastet.

  ReplyDelete