Friday, October 05, 2007

Forumdiskussion om bloggen igen

Nu har jag återigen fått ett tips om att jag och min blogg diskuteras på ett forum på nätet: http://www.student.se/forum/f29t7705.html

Jag orkar inte registrera mig för att bemöta vissa av frågorna/synpunkterna. Men som vanligt är det inte direkt någon hyllningskör som tar ton. De flesta tycker jag är en idiot som vanligt.

Synd dock att de inte tar sig tid att läsa lite i bloggen innan de förkastar min strategi att bli rik. Har bland annat fått tips om att jag borde köpa en bostadsrätt (tack för tipset men det gjorde jag ju för flera år sen) att man inte blir rik av att lägga lönen på hög utan måste investera (tack för tipset igen men att placera i Indien och Kina/Hong Kong har inte varit helt fel de två senaste åren, eller är en av mina fonder Baring Hong Kongs uppgång på 123% det senaste året verkligen så dåligt?). Någon yrade dessutom om att jag blåst upp min inkomst med hjälp av min flickväns lön eller något i den stilen, helt förvirrat...

Många verkar inte förstå grejen med att spara och få avkastning. De verkar tro att det handlar om ifall man ska konsumera idag eller imorgon. Grejen är ju att varje 1000-lapp man sparar idag kan innebära 10.000 kr att konsumera i framtiden. Om man bara slår inflationen i avkastning år efter år efter år.

12 comments:

 1. Anonymous7:01 PM

  Bry dig inte!

  Självklart tycker jag inte att du gör rätt i varje detalj, antagligen tror du inte det själv heller. Hoppas jag. Du har en linje, håll fast vid den och gör justeringar endast efter noggrann övevägning.

  Tex att skaffa kapitalförsäkring....

  Lycka till!

  ReplyDelete
 2. Upp med hakan !
  Jag började läsa din blogg för 2 veckor sedan, och jag har läst alla dina inlägg. Nästan alla kommentarer också. Följer även en hel del andra "ekonomi" bloggar också.
  Finner mycket inspiration i alla bloggarna.
  Jag är säker på att du inte äventyrar din hälsa, flickvän, familj, jobb mm.
  Så långt får det inte gå.
  Men om du vill äta havregröt 4ggr om dagen och torka dig ren med löv i arslet, drabbar ju ingen annan.

  Många är bara avis och en del önskar att om de bara hade haft hälften av din beslutsamhet, så hade de haft lite pengar på banken.

  Tuffa på och nå ditt mål.
  Sikta på stjärnorna och hamnar du i trätopparna, så blir det också bra.

  ReplyDelete
 3. Haha! Jag läste igenom inläggen på första sidan av forumdiskussionen och kan säga att absoluta huvuddelen av kommentatörerna där verkar ju rejält blåsta.

  Kör hårt, miljonar! Och njut lite ibland;-)

  ReplyDelete
 4. Har också läst på forumet nu. Hälften hoppa nog in i tråden bara för att det är en tjej som starta den. Några halv coola killar. Och lite nördar som vill synas med de halv coola killarna.
  Inget att bry sig om.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:55 PM

  Jag tycker inte kommentarerna från studenterna är särskilt negativa. Att en student, som verkligen inte har några resurser, förvånas över att någon sparar genom att dra ner på maten tycker inte jag är så märkligt.

  ReplyDelete
 6. Jag säger som i spelet Monkey Island:

  PIRATE: I've heard you were a contemptible snake.
  GUYBRUSH: Too bad no one's ever heard of YOU at all.

  Visst är det trist och jobbigt att bli kritiserad, men du har i alla fall uppnått sådan status att folk faktiskt bryr sig.

  Jag beundrar dig som kan snåla så enormt, men samtidigt vill jag inte ha det så själv. Jag vill ha utrymme för upplevelser och nöjen.

  ReplyDelete
 7. Klart studenterna är griniga, när de är klara med sina studier (många av dem kring 30 års ålder) kommer flertalet att ha ett par hundra tusen i studieskuld och vara väldigt långt ifrån miljonen i kapital. Lyssna inte ens på dem.

  Skilling Banco: Kul att du citerade Monkey Island, de är mina favoritspel!

  ReplyDelete
 8. Haha! Och det här:

  "Tycker inte riktigt det där kan kallas för en miljonär för att han valt att spara och inte konsumera.
  Det enda som personen gör är att förflytta sin konsumtion längre fram i tiden, så alla som tjänar lika mycket per månad är egentligen lika mycket miljonärer. Skillnaden är att de konsumerar idag istället för efter att de är 30."


  Så det är DÄRFÖR folk inte sparar fast de har bra inkomst. De är ju ändå miljonärer!

  ReplyDelete
 9. Anonymous4:57 PM

  Sanslösa inlägg på den där student-sajten!! Oroande eftersom det är morgondagens arbetskraft som bl.a. jag ska behöva anställa framgent. Pluggade själv på linköpings universitet i 4 år och funderade ständigt över studentpajaserna som sprang runt i overaller och övertrasserade sina konton på Seven-Eleven eller på systemet 5 dagar efter "löning". Och i 7 av 10 fall var det ju lånade pengar dom satte sprätt på. Haha, minns faktiskt att jag hade en intressant diskussion med en av mina närmare f.d. studentkompisar som jag pluggade med och som tyckte han var smart när han hyr-köpte sin stereo och tv på Thorn. Minns att jag såg samma tv 1 år senare för hälften av priset. Då hade han väl 4 år kvar med avbetalningar eller nåt i den stilen. Han hoppade av plugget efter 2 år också. Bara lån - ingen utbildning. Haha!! Sånt är roligt (WT eller "white trash" kanske man kallar sånt.)

  ReplyDelete
 10. Anonymous9:47 AM

  Att folk snackar om dig på nätet är för att du är intressant. DU lägger ut ditt liv för oss nyfikna att läsa. Självklart får du då kommentarer. Vi svenskar älskar att tala om hur andra ska leva sina liv samtidigt som vi knappt klarar av att leva upp till våra egna förväntningar. Du gör en hel del som jag inte skulle göra, men det bevisar ju inte att det du gör är fel. Stå på dig.

  ReplyDelete
 11. Marre:

  Sant, men det har absolut inget med svenskar att göra. Vi är bara människor vi också.

  ReplyDelete
 12. Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Thank

  ReplyDelete