Friday, October 12, 2007

Efter en veckas uppgång slutar veckan som väntat

Inga träd tillåts växa upp i himlen och som vanligt när börserna i Asien gått ordentligt några dagar irad så vänder det idag ner ganska kraftigt. Vi har sett det förr, men hittills har alltid plustrenderna varit både längre och starkare en nedgångarna.

Att daytrada i PPM är inte det lättaste eftersom det blir många dagars fördröjning på varje fondbyte. Därför är det alltid spännande att se vilken dag köp/försäljning gick igenom. Med lite tur så såldes min flickväns Baring Hong Kong i PPM lagom till dagens nedgång.

9 comments:

 1. Anonymous10:26 AM

  Jag har full respekt för din strävan mot finansiell rikedom men att daytrada med PPM-fonder när de inte ens är ens egna?

  Genom att daytrada tar man en väldigt stor risk som jag inte tycker är befogad ens om man är ung och har många års PPM-sparande framför sig.

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:26 PM

  Förmodligen litar din flickvän på dig då hon anförtrott dig sina PPM. Men det var kanske lite väl riskfullt att sätta 100% på Baring H.K. Jag har i alla fall en annan fundering. Det dyker upp allt fler komentarer på nätet om börsras. Vad tros om det i detta forumet. Bör man säkra sina fonder snart?

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:52 PM

  Ptja... Det beror väl helt på ditt tidsperspektiv... Om du kommer behöva pengarna inom en snar framtid så är det ju bara att plocka hem...

  du får ju väga risken av ett kraftigt fall mot chansen att få några procent mer i tillökning...

  Om du däremot behöver pengarna först om 15-20 år så bör du väl avakta... dock lär det nog komma ett par fall till under den perioden.

  Själv har jag bara kvar ca. 50% i aktiefonder och resten på sparkonto (för konsumtion med anledning av lägenhetsrenovering).

  ReplyDelete
 4. Anonymous3:40 PM

  Bra tajmat. Undrar om det är dags att dra sig ur nu till nästa nedgång? Inte så farligt nedåt i Asien ändå, så det kanske inte förebådar något värre kursfall än på ett tag?

  Gissar att östeuropa kommer starkare än latinamerika nästa år, och det tror East Capital-mannen också såg jag i en artikel.

  ReplyDelete
 5. hej!
  nyfiken på att bli ekonomiskt oberoende?

  kika in på min blogg..
  http.//miljon1.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Givetvis daytradar jag inte med hennes PPM, jag byter fonder kanske 4-5 gånger per år.

  Det jag menade var bara att det är väldigt svårt att tajma en försäljning som fördröjs med flera dagar i ett land där börsen går upp 3% ena dagen för att gå ner 2% dagen efter.

  ReplyDelete
 7. Varning på Morningstar.se för ras i Kina. Financial Times varnar att kinesiska aktier har stigit orimligt brant. Likheten med IT-bubblan i början av år 2000 år tydlig.

  ReplyDelete
 8. Babbel: Problemet är att man varnat för ras och bubbla sen indexet stod i 3000 i Kina. Sen som sålde då har missat en uppgång på 100%.

  Inte helt lätt att veta när man ska sälja även om man visste att ett ras skulle komma.

  ReplyDelete
 9. Dear Sir / Madam,

  Finance cash no collateral required is now approved. You may view it We give financial assistance to who so ever that is interested to get support to finance his / her business Interested people in Financial assistance should please contact us for more details Via (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

  ReplyDelete