Thursday, March 16, 2017

Utdelningen i JNJ redan investerad

En dryg tusing i ny utdelning ramlade in i natt. Denna gång var det JNJ som levererade en av årets fyra utdelningar. Tog utdelningen och mina sista likvider på kontot och köpte lite preffar i Balder och Akelius. Plus lite vanliga stamaktier i Castellum och Investor. Så nära 1000 kr styck som möjligt i varje köp.

Har därmed nu kommit upp 24 Akelius och 21 Balder preferensaktier. Vilket genererar 900 kr i årlig utdelning. Alltid något med tanke på att det var väldigt nyligen jag började med preffarna.

Så nu blir det inga fler köp förrän lönen kommer nästa vecka. Sen kommer lön, utdelning i Nordea och utdelning i Castellum i snabb takt. Så portföljen fylls på, sakta men säkert.

Fortsätter dock att avvakta med H&M. Är mitt största innehav och vill se var denna tråkiga utveckling (försäljning och marginaler, ej aktiekurs) tar vägen, innan jag vågar fortsätta fylla på där. Även om det är lockande att snitta ner sig. Jag börjar bli gammal och feg kanske? När ryska börsen rasade för några år sen borrade jag bara ner huvudet och köpte för allt jag kunde.

9 comments:

 1. Förstår vad du menar. När en aktie dalar så som t.ex. HM, Ericson, Novo Nordisk har gjort undrar jag alltid om det är en ökenvandring eller rea man ger sig in på om man köper. Jag är ofta feg och står över... :=)

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:56 PM

  Är det inte bara bättre att köpa indexfond?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous8:45 PM

   Är väl inte så smart om man har utdelning som taktik? Ny på bloggen?

   Delete
  2. Anonymous4:58 AM

   Indexfond som man säljer av 4% om året = utdelning.
   Har varit med för länge.

   Delete
 3. Har 1,6 miljoner i indexfonder. Men roligare med aktier. Så fyller på där istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous7:24 AM

   Håller helt klart med dig! Har själv en blandning av index fonder och utdelningsaktier. Känslan när det trillar in utdelning på kontot är minst sakt härlig och sporrar en till att spara än mer! Men glöm inte att spendera också! Lev livet medans du kan!

   Delete
 4. Anonymous9:11 AM

  Ser att du har ABB. Tipsar om nedanstående länk så du inte betalar 15% i källskatt i onödan

  https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/03/16/abb-abbs-sarskilda-utdelningsforfarande-2017.html

  /Olle

  ReplyDelete
 5. Köpte hm nu på morgonen för nästan 228kr, köpte för strax över 16000, så inga enorma summor men kunde inte låta bli :)

  ReplyDelete
 6. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindande Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Bannlys en tidigare älskare
  8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  ReplyDelete