Saturday, June 30, 2018

Hetsas det till för högt sparande?

I veckan gjorde jag en intervju till min kommande bok med Christina Engelen (som bland annat startat facebooksidan Tjejer som gillar aktier). Hon som inspirerar många tjejer till sparande berättade att hon undvek att prata om sin egen sparkvot då det lätt blir lite hetsigt och de som inte kan spara så mycket kan tappa sugen av att höra om för dem orealistiska nivåer.

Idag skrev Tradern Shark Week ett blogginlägg på lite samma tema som ledde till lite diskussion på Twitter. En kul detalj är att han själv sparade mycket som student vilken han idag ångrar. Själv är det tvärt om jag sparade väldigt lite som student och pengarna från sommarjobben restes och festades upp, vilket det hänt att jag ångrat då vissa fester var rätt meningslösa och många aktier billiga 2003-2004.

Till viss del köper jag det att det kan bli lite hysteriskt med sparande som någon typ av tävling. Där jag inser att jag själv i högsta grad varit en pådrivande faktor och kanske ingen slump att jag nämdes i hajens inlägg. Precis som jag skrivit många gånger förut lyfter jag fram en lite vinklad bild av mitt sparande här på bloggen och Twitter. Jag visar hellre de gånger jag äter ärtsoppa med kort datum till lunch än när jag äter lunch ute för 100 kr, även om det senare också händer ibland. I min budget på 10.000 kr i månaden med väldigt låga fasta kostnader finns det utrymme för lite utsvävningar som kunde lyftas fram för att visa att jag lever ett ganska vanligt liv.

Samtidigt får jag nästan varje vecka mail från unga personer som tackar för inspirationen och för att jag hjälpt dom inse att det var så lätt och roligt att spara pengar. Och ibland från äldre som berättar att de ångrar att de inte kommit igång tidigare med långsiktigt aktiesparande och är avundsjuka på mig som är fri redan innan 40.

Jag tror helt enkelt inte 13.000 personer skulle ha följt mig på Twitter eller 10.000 personer läsa det här inlägget om jag brukade dela med mig av en bild på dagens lunch eller info om att jag igår tog 3 öl på krogen med en kompis. Precis som det är roligare och mer inpirerande att följa en extremskidåkare på Instagram än någon som åker lite lagom försiktigt i röda pisten. Men jag hoppas att man sen anpassar både sin egen skidåkning och sitt sparande till en nivå man själv klarar av och trivs med.

36 comments:

 1. Anonymous8:57 PM

  Nu när räntan är låg är det lättare att spara mer - men det behövs ju för att kompensera för när den blir hög.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Delete
 2. Klarsynt inlägg. Visst finns det viss hets i vissa spar-kvarter, men det är nyttigt att diskussionen om sparande lyfts fram. Dels som motvikt till konsumpptionshetsen. Dels som upplysning om vilka möjligheter ett eget sparkapital ger.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:25 PM

  Glöm inte bort att många inte har sparat till sin pension och blir förvånad över hur lite de får sen.

  Tror lagomt sparande är bäst :)
  Speciellt med tanke på att alla gör misstag.

  Sparande kan också ge att man lär sig leva utan vissa saker vilket gör det lättare i livet när en krissituation uppstår.

  ReplyDelete
 4. Du har bara inspirerat mig, upplever inte att du har hetsat. Började följa några liknande bloggar för snart 10 år sen, men tyvärr tappade jag intresset för det kändes som att de bloggarna började tappa tron på frihet själva. Det kändes inte möjligt för vem som helst att bli fri. Med stor hjälp av din blogg har jag återfått tron och motivationen för frihet genom investerande. Tack!

  ReplyDelete
 5. Jag ligger personligen mer i Gustavs stil med sikte på att ha en bra portfölj över sparkvoter, jag vet att jag inte kommer att komma upp i närheten av vad du sparat. Men jag vet också att det beror på andra orsaker och omständigheter och ser det mer som möjliga sätt att fundera. Det har dock inspirerat saker som att lägga undan pengarna direkt vid lönen och mentalt så "existerar" inte pengarna för annat än sparande då jag funderar på vad jag har råd med etc. Siktar också på att fortsätta spara samtidigt som jag vill betala av huslånet på ca 12 år etc. vilket blir tight men frigör möjligheter till ett mycket billigare levande.

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:48 PM

  Så trött på alla missunnsamma människor som måste se negativt på allt istället för att inspireras.

  Du har valt karriär som gett hygglig lön, boende och övriga utgifter som är låga i vårt samhälle, inga barn och ett intresse för pengar.

  Andra vill hellre avla ett halvt fotbollslag, jobba som undersköterska och åka till Gröna Lund flera gånger om året. Det är liksom inte ditt problem. Man får välja här i livet. Det går inte att få allt.

  Dessutom är du inte ens extrem. Tänk på hur en fattig i ett u-land överlever. En skål ris om dagen och sover under en kartongbit typ. Du är bara extrem i förhållande till vad våra i-landshjärnor orkar ta in.

  Fortsätt inspirera som du gör. Det ger oss övriga perspektiv på tillvaron. Det är som sagt ingen som vill läsa om ett vanligt liv. Det har vi redan tillräckligt av på Facebook. Man går ju inte på bio och kollar på Die Hard 23 för att se John McClane äta på Donken med Hans Gruber efter att dom blivit vänner.

  ReplyDelete
 7. Fast den scenen skulle jag vilja se, McClane och Gruber som vänner alltså. Håller med ovanstående om att det är klart intressantare att följa ett sparsamt liv än ett svenssonliv med 2% i sparkvot.

  ReplyDelete
 8. Kloka ord! Funderade kring detta häromdagen och är tacksam för att du tog upp det.

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:41 PM

  Atlas Copco, borde jag köpa A eller B aktien?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den billigaste dvs B om du är mer sugen på att behålla och få hög utdelning i förhållande till priset än att rösta på stämman.

   Delete
 10. Anonymous7:35 AM

  Visst finns det en trend just nu med alla bloggar om ekonomisk frihet, men mig har det bara inspirerat att börja min egen resa ditåt :-)

  Man får väl göra någon slags egen grej av det.
  Är väl toppen om de som tjänar runt 35 000 netto (som min inneboende) kan lägga undan åtminstone 10 000 månaden..
  Nu gör han det knappt för plötsligt behöver han ny dyr dator (som behövs i jobbet), eller någon cool resa och cool pryl, men häng med i tanken.

  Jag tycker det är häftigt med extremspararna, de som lever på 3000 månaden(känner några), men ändå har råd att åka Indien 5 veckor. Även de som har hög lön&inkomster och kan lägga undan rejält.

  Är bara olika sätt att se på livet. Vad vill man ha?

  Själv shoppade och levde jag livet hejvilt som yngre.
  Jäklars vad pengar det gick. Önskar någon lärt ut om aktier&sparande för då hade man haft 10 mille lätt idag.

  Känner mig duktig som tänker ut nya sätt hela tiden för att få inkomster utan att behöva jobba ihjäl sig. Allt det beror ju på inspiration från andra, som dig. Har inte kommit i kontakt med så många sparare genom åren.
  Kommer även från fattig bakgrund med mamma som levde på minipension efter separation där man fick sticka till pengar regelbundet, vänner som inte hade något speciellt driv.. tror det iaf formade en att tänka måste komma in pengar innan det går ut. Samt jobba på för man var livrädd för att bli fattig.

  Nu har man fått ett verktyg att hantera det. Som hur tänker jag i flera steg för att kunna jobba mindre&spara mer& ha bättre kvalitetsliv : ))

  Så keep going :))  ReplyDelete
 11. Anonymous8:07 AM

  Fast fattar också att man kan bli deppig av alla duktiga&framgångsrika människor som gör sin grej och drar in bra cash.

  Tror man måste tänka ut sin grej. Alla har inte tålamodet att skriva böcker som extrainkomst som exempel.
  Fast man kan fortfarande inspireras av det.

  Sen måste man inte vara bäst. Trodde det också många år, men börjar förstå det mer handlar om att jobba så lite som möjligt, sen få maximal utdelning av det. Så man kan läsa massa sköna böcker, träna, umgås med vänner och familj, ta det lugnt.. om man så vill :)

  Glöm ej heller vi har en sjukt stor jantelag i Sverige.
  Själv råkat ut för det när jag låg på toppen och var bäst.

  Önskar en bra skön solig dag:)

  ReplyDelete
 12. Jag hoppas på förslag till sidoinkomster. Mitt arbete rullar på med skaplig månadsinkomst. Skulle vilja ha fler inkomster på nåt sätt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous3:21 PM

   Uthyrning, något slags konsultande..

   Läser annars "4 timmars arbetsvecka" nu som verkar rätt bra. Inte kommit så långt än, men tänker den ska inspirera till någon slags webb-grej man man driva från utlandet när vi sitter där. Måste ju ha något att göra då med, annars blir det tråkigt..

   Annars - om man fixar det - kan man ju skriva en bok. Går även att lägga upp på nätet.


   Delete
  2. Anonymous3:34 PM

   Tänker annars - om man i grunden är en lat person som mig, hehe - att bästa är och se till och få betalt så mycket som möjligt när man väl jobbar.

   Därför kan konsultande, föredrag eller om man är bra på något speciellt vara en sak.

   Planerar flytt nu och jag och min partner när vi frigjort kapital kommer ha dessa inkomster. Tills vidare. Har uthyrning och aktieutdelning nu med, men iom flytt till billigare boende blir det mer till aktier.

   1. Två arbeten, ger ca 20 000 netto på det ena och ca 30 netto på det andra.
   2. Uthyrning rum ger ca 5300 netto efter skatter (40 000 är skattefritt per år)
   3. Aktieutdelning ca 9000 månaden.
   4. Konsultande lite smått, lägger mig lågt här men ger ca 10 000 netto månaden - om man så vill. Kan jobba mer också, beror lite på vad man känner för..

   Blir sjukt massa pengar i månaden och massa till aktier om man lever billigt. Fast leker också med tanken på att bara leva på aktier, uthyrning rum, sen lite konsultande och bli "pensionär"...

   Andra kanske är bättre på annat (vet många aldrig skulle drömma om att hyra ut rum), men tror man måste hitta sin grej..


   Delete
  3. Snyggt! Hur funkar uthyrningen? Är det i utlandet alltså?

   Delete
 13. Anonymous1:20 PM

  Det är vanlig simpel hyra ut rum i en lägenhet.

  Man kan hyra ut sin soffa, sitt förråd och massa annat med.
  30% måste man skatta för per år om summan överstiger 40 000. Man kan visst räkna av kostnader för lägenhet med, t ex avgift etc, men inte så bra koll på det så man får kolla upp..

  Det är klart det är extra besvär och inte lika bekvämt som att bo själv, vilket man kan se som ett jobb, men tycker det ändå är en fin passiv inkomst som tickar in medan man sover. Bor man i bostadsrätt behöver man inte heller kolla med värden. I fallet ovan (kompispris) blir det 63 600 som varje år kommer in utan att man behöver göra så mycket mer än att tjata om städningen ; )

  Har man fler rum eller kan tänka sig bo än mer "obekvämt" kan man bilda kollektiv och vara hyresvärd. Bara såsa runt på dagarna...

  ReplyDelete
 14. Anonymous2:15 PM

  Menade föreningen förstås och inte värden :-) Man behöver inte vara något snille för att tjäna pengar, går fint och vara lite förvirrad med ^^ Vill man ha mycket pengar till aktier tror jag man måste tänka i nya banor bara.

  Räknat ut att skulle jag och min partner fortsätta i samma bana som ovan, leva för 20 000 månaden, skulle vi spara 651 600 per år!!!

  På 4 år: 2 606 400 och då har jag inte räknat in ränta på ränta effekten...

  Nu kanske oväntade saker dyker upp, plötslig lagning av tänderna, hjälpa någon i familjen, sjukdom etc, men avrunda till 500 000 per år!

  Ingen av oss är något geni, den ena har inte ens gått gymnasiet.

  ReplyDelete
 15. Otroligt bra med att hyra ut rum. Jag måste skärpa mig. Vet du bra blogg/siter för sånt här?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous3:18 PM

   För att hyra ut rum? Vi hyr ju ut till en kompis som kommer bo i Stockholm x antal år pga jobb, men känner man ingen finns Airbnb, Blocket, etc för annonser.

   Har hyrt ut lägenhet, även en skrubb, men bor man mindre attraktivt område (Stockholm är poppis, dyrt i 2:a hand, höga insatser för lån lgh)kan man kanske erbjuda andra tjänster.

   Haft inneboendes som velat jag stryker skjortor, lämnar kemtvätt,lagar mat för extra betalning.

   Värt att poängtera att alla varit singelkillar som jobbat mycket och haft höga löner&blivit curlade hemma. Så kanske det man ska satsa på.

   Nackdelen är att de sällan städar (om de ens vet hur man gör), men å andra sidan aldrig hemma nästan, och gladligen köper städtjänster&mat genom appar..

   Brukar säga allt går att sälja med rätt marknadsföring =)

   Delete
  2. Anonymous3:59 PM

   Googla annars Passiva inkomster så finns det hur mycket som helst.

   Det jag i framtiden är lite inne på är att göra som Tim Ferris "4 timmars arbetsvecka : konsten att leva mer & jobba mindre"

   Starta företag inom någon online business, sen outsourca hela företaget till lägre betalda assistenter.

   Så man istället för 300 mail har enbart 20 att besvara per dag.

   Knappt hunnit läsa 20% av boken ännu, men tänker det vore en bra grej att pyssla med när vi bor i värmen minst 3-4 månader per år.

   Måste komma på affärsidén bara. Har en del som bubblar, men lat så vill inte jobba för hårt för något som kanske inte säljer.

   Sen ska det helst kännas kul med.

   Andra sidan av mig tänker att det vore rätt skönt att bara leva på aktieutdelning& en inneboende, sen kanske något konsultjobb då och då.

   Inser ju att planen ovan är förträfflig ekonomisk, men vet inte om jag har drivet att kämpa hela vägen.

   Vore väldigt skönt att vara helt fri, inte behöva anpassa sig till någon chef eller jobbiga kunder.

   Visserligen blir det inte lika mycket "f*ck you money", och blir under gränsen för vad alla fi-bloggar rekommenderar, men funderar varje dag på detta..

   Tänker att i slutändan borde det bli rätt bra i alla fall, för man behöver inte leva hela sitt liv i Sverige. I billiga länder som Kambodja, Indien, Thailand kan man leva bra två för 11-14.000 månaden, så frågar är om man kämpar förgäves...

   Klockan tickar...

   Grunnar en del på det, men inte kommit på svaret än. Låter dagarna gå ...


   Delete
 16. Ja det är lätt att dagarna bara går. Tack för tipsen! Vi kan inte hyra ut rum som det är nu tyvärr. Tills jag kommer på mer passiva inkomster tror jag att jag ska börja lite lätt med att köpa beg cyklar, fixa till, och sälja vidare. Plattsättning har jag också funderat på men det verkar vara så mycke regler nu med våtutrymmen.

  ReplyDelete
 17. Good-day friends, my name's Antonio Laura from Lund-Sweden, I'm a medical Doctor by profession, 45 years of age. Kindly read my true life testimony, i have a positive intention that this information will help someone reading this article right now to restore back broken marriage and recover lost love relationship within 2 days. After being in relationship with Abeg Erickson for years, he broke up with me, I did everything to get him back to love me, but everything i did was in vain, I wanted him back so much because of the love I have have for him, I asked him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to my colleague at work friend and she suggested that I would rather contact a love spelling rock that could help me to spell it back, but I am the type of person who never thought love spell portion existed or work, I had no choice but to try it, I emailed the spelling channel and he told me that it was no problem that everything will be fine before three days, that my ex will come back to me before three days, he threw the Love spelling portion into air and surprisingly the second day it was around 6.00AM. My ex love partner called me on my mobile phone, I was so surprised that I answered the Phone call and all he said was that he was so sorry for everything that happened that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him that was how we started living together happily. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  ReplyDelete
 18. Hej !
  Letar du efter ett lån för att starta om din verksamhet eller för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men banken ställer villkor som du inte kan respektera? Inga fler bekymmer, jag är en person och jag beviljar lån upp till 100.000.000 KR till alla personer som kan respektera mina villkor och att återbetala mig. Räntan är 3% per år. Eller behöver du pengar av andra skäl? Vänligen kontakta mig bara via e-post eller whatsapp för mer information.

  E-post: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

  ReplyDelete
 19. Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 5000€ upp till 12.000.000€, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com

  ReplyDelete
 20. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  ReplyDelete
 21. Jag heter Darci Lyne. Detta är en mycket lycklig dag i mitt liv tack vare den hjälp som Dr. .nosakhare har gett mig för att hjälpa mig att återfå min ex-man med sin trollkärlek och magi. KONTAKT
    -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Whats-app: +2349083639501
  vill du ha din ex tillbaka?
  vill du ha en kärleksförtrollning för en ny älskare?
  Barnlös problemlösning?
  en lösning på sjukdomar och sjukdomar i kroppen

  ReplyDelete
 22. I'M TOTALLY CURED OF HIV FROM DOCTOR JAMES HERBAL MEDICINE   Does anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes,Cancer,Vaginal burning, diabetics, asthma,EBV, HIV, hepatitis,Enlargement, etc. I've seen it with my own eyes. I was Cured of Hiv/aids and my aunt and her husband were cured from herpes by Dr James who uses natural herbs to cure different kinds of illness. Even Dr James proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all kinds of diseases and he cured countless people using natural herbs. I know it is hard to believe but am a living testimony. He prepared herbal medications and sent it to me through DHL COURIER DELIVERY SERVICES and I took it as he instructed. 11days later, I went to the hospital to do a checkup, the result came out and I tested NEGATIVE. There is no harm in trying herbs, it will only get you cured from what you are, so why don't you give herbs a try and see its effectiveness..His herbal medicine it's easy to drink with no side   Contact Dr James on Email .... drjamesherbalmix@gmail.com..

  ReplyDelete
 23. Do you need Personal Finance?
  Business Cash Finance?
  Unsecured Finance
  Fast and Simple Finance?
  Quick Application Process?
  Finance. Services Rendered include,
  *Debt Consolidation Finance
  *Business Finance Services
  *Personal Finance services Help
  contact us today and get the best lending service
  personal cash business cash just email us below
  Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
  call or add us on what's app +918929509036

  ReplyDelete
 24. LÅNEBJUDANDE FRÅN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

  Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl.

  På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

  För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

  Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

  Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
  E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/ Telegram: +447915601531
  Telefon: +447915601531

  Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

  ReplyDelete
 25. Hej killar, jag vill bara rekommendera ett bra låneföretag där jag fick ett snabblån på €‎46 000,00 via deras e-post där jag letade efter lån för att betala mina räkningar/skulder och gå vidare med livet, sedan gav en vän mig denna företagsinformation som Jag kontaktade via denna kontaktmail: lapofunding960@gmail.com

  ReplyDelete
 26. Anonymous3:34 PM

  Jag vaknar varje dag med ett leende på läpparna, allt på grund av Dr Ilekhojie som har gjort mig en stor tjänst genom att rädda mitt förhållande från upplösning. Jag brukade tro att jag har ett perfekt förhållande tills när min älskare började komma hem sent och varje dag ger han mig olika ursäkter då jag bestämde mig för att hålla ett öga på honom och sedan upptäcker jag att han hade en affär med en annan tjej. Jag var krossad för att jag litade så mycket på honom och visste att han har ett hemligt förhållande och att han längre uppmärksammade mig eller visade mig kärlek. Innan jag visste ordet av lämnade han mig för flickan och jag var i djup röra och förlorade honom till en annan kvinna. Men jag tackar alla som placerat kontaktinformationen för Dr Ilekhojie på Internet. Han hjälpte mig att få tillbaka honom på 48 timmar och idag har min relation återställts med kärlek och stark känslomässig anknytning än någonsin tidigare. Du kan kontakta Dr Ilekhojie via samtal eller WhatsApp på +2348147400259

  ReplyDelete
 27. Anonymous2:39 PM

  Jag har försökt i 2 år att bli gravid och behövde hjälp! Jag har gått till läkare men fortfarande ingenting. Läkarna förklarade att jag och min man är fertila och jag vet inte vart jag ska vända mig. I ett av mina besök på sjukhuset träffade jag någon som vi hade ett hjärtligt samtal med och hon förklarade hur hon väntade i 15 år tills hon träffade Dr Ilekhojie som gav henne örter som gjorde henne gravid bara en månad efter. Hon sa så många bra saker om Dr Ilekhojie och jag var tvungen att se själv. Det har gått 4 månader sedan jag fick örterna och vi är redan gravida. Tack vare Dr Ilekhojie är jag så exalterad att jag snart blir mamma. Jag lämnar hans kontakthjälp till alla som har problem med att bli gravida. Lita på mig och be honom om hjälp. E-post gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

  ReplyDelete
 28. Anonymous11:37 PM

  Min man har börjat behandla mig bättre, och det har varit en läkningsprocess för oss båda. Mardrömmen som varat i nästan 2 år är äntligen över. Det är som att vi blev kära igen! Vi har båda lagt det förflutna bakom oss och försöker gå framåt – och för första gången på länge ser framtiden mycket ljusare ut. Jag kan inte med ord uttrycka hur tacksam jag är mot Dr Ilekhojie! Det är som att vi äntligen har återupptäckt de där sakerna om varandra som fick oss att bli kära från första början. All oro och stress har helt enkelt försvunnit. Tack Dr Ilekhojie för att du räddade mitt trasiga äktenskap. Jag och min man lever lyckliga igen. Allt tack vare Ilekhojie. Kontakta honom för att återställa ditt äktenskap E-post: gethelp05@gmail.com eller Whatsapp +2348147400259

  ReplyDelete