Monday, July 06, 2015

Uppdaterad köplista

Ingen slakt på börsen efter grekiska valet. Men visst känns det som trenden är ner om man tittar på senaste tre månaderna. Även om trenden är ner och skulle fortsätta ett tag till börjar jag bli sugen på att köpa aktier med 3-6% direktavkastning.

Har uppdaterat min köplista med Ericsson på 78 kr, Castellum på 110 kr samt Volvo på 99 kr. (Struntar i om det är A- eller B-aktier, men i fallet Ericsson ligger ju A-aktien 5 kr lägre så det känns ju som det blir A eller inget)

Listan ser därmed ut såhär:

H&M - 300
Industrivärden - 145
Investor - 280
Telia - 46
ABB - 160
Holmen - 225
Cloetta - 24,50
SCA - 200
Nordea - 95
Ericsson - 78 kr
Castellum - 110 kr
Volvo - 99 kr

25 comments:

 1. Anonymous4:50 PM

  Du kan kopa banker med den direktavkastningen redan nu. Swedbank tycker inte jag ar over prisad just nu.

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Hur kommer det sig att du ska ha med Cloetta? De har ingen utdelning och känns inte alls lika etablerat som de andra bolagen på din lista.

  Hur har dina tankar gått där? :)

  ReplyDelete
 4. Tror utdelningen i Cloetta är nära. Bara de fått ner skulderna lite till. Inget fel på vinsten och fina varumärken. Tror handelns egna varumärken kommer fortsätta ta andelar i många produktsegment i butikerna men inte inom godis.

  ReplyDelete
 5. Många av aktierna på listan har ju redan den direktavkastningen. Men hoppas på att få några procent fler aktier för samma peng om jag väntar lite med köp. Swedbank skulle absolut kunna ersätta Nordea på min köplista.

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:38 PM

  Inga grekiska bolag? Banker kanske?

  ReplyDelete
 7. Anonymous10:14 PM

  Räcker det inte med att täcka in exempelvis SCA och ericsson i industrivärden?
  Holmen i lundbergs?
  ABB i investor?

  Varför köpa aktierna separat när du får dom förpackade i utmärkta investmentbolag?

  ReplyDelete
 8. Helt klart en befogad fråga. Skulle kunna tänka mig att bara ha investmentbolagen. Och de kommer vara grunden. Men tar gärna lite extra vikt mot vissa av innehaven som jag tror (gissar) mer på.

  ReplyDelete
 9. Anonymous1:32 AM

  Du är inte intresserad av SHB aktien? Eller räcker den genom industrivärden? Med tanke på avkastningen den gett dom senaste 100 åren borde den fortsätta prestera bra :-) Fredrik Lundberg har ju nyligen köpt flera 100 tusen aktier och jag själv köper gärna vid dessa nivåer.

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:32 AM

  Varför är lundbergs inte med på listan?

  ReplyDelete
 11. Syftet är ju att leva på utdelningen. Lundbergs har ju rätt låg direktavkastning jämfört med andra investmentbolag. Framförallt känns Lundbergs lite mer tveksamt om jag äger Industrivärden och Holmen separat.

  Men absolut Lundbergs är ju ett kanonbolag som garanterat skulle kunna ha sin roll i min portfölj på sikt. Och utdelning är inte allt.

  Kanske finns inte både Lundbergs och Industrivärden som separata bolag de kommande 50 åren så det löser sig av sig självt?

  ReplyDelete
 12. Under vilket "paraply" har du tänkt köpa dessa aktier?
  Om du köper via ISK eller kapitalförsäkring så måste du ju skatta för hela innehavet årligen, men du kan ju å andrasidan köpa/sälja lite som du vill.
  Men med tanke på att du tänkt behålla dem "livet ut", så vore det kanske dumt? Dvs bättre köpa via vanliga aktie/fondkonto?

  Själv kommer jag nog bara köpa indexfonder denna vändan, och fortsätta i ISK.

  ReplyDelete
 13. Tänker köpa i ISK/Kapitalförsäkring. Blir ju ingen skatt på utdelningen men istället en lägre skatt på hela innehavet. Tror det går på ett ut ungefär med 3-5% utdelning över tid, beroende på vad räntan som ligger till grund för ISK/KF-skatten givetvis.

  Även om målet är att aldrig sälja blir det ju sälj när tex ett bolag köps upp från börsen. Vilket troligtvis kommer hända rätt många gånger närmaste 40-50 åren. Kan även hända att jag vill sälja lite vid några tillfällen när jag ska köpa något extra eller investera på annat sätt än på börsen. Så totalt sett tror jag ISK/KF kommer löna sig.

  ReplyDelete
 14. Anonymous5:47 PM

  Hur går det med Ryssland fonderna? Känns som dom också åkt på en hel del stryk på sistone?

  ReplyDelete
 15. Ja Ryssland går dåligt. Ligger dock ca 15% plus fortfarande.

  ReplyDelete
 16. Anonymous11:27 PM

  Varför inte plocka in lite då och då istället för att försöka gissa sig till någon köpnivå? Är ju fina bolag allihopa.

  ReplyDelete
 17. Volvo tordes ligga nära tillhands nu? Har du fingret på köpknappen där?

  ReplyDelete
 18. Anonymous12:45 AM

  Vid en eventuell grexit, vad sägs om https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/370297/global-x-ftse-greece-20-etf?

  Tänker medellång-sikt.

  ReplyDelete
 19. Hej har precis startat en blogg någon som vet hur man kommer igång med google adsense?
  Måste man blogga ett tag innan de går att använda det?
  Knappen är skuggad på blogger för att anmäla sig till Adsense.

  ReplyDelete
 20. Hej, inte mycket talar för att vi kommer få en sättning av den storlek att din inköpslista besannas. Tvärt emot talar det mesta tycker jag för att börsen fortsätter att pinna på uppåt de närmaste åren. Utifrån den räntenivå som är och kommer att vara är börsen fortfarande undervärderad. Samtidigt fortsätter stimulanser och konjunkturen och vinster i Europa är påväg upp. Marknaden är också väldigt hårdhudad efter allt som varit vilket talar emot större sättningar. Hur länge tänker du stå vid sidan och vänta på ett fall som antagligen inte kommer? Kom uhåg att, marknaden har inget minne. Den förväntade avkastningen på börsen är ca 10% inkl utdelningar närmaste 12 mån. Den förväntade avkastningen av din strategi är ca 0 %

  ReplyDelete
 21. Ska bli intressant att se om vi får se dessa nivåer och om det blir så kommer nog köparna stå på rad:)

  ReplyDelete
 22. Anonymous1:10 PM

  Dumt att du inte slog till och handlade lite i grek krisen. Själv köpte jag Skanska, Alfa Laval och SHB. Alla upp över 10 % sen dess. Tror det kommer bli tufft för dig att ligga utanför marknaden så länge med dina kontanter. Räntan är ju inte särskild attraktiv i dagsläget.

  ReplyDelete
 23. Anonymous10:54 AM

  Har du funderat på att köpa preferensaktier, finns många som ser intressanta ut för ngn som jagar utdelningar.

  ReplyDelete
 24. Anonymous1:08 PM

  Hur ser du på börsen mot 2016, upp eller ner?

  ReplyDelete
 25. Anonymous9:02 PM

  Undrar hur du kommit fram till (köp)kurserna? Någon mer ingående analys av respektive bolag, senaste rapporterna, framtidsutsikter eller mer XX kronor skulle kännas rimligt/bra?

  ReplyDelete