Monday, July 20, 2015

Halva semestern avklarad

Då har jag avverkat drygt 2 av de 4 semesterveckorna. Har varit på resande fot i södra och västra Sverige och försökt koppla bort så mycket som möjligt av jobb, mail, blogg etc. Därav avsaknaden av blogginlägg.

Jag och min sambo har hälsat på släkt till henne och vänner till mig i Skåne, Blekinge och Göteborg. Har varit trevligt och bra på alla sätt. Misstänker att det ekonomiska upplägget är av större intresse för er bloggläsare än vilka sällskapsspel vi spelade på kvällarna. Så ska fördjupa mig lite i det.

Att bo hemma hos äldre släktingar är ju ofta väldigt billigt då de bjuder på allt vad gäller mat och dryck. Resorna har varit samåkning med bil till största delen då vi åkt med min sambos bror och hans fru. Vi har stått för bensinen och de andra två för slitaget på bilen då vi åkte i deras bil. Blev ca 100 mil i bil totalt dvs runt tusenlappen i bensin. Sen två tågresor hem från Göteborg.

En liten rolig detalj på det ekonomiska temat som min sambo noterade var att detta var första gången under hennes dryga 30 år i livet som hon lämnade sin mormor och morfar utan att få en slant vid avresan. Högst rimligt då vi troligtvis har ungefär 5 gånger mer pengar än gamlingarna i kapital och säkert 2-3 gånger mer i inkomst varje månad. Nu vet ju inte morföräldrarna hur mycket pengar vi har, men det är kanske ett tecken på att de börjar se henne som vuxen nu.

Kommande två semesterveckor blir semester på hemmaplan. Jag och min sambo har bokat en "heldags kick off" en av de sista semesterdagarna. Där vi ska gå igenom planer framåt, vad ska vi göra när vi inte jobbar längre, hur vi ser på olika saker i jobb och arbetsfördelningen i hemmet etc. Sånt som man pratar om lite till vardags men förhoppningsvis kan få komma in lite mer på djupet på om man sätter av en heldag med lite hemläxa inför. Inspirationen fick vi på en föreläsning med Charlie Söderberg för kanske ett år sen. Den minnesgoda bloggläsaren vet att jag varit lite skeptisk mot Charlie tidigare, men tyckte föreläsningen var rätt ok ur rent inspirationssyfte. Och tipsen om kick off inom familjen har vi tagit till oss även om det tog lite tid.

4 comments:

 1. Intressant! tror du att ni kommer ha någorlunda samma tankar om framtiden?

  ReplyDelete
 2. Ja, vi pratar ju givetvis om detta även till vardags. Så jag vet att vi har en liknande syn. Även om min kanske är lite mer extrem (dvs tidigare pension). Men ska bli intressant att fördjupa sig en heldag.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:54 PM

  Härligt att ni använde charlies tips om kick of dAg privat. Skriv gärna ett inlägg om hur de gick sen. Om de inte är för privat också vilka olika punkter ni hade på schemat som skulle diskuteras.

  ReplyDelete
 4. Riktigt kul att läsa om ALLT som gäller ditt liv. Du är typ min idol haha :) Ha en fortsatt trevlig semester.

  ReplyDelete