Thursday, July 02, 2015

Snart semester

Då var det bara två arbetsdagar kvar till semestern och 4 veckors ledighet. Jag och min sambo ska vara hemma en del och sen åka runt lite i Sverige och hälsa på släkt och vänner. Färdmedlen blir tåg i ett fall och samresa i bil (bensin delat på 4 personer) med vänner i ett fall. Skulle tro att juli totalt landar på ca 2000 kr i extra utgifter mot en normal hemmamånad för mig.

Tanken på ett sommarjobb gnager verkligen i mig. Tänk lyckan att få dubbel lön en månad! Men samtidigt älskar jag ju att vara ledig, det är ju hela syftet med mitt sparande. Så har insett att det är nog bättre och vara ledig en månad varje sommar och lägga de jobbmånaderna på slutet av arbetslivet istället. Även om det ju vore underbart att sluta vid 39 år istället för 39,5 år.

6 comments:

 1. Anonymous8:35 AM

  Du får hoppas på en rejäl sättning på börsen så att du når ditt mål snabbare den vägen.

  Det vore intressant att få veta mer om hur du planerar att genomföra dina inköp. Du skrev tidigare vid vilka inköpskurser du hade tänkt dig börja investera på den svenska marknaden. Men hur kommer du att fortsätta efter att kurserna är nådda? Blir det månadssparande eller ökar du endast vid exempelvis -5% från tidigare köp?

  ReplyDelete
 2. Cash is king men underbart med semester, njut av din månad :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:23 AM

  Hej Miljonären!

  Har du kollat in Diös aktien?
  Gått ner 27% från årets topp, Utdelning på ca 5-6%.
  Resultatet påväg upp efter intigrering med norrvidden.
  väldigt bra ledningsgrupp.
  På måndag efter reultatet tror jag på en bra uppgång :-)

  /Norrlänningen

  ReplyDelete
 4. Har ingen exakt utstakad väg för köpen om det skulle gå ner till mina tänkta köpkurser. Men planen är ju att köpa lite varje månad så länge inte kursen snabbt studsar upp. Dvs köper om det går ner mer eller ligger kvar på denna tänkta nivå. Att köpa för runt 5% av kapitalet per månad till att börja med är planen. Fortsätter det ner kan jag tänka mig att öka köpen, men aldrig mer än 10% i månaden.

  Norrlänningen: Har inte kollat på Diös, men ska göra det!

  ReplyDelete
 5. Henrik Andersson11:38 AM

  Diös är skyhögt belånat. Kursen kommer att drabbas stenhårt av höjda marknadsräntor. Diös har enligt senaste rapporten en belåningsgrad på 62%......

  ReplyDelete
 6. Anonymous4:39 PM

  Henrik - Inte så konstigt eftersom dem för några år sedan köpte norrvidden för nästan 6 miljarder.
  P/E tal på 8,5.
  Vi har sett en uppgång på 8-10 procent senaste veckan men jag tror att den snart är över 70.
  /Norrlänningen

  ReplyDelete