Sunday, March 22, 2015

Underbar söndag

Efter en löptur och sen billig frukost bestående av ett ägg och en stor portion gröt så har söndagen fortsatt med...

...promenad till biblioteket för gratisläsning av lite tidningar och...

...besök i bostadsrättsföreningens soprum där det mer eller mindre alltid ligger pantburkar på söndagarna. Har inte vetat om det tidigare, men jag såg en massa burkar av en slump för någon månad sen och nu går jag alltid ner på söndagen och tittar, 3 av 4 gånger finns det burkar. Uppenbarligen någon eller några i huset som inte tycker det är värt att panta burkar efter helgens drickande. Idag blev det 18 burkar x 1 kr, en ganska normal skörd. Rekordet var för några veckor sen då jag hittade petflaskor och burkar för över 50 kr i vårt soprum. Med tanke på besöket i soprummet tar ca 3 minuter tycker jag det är rätt bra timpeng. Har också haft turen att det hittills inte kommit in någon i soprummet under tiden som jag står och gräver i tunnan för metall.


16 comments:

 1. Härliga ekonomiska söndag. Varje krona räknas :)
  Hittade ett 20-pack ägg för 20kr och falukorv för 15kr i Ica-butiken idag.

  Ser fram emot att följa dina investeringar framöver!

  ReplyDelete
 2. Ägg för 1 kr styck är grymt bra. Inte ofta man hittar det. Har som princip att aldrig betala över 2 kr styck.

  ReplyDelete
 3. Att läsa tidningar gratis på biblioteket är verkligen klokt. Hela tanken med bibliotek, att låna saker eller läsa på plats är smart ur privatekonomisk synvinkel!

  ReplyDelete
 4. Kör själv samma med tidningsläsning på/från bibblan. Lånar alltid hem alla de näst senaste numren av de tidskrifter jag vill läsa. Perfekt att ha liggandes hemma:)

  Sedan finns ju även såväl tv-spel som filmer att låna.

  Att fler ej upptäckt/fattat detta är för mig besynnerligt....

  ReplyDelete
 5. Du har råd att betala för ägg från höns som har ett hyfsat liv.

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:48 PM

  Har man ingen värdighet? att leva så snålt... När du väl inser att du har pengar nog att inte behöva arbeta någon mer, kan det likväl vara försent att börja "leva för pengarna"... du har tillräckligt mycket pengar att resa jorden runt 100 gånger... se till o gör det 1 gång åtminstone, istället för att sitta o snålskita i tvättstuga-toaletten.

  Jag tycker att du inte bara tänjer på gränserna... utan du FLYGER över dem..

  Ta dig i kragen och sluta snåla så mycket.

  Jag brukar säga att om man begränsar sig själv på något sätt, till exempel inte äter en pizza som man är sugen på för att istället äta ris/nudlar hemma... då spelar det ingen roll hur mycket pengar man har, då är man enligt min mening FATTIG oavsett hur många siffror det står på bankkontot.

  Tack för mig och jag tror inte att du kommer att ändra på din livsstil, men jag vill att du ska ha fått informationen iallafall.. sen kan du slå dig själv om pannan när du inser att du har låtit pengarna leva och inte du själv..

  Robert

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:39 AM

  Robert, miljonären verkar ju helt nöjd och lycklig över situationen. jag tycker inte att det har något med värdighet att göra att panta eller inte panta burkar..

  ReplyDelete
 8. Smart att gå till biblioteket och läsa alla tidningar! Sparar mycket pengar som kan gå till aktier istället.

  ReplyDelete
 9. Anonymous11:29 AM

  Anonymous 11:48:

  "du har tillräckligt mycket pengar att resa jorden runt 100 gånger... se till o gör det 1 gång åtminstone"

  Vem är du till att tala om vad andra tycker är roligt och givande i livet? Du må gilla att resa jorden runt, andra föredrar att lägga alla sina pengar på gamla bilar och köra runt runt stan. Miljonären gillar att räkna enkronor, andra gillar att spå framtiden i kort.

  För övrigt, om du nu drömmer om att resa jorden runt 100 gånger, så är det ju precis det Miljonären gjort möjligt för sig själv! Det är ju skillnaden mellan att kunna planera och att leva i stunden och inte se längre än näsan når.

  ReplyDelete
 10. Just precis robert. Alla är inte som du. Du kanske slår dig för pannan när du är 50 år och tänker:fan! Jag hade ju kunnat gå i pension nu om jag inte hade köpt en massa pizzor och annan onödig skit som ändå inte gjorde mig ett dugg lycklig när jag var ung.

  ReplyDelete
 11. Anonymous5:38 PM

  Prenumerant på Privata Affärer I många år tills jag fick reda på att Bonnier sålde personuppgifter och emailaddresser till Research gruppen och Aschberg. Är själv alltid väldigt artig på nätet men gillar inte beteendet och häxjakten på oliktänkande jfr McCarthy eran i USA. Nu läser jag den på biblioteket istället.

  ReplyDelete
 12. Att samla burkar o panta ser jag som ett miljövänligt dagsverke, men är det inte enklare att du delar ut lappar där du bor att du går förbi och samlar upp tomburkar en gång i veckan? Då slipper du rota bland soporna. Kollade på programmet superspararna och det är en familj som verkar sakna intelligens i den programserien. Vem fan stjäl saker när TV filmar?? Och det är inte ok att stjäla utan TV heller, även om det är lite normalare.

  ReplyDelete
 13. Anonymous10:00 PM

  Funderar på om du någonsin kommer att lägga av med sparandet. Kan bli svårt att bara inte höja ribban. Tänk dig att din förmögenhet inte längre växer utan krymper för att du lever av den utan en inkomst ifrån arbete. Kommer du att klara av den omställningen?

  ReplyDelete
 14. Jag skull gärna slippa det ganska krävande jobb som jag har idag . Så är 100% säker på att jag kommer trappa ner jobbandet så snart jag vågar och har råd. Först kanske till ett mindre krävande halvtidsjobb men sen sluta jobba helt så snart som möjligt.

  Sen kommer jag nog aldrig börja slösa och leva i lyx. Men det är inte målet.

  ReplyDelete
 15. Anonymous6:41 AM

  Men när du nått målet 10 miljoner, tror du inte det är lätt att höja till 12 i stället. Kanske dra ner på jobbandet men inte sparandet. Det jag menar är att det kanske är svårt att hantera att din förmögenhet blir mindre efter att den ökat i alla år. Tänk när du bara har 5 miljoner kvar när du sitter och njuter på stranden i Asien :) tror du inte att en sjunkande förmögenhet kan bli en stressfaktor .

  ReplyDelete
 16. Tanken är ju att leva på utdelningar och värdeökning i depån. Så att nedgången ska vara minimal och att pengarna garanterat räcker till döden. Så tanken är att jag tidigast ska komma ner i 5 miljoner strax innan döden.

  ReplyDelete