Tuesday, March 31, 2015

Repris på nybörjarguider

Jag har noterat att det länkats till bloggen från lite olika håll senaste dagarna och tänkte därför passa på att länka till ett par gamla inlägg kring det som det ofta kommer frågor kring. För det första hur kommer man igång
http://miljonar.blogspot.se/2014/03/nyborjarguide.html

och ett väldigt gammalt inlägg kopplat till matbudgeten på under 1000 kr per månad i kombination med över 100 gram protein per dag
http://miljonar.blogspot.se/2008/02/matinkp.html

Tycker inte matpriserna gått upp så mycket senaste 10 åren. Men jag landar ofta på lite mer än 10 kr per måltid nuförtiden, men väldigt sällan över 15 kr. När det nu inom kort blir snålmånad måste jag ner under 10 kr per måltid.

2 comments:

  1. Anonymous12:16 PM

    Hej, jag läste precis din guide och du menar att man ska leva på 80% av sin lön och spara 20% av den. Men borde inte att spara 80% vara en mer realistisk siffra? Jag har förstått att dina mat och boendekostnader blir under 2500 ihop per månad. Då räcker väl 20% av lönen gott och blir över?

    ReplyDelete
  2. Ja, jag sparar ca 80%, men jag är ingen nybörjare. Det här var ju en nybörjarguide för den som ville komma igång och idag inte sparar.

    Du kan inte gå in och titta hur Kenyanska marathonlandslaget tränar när du ska börja jogga lite med målet att klara vårruset.

    ReplyDelete