Monday, April 14, 2014

En ny snålvecka...

Snålmånaden rullar på enligt plan ungefär halvvägs nu. Blir runt 90% av lönen i spartakt. Någon annan av deltagarna som slår det?

Något som känns lite mer osäkert är mina Rysslandsfonder, ligger ju fortfarande klart plus men magkänslan var bättre för en vecka sen än nu.

10 comments:

 1. Anonymous9:20 AM

  Kan du inte ta ut dina Rysslandsfonder och vänta tills krisen börjar ta slut, och snabbt slänga in pengar igen ?
  Känns ju lite sådär just nu med Ryssland och Ukraina.

  ReplyDelete
 2. 90 % är riktigt bra! Är jag inte i närheten av med hänsyn till mina fasta kostnader.

  hur tar din sambo "snålmånaden"?

  Mvh

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:39 PM

  Tycker sparkvot i % av lön är helt ointressant då alla tjänar olika mycket. Ska man tävla i något är det väl i minst konsumtion, där har ju i alla fall dem flesta samma förutsättningar genom att bara räkna sin egna del i hushållet. På den punkten slår jag dig i alla fall...

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:06 PM

  Det är väl just det som är det farliga med att investera i fonder. Tillskillnad från bolagsspecifika investeringar är det svårare att göra en ordentlig analys som borgar för trygghet. Att man inte heller får ta del av något kassaflöde, i form av utdelningar, gör det ännu svårare att härda ut en kris trots att värde tycks finnas där.

  ReplyDelete
 5. Får väl hålla med föregående kommentar om att sparkvoten är relativt ointressant men däremot är minst konsumption något jag skulle vara intresserad av att se vem som vinner.

  Men kudos till de 90% sparade!

  Mvh,
  Sam

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:33 PM

  Äh, vad är ett krig, det finns stora möjligheter att göra bra med pengar även då

  ReplyDelete
 8. Anonymous4:55 PM

  Nettot mellan inkomst och utgifter tycker jag själv är allra viktigast, det är ju det faktiska beloppet som man kan avsätta till att investera som är intressant. Det är alldeles för lite fokus på detta generellt på alla 'ekonomibloggar' , fattar faktiskt inte varför??? I andra hand är sparkvoten intressant, då den ger en snabb indikation på hur många år det dröjer innan man kommer att nå ekonomiskt oberoende (givet att man lever på den nivå som man strävar efter).

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:29 PM

  Skulle vilja att du skrev hur ex påsken ser ut för dig under snålmånaden? Unnar du dig påskgodis, påsköl och äggen såklart? Eller hoppar du allt det? Kanske ni också får gratis påskgodis på jobbet?

  ReplyDelete