Wednesday, March 05, 2014

Köper på enligt plan

Blev ju en rätt kraftig rekyl upp i Ryssland igår. Och det kommer säkert fortsätta slå rätt mycket upp och ner. Men jag fortsätter köpa på enligt planen med 50.000 kr per dag, nu inne på köpdag 3.

Som många kommenterat är det absolut hög risk i det här projektet. Men genom att sprida ut köpen under en månad samt endast investera ca 1/3 av mitt totala kapital känns risken ändå överkomlig. På riktigt lång sikt är jag inte så säker på Ryssland, utan det här görs med förhoppning om bra avkastning på 2-3 år sikt.

14 comments:

 1. Anonymous12:25 PM

  Helt rätt. P/E på rysslandsfonderna är väl nere på 4 i snitt eller nåt sånt. Värdet i bolagen är det inget fel på, allt just nu handlar om gammal rysskräck och när marknaden lugnat sig och vill börja tjäna pengar igen så går de tillbaks till bra bolag även om de ligger i Ryssland.

  ReplyDelete
 2. Jag tycker det är modigt och kul att du vågar satsa och gå emot strömmen. Det är förstås omöjligt att säga hur Ryssland kommer se ut om några år, ifall Putin är kvar, om ekomin har förbättrats eller försämrats eller vilken väg de tar politiskt. Historik är just bara historik med tanke på Georgien.

  Jag hade inte vågat gå "all in" som du gör om jag kunnat men det blir såklart väldigt intressant läsning i din blogg. Lycka till! :)

  ReplyDelete
 3. stark5:52 PM

  han går ju inte all in

  ReplyDelete
 4. Anonymous6:21 PM

  Varför tar du så stora risker? Du är ju redan ekonomiskt oberoende kontra dina utgifter.

  http://www.firecalc.com/

  Inte funderat på "dividend growth investing" eller "the permanent portfolio" tex

  Risken är att du går på en smäll för eller senare. I all välmening. Har själv sett mitt kapital halveras i en högrisk strategi och det kändes inte bra i magen.  Hur som ska bli spännande att följa din satsning :) och inget är säkert här i livet......förutom döden......hur mycket vi än sparar.  ReplyDelete
 5. Anonymous7:16 PM

  A proposed law would allow Moscow to seize Western companies' and individuals' property and accounts in the event sanctions were imposed on Russia

  http://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/hit-us-sanctions-well-seize-wests-assets-russia-warns-n44706

  ReplyDelete
 6. All heder för att du berättar vad du köper och när du köper. Standard bland finansbloggare är annars att i efterhand skryta om vad de köpt och "glömma bort" de dåliga affärerna.

  ReplyDelete
 7. "du spelar högt med mycket pengar som du slitit en del för att få ihop..." var det någon som skrev.

  Att sprida ut köpen är givetvis bra, men att satsa 33% av kapitalet som du slitit och sparat ihop i hopp om att fånga en fallande kniv, det är inte långsiktigt hållbart.

  Antingen lyckas du inte och bränner 2-300000 på ingenting, eller så gör du en fin vinst, men det leder ofelbart till att du tar en ännu större risk nästa gång det hettar till.

  Gör inte samma misstag som de flesta småsparare och få en övertro på din egen förmåga, anledningen till att du lyckats så här långt är att du satt upp regler och hållit fast vid dem, ge inte upp det, varken nu eller i framtiden!

  /En som följt bloggen sedan starten

  ReplyDelete
 8. stark: Du har rätt. Tog kanske i lite mycket när jag skrev att han går "all in". Han satsar bara 1 Mkr av de ca 1,7 Mkr (?) han har i portföljen nu. Så nästan 60%. :)
  Rätta mig om jag har fel.

  ReplyDelete
 9. Intressant teknik, hoppas på det bästa för dig. Mycket bra blogg!

  ReplyDelete
 10. didrik. 3,3 Mkr var det väl i januari, så typ 30% av kapitalet, det är ju ändå en risk man kan ta. hoppas det går vägen för dig miljonären!

  ReplyDelete
 11. Haters gonna hate.

  ReplyDelete
 12. Anonymous2:46 PM

  Vad tycker du om minimalism ? Mera snåltips :-) bästa bloggen

  ReplyDelete
 13. stark: 30% låter helt okej. Tack för infon! Det står ju t.o.m. i miljonärens post såg jag nu. Jaja. :)

  Hoppas också det går vägen miljonären!

  ReplyDelete
 14. Måste bara skriva igen:

  Om man googlar ordet "miljonären" är första träffen den här bloggen, den andra "Miljonären dog i misär"...

  Hur har det gått i Ryssland?!

  ReplyDelete