Wednesday, April 02, 2008

Först på jobbet

Klockan är halv 8 och jag har redan varit på plats på jobbet i en halvtimme. Normalt sett brukar jag komma till jobbet kl 8, men vaknade idag före 6 trots att jag somnade efter klockan 12 igår.

Efter lite uppgång på börsen var det någon som undrade hur jag tänkte om framtiden. Tyvärr har jag inget bra svar på det, varken hur jag tänker eller hur börsen ska gå. Har faktiskt inte ens någon bra gissning på om det ska upp eller ner närmaste tiden. Allt jag vet är att det är "billigare" nu än för 6 månader sen så om jag ansträngde mig för att spara då, så bör jag idag anstränga mig till det yttersta för att spara ännu mer. På 15-50 års sikt som jag sparar tror jag också fortfarande stenhårt på tillväxtmarknader.

5 comments:

 1. Jag var också på jobbet halv8 idag, får mest gjort innan kollegerna dundrar in. Håller med om att du får ha bättre fantasi till nästa 1:a April, ingen som följer din blogg kan ha gått på den. =)

  Jag går i köpa-lägenhet-tankar, någon som har synpunkter på om det är bra eller dåligt att köpa nu, här finns ju så mycket experter tänkte jag...

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:53 PM

  Tröttande tal om pengar. Tråkigt faktiskt. Antingen så har man pengar, ellet inte. Som att diskutera bromsspår i kalsongerna.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:13 PM

  Miljonären: skriv mer om vardagssparandet tack. När du ser nåt intressant som du skulle vilja köpa, men avstår. Hur gör du då?

  ReplyDelete
 4. Anonymous6:51 PM

  skånepågen: köper du en lägenhet för att bo i så är det ju helt klart rätt att köpa i förorterna.. eller närförorter möjligtvis.. om du vill köpa för spekulation och flytta igen om ett halvår så vetefan..

  Men enligt senaste mäklarstatistiken så verkar ju priserna ha fortsatt lite uppåt trots allt paniksnack om "HERREJÄVLAR NU VÄNDER DET NER!"... tror ändå att lägenheterna utanför city kommer att ha ökat om 5 år...

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:02 PM

  Att köpa bostadsrätt eller villa är långsiktigt en kalasinvestering. Trots alla olyckskorpar som nu kraxar om priserna så faller de inte särskilt kraftigt. Kolla också på nyproduktionspriserna. De ligger högt. Självklart verkar detta prisupprätthållande i alla städer där bostadsbehoven ständigt växer.

  ReplyDelete