Tuesday, April 08, 2008

Flyttar över mer till aktiefonder

Då är det dags att återigen flytta lite pengar från räntefond till aktiefond. Även denna gång blir det 10.000 kr som flyttas över men nu väljer jag East Capital Ryssland.

Efter denna omfördelning har jag ca 230.000 i aktiefonder och 85.000 i räntefond.

Tillsammans med månadssparande på runt 13.000 i aktiefonder senaste månaderna samt 20.000 som flyttats från ränta till aktiefonder så blir det en ganska kraftig ökning av exponeringe på aktiemarknaden i framförallt Ryssland och Indien. Dock ingen panik med uppgången. Med månadssparande på minst samma nivå som tidigare samt överflyttning från ränta till aktiefonnder på 10.000 i månaden finns det möjlighet att köra in runt 200.000 till under 2008 i tillväxtmarknaderna.

Väntar vändningen till 2010 får jag väl belåna lägenheten i kombination med månadssparandet för att fortsätta i samma takt och köra in 250.000 i aktiefonderna även under 2009. Sen är det bara att hålla i sig när det bär av uppåt.

6 comments:

 1. Anonymous9:23 AM

  Får väl bara hoppas att det inte blir långvarigt nedåt. Jag tycker det låter väl farligt att belåna lägenheten - du är alltså väldigt säker på framtida uppgångar i Ryssland/Indien? Har du några artiklar eller andra källor du vill dela med dig av, som stödjer din optimistiska syn?

  För övrigt tackar jag för en intressant blogg!

  ReplyDelete
 2. Hej,
  Är du säker på att räntefonden ger bättre avkastning om du tar med avgifterna i beräkningen än ett bankkonto? Därutöver finns anledning att väga in den gamla klyschan att en säker krona är mer värd än en förknippad med risk.

  Ha en bra dag!
  Coolastar

  ReplyDelete
 3. Indien och Ryssland kommer att stå högre i framtiden. Frågan är bara hur mycket och när. Men det får framtiden utvisa - förutsättningarna finns.

  ReplyDelete
 4. Anonymous1:24 PM

  Själv är jag dessutom mycket skeptisk till de senaste tre årens uppvärdering, där både Indienfonder och Kinafonder stigit mer än 100 procent (trots raset under januari). Även i januari 2005 var alla de positiva nyheterna om hög tillväxt och en global högkonjunktur kända. Om värderingen då var rimlig, så har jag svårt att acceptera att aktiekurserna i snitt är mer än de dubbla i dag, när framtiden globalt ser sämre ut. Och de som anser att värderingen i dag är rimlig eller till och med låg – vad är deras förklaring till att aktier i Indien och Kina kostade mindre än hälften för tre år sedan? Om svaret är att placerarna siktade för lågt för 3 år sedan, så kan de sikt lika fel i dag – men den här gången för högt.

  ReplyDelete
 5. Anonymous1:25 PM

  http://www.morningstar.se/news/markets.asp?articleid=54773&validfrom=29/01/2008

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:33 AM

  Älskar ditt koncept "miljonär innan 30".
  Vill mycket gärna prata mer med dig!
  lyxjenn@hotmail.com
  Take care!

  ReplyDelete