Wednesday, December 12, 2007

Indien och Ryssland

Länderna som gått bäst sista tiden fortsätter att imponerna när övriga världen surar. Indien ligger till och med lite + idag, medan Ryssland än så länge kämpar på kring nollan.

Att övriga världen reagerat såpass kraftigt på att räntesänkningen blev som väntad igår känns överdrivet. Kanske beror reaktionen på att man inte tycker det gavs en tillräckligt tydlig signal om att det kommer fler sänkningar ibörjan på nästa år?

13 comments:

 1. Anonymous2:03 PM

  Tyckte väl att du gjorde reklam för importera.se i dina inlägg. Ser att du har reklam för dom nu. Surt...

  ReplyDelete
 2. Anonymous5:40 PM

  Det var lite risigt att dra in importera.se. Ditt forsvarstal i ett tidigare inlagg var inte heller sa overtygande; strunta i allt sant. Du kan inte likna din tillvaro vid nagons som skaffar sig erfarenheter du aldrig kommer att fa. Du lever ett annat liv, vilket ar helt ok. Kor pa med din grej istallet och slapp de ovidkommande kommentarerna.

  Nagot jag undrar over ar om du inte funderat pa att lagga lite av din energi pa att fixa ett mer valbetalt jobb och dra upp takten pa sparandet? Eller ar gnetandet lite av ett sjalvandamal?

  mvh

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:17 PM

  vad har du för utbildningen?

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:15 PM

  Hej, vad fick du för att lägga upp importera.se;S banner?

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:17 PM

  Varför flyttar du inte till Norge och jobbar? Bättre lön och lägre skatt!!!

  Dra nu!

  Larvigt att spara varje krona när du inte drar in maximalt.

  ReplyDelete
 6. Lemon: Förstår att det förstör din bild av mig att jag verkar bry mig om pengar och säljer reklam på sidan och inte bara bloggar 1 timme om dagen för den goda sakens skull.

  Skog!: På vilket sätt var inte mitt försvarstal övertygande? Att det var ett försvarstal var ett uttryck med glimten i ögat. Men många har efterfrågat att mer få veta hur jag tänker kring mitt liv och folk verkar ju fortfarande tro att jag lider. Så det kändes som läge att förklara mer om mina tankar.

  Att jag inte fixar ett mer välbetalt jobb beror främst på att jag tror mig ha bra löneökning de närmaste åren på mitt jobb och att jag trivs väldigt bra. Skulle jag inte ha lika kul på jobbet kanske jag inte skulle klara av att leva lika snålt.

  anonym: Har pluggat ekonomi på universitetet.

  carl: Inga kommentarer. Förhoppningsvis mer än jag förlorar på uteblivna adsense-klick iaf.

  anonym: Svaret är enkelt, jag känner att det skulle vara en större uppoffring för mitt liv att flytta till norge än vad det är att leva snålt. Ett sparande på 150.000 om året får räcka just nu.

  ReplyDelete
 7. Kan du ha "egen" reklam samtidigt som adsense?

  ReplyDelete
 8. Finnanskvinnan: Borde man inte kunna det? I så fall varför inte?

  ReplyDelete
 9. Jag hade för mig att man inte fick ha annan reklam om man har adsense, men jag har inte lusläst avtalet på sista tiden. Tänkte att du borde veta.

  ReplyDelete
 10. Det viktiga verkar vara att man inte har egna annonser som är väldigt lika googles annonser utseendemässigt. Och det kan man ju inte säga i mitt fall.

  ReplyDelete
 11. Anonymous12:42 PM

  Kul att du tar dig tid och svarar på inläggen. Det hör inte till vanligheten.

  Det gör hela bloggen otroligt mer intressant.

  Mer sådant.

  ReplyDelete
 12. Anonymous10:48 PM

  Okej förstår att du trivs med jobbet osv. Men personligen kommer jag satsa hårdare på att få in så mkt pengar som möjligt istället-samtidigt som jag kör med aktieaffärer.

  ReplyDelete
 13. Anonymous11:08 PM

  Kul blogg!

  Har tröttnat på börsens svängningar. Kommer att missa denna månads köpläge tyvärr så jag dunkar in allt i Spiltan räntefond under en månad, sen blir det ett fetköp av Brummer Nektar för 532.000 så får de stå där några år sen. Brukar landa runt 15-20% per år oavsett börsens utveckling. Borde ge runt 80-90' skattefritt per år i kapitalförsäkringen. Tänk på att om man köper Brummer Nektar via Avanza så är det ingen "prestationsavgift" på 20% av vinsten över 3% som typ alla andra Hedgefonder har! Minsta köp är en halv mille dock..

  Räknar lågt.. 15% per år ger 9 miljoner på sådär 20 år. Då är jag 55 år och det är dags att dra sig tillbaka och äta vakteltunga hela dagarna. Dessutom kan man casha ut IPS och tjänstepension på minst 2-3 millar om man förvaltat 10-taggarlösningen hyggligt. Med lite tur en hygglig PPM också.. 20% ger typ 20 millar på 20 år, men allt över 15% långsiktigt känns som bonus.

  Grannvillan gick för 3,6M häromdan. Centralt läge. Vår är större o finare och vi har lån på 1,6M, haha. Det borde vara nere på drygt en mille vid 55 år och då kan man lösa det skapligt enkelt.

  Jag tjänar idag 43.000 och tjejen 36.000. Har ett jobb som jag trivs med och kan inte se någon risk att bli av med jobbet inom en låång framtid.

  Med tanke på allt ovan så känner jag inte att jag behöver spara en krona utan kan leva upp lönen på en massa kul saker och ändå ha en ekonomisk frihet till 100% från 55 år. Innan dess vill jag inte sluta jobba, det skulle kännas helt tokigt.

  Kort sagt.. Känns rätt himla bra.

  Champagne och kaviar .. Anyone?

  ReplyDelete