Saturday, December 15, 2007

Ny PPM-fördelning

334409 Baring Hong Kong China Fund 10 %
505586 Hagströmer & Qviberg Indienfond 10 %
553578 MLIIF New Energy Fund 35 %
834788 East Capital Rysslandsfonden 35 %
184291 HQ Afrikafond 10 %

Vad tror ni? Simplicity Indien har ju gått sjukt bra sista halvåret, men provar med H&Q indienfond ett tag istället. Som ni ser ligger tyngden på Ny Energi och Ryssland. En kall vinter och oroligt i mellanöstern kanske vore att hoppas på med andra ord?

7 comments:

 1. Tillåt mig att tvivla på Afrikas långsiktiga förmåga till ekonomisk tillväxt. Afrikafonder placerar idag sina pengar huvudsakligen i Sydafrikas vita ekonomi, diverse arabländer i Nordafrika samt eventuellt även globala råvarubolag som exploaterar naturtillgångar i afrika. Det "svarta" afrika är med andra ord inte vad man placerar i om man köper en afrikafond. Detta afrikas framtid är för övrigt allt annat än ljus i skenet av hiv-epidemin,oerhörd brottslighet, instabila regeringar och låg utbildningsnivå. Inget talar för att afrika kommer att ta över Asiens plats som "världens fabrik". Det finns en anledning till varför Afrika är så fattigt, och själva fattigdomen är i sig självt inget som automatiskt leder till hög tillväxt. Afrika befinner sig idag inte där Asien befann sig för 50, 40 eller 30 år sedan.

  ReplyDelete
 2. har tidigare varit inne på samma spår i min inlägg om afrika och detta är allt sparande jag har i afrika.

  Inga övriga fonder eller något månadssparande. Tänkte bara att det kunde vara en intressant krydda med 10% av PPM. Ifall att.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:19 PM

  Baring hong kong har gått urdåligt senaste tiden, även efter "nedgången" :(

  ReplyDelete
 4. Haha låter väldigt likt min PPM även om jag har andra fondförvaltare i vissa fall så är det mycket samma marknader.

  För ett par dagar sedan fördelade jag om den så här (flera av dessa fonder har jag haft länge bara minskade eller ökade innehavet nu):
  184291 - HQ Afrikafond: 15%
  722983 - Simplicity Indien: 20%
  553578 - MLIIF New Energy Fund: 35%
  752204 - Swedbank Robur Rysslandsfond: 30%

  Hade dessutom BHKCF innan jag gjorde bytet men kändes som att det var dags att ta en paus från Kina i PPMen (har kvar en del Kina i mina vanliga fonder).

  Jag håller mig kvar vid Simplicity Indien fast den gått så bra, har dock minskat andelen. Valde Roburs Rysslandfond framför East Capitals främst pga den lägre fondavgiften.

  Jakob - hurjagblevrik.se

  ReplyDelete
 5. Anonymous3:29 AM

  Av någon anledning ogillar jag Robur.. har kört några av deras fonder åt flickvännen.. har inte gått så bra =).. småsummor iofs.. men ändå.. har ogillat känslan. sen att swedbanks internetbank är helt sjukt kass är en annan sak...
  särskilt om man ska placera i fonder..

  kan bara konstatera att mina ppm-pengar ser likadana ut.. förutom afrika... jag håller med om att det "svarta afrika" som "gustav" pratade om verkar stämma. brorsan tjänstgjorde som fn-soldat i liberia och den bilden stämmer helt perfekt in där.. oerhörda naturtillgångar men decienner ifrån att kunna ta tillvara på dom. tragiskt...

  ReplyDelete
 6. Anonymous6:56 PM

  Hej Millionären

  Dags att starta en omröstning om 2008 års fondraketer?

  ReplyDelete
 7. Anonymous4:06 PM

  People should read this.

  ReplyDelete