Wednesday, December 12, 2007

PPM-strategi

Nu är jag visserligen väldigt nöjd med min utveckling i PPM i år. Men har nu hört från flera håll om folk som konsekvent använt strategin att byta fonder varje månad och alltid byta till den/de fonder som gått bäst sista månaden. Tydligen ska det gått mycket bra senaste åren.

Slaviskt följa trenderna alltså och hoppas de håller i sig 2 månader i stöten.

Vad tror ni om denna strategi? Bör man byta oftare/mer sällan? Finns det någon sammanställning över längre period med denna taktik? Vad är ett lagom antal fonder åt gången? Då jag hört den från flera håll verkar den ju hyffsat beprövad.

4 comments:

 1. Det känns som att byta fonder ofta är ett bra sätt att pröva sig fram tills man hittar en fond som ökar relativt snabbt, det kanske till och med är ett bra sätt att öka tillgångarna snabbare om man lyckas byta till en fond som ökar snabbare än fonden man hade innan, men sannolikheten att man kan hitta sådana fonder är nog inte så stor, långsiktigt (mer än några år) så kommer nog de fonderna man byter till att minska lika mycket som de ökar. det går nog bättre, och säkrare, om du håller fast vid de fonder du redan har då dem verkar gå väldigt bra redan.

  däremot skulle det bli intressant att läsa om hur det går för dig om du använder dig av strategin att byta fonder. du kanske ska ta en del av kapitalet och experimentera lite?

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:42 AM

  Mornigstar hade en artikel om denna strategi. säkert lätt att hitta. jag tror slutsattsen var något såhär:
  det går lätt bra så länge börsen är positiv. Men när många hoppar av samtidigt är risken att de fonder som gått bäst faller mest då strategin har blivit relativt vanlig på senare tid.

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:59 PM

  Dessa har det ju gått bra för iaf

  http://www.twoship.com/

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:12 PM

  Momentum! Det handlar om att hänga på det som för tillfället drar. Jag har kört så 2-3 år nu. Visserligen i en uppgI ångsfas men mina PPM har ökat från +-0 till över 100%. I nedgång kanske det är knepigare men deå får man kanske variera sin strategi.

  ReplyDelete