Thursday, November 15, 2007

Fiktiv fondtävling

Efter att ha haft två tävlingar där man ska gissa vilken fond som utvecklas bäst på 1 månad respekive 1 vecka är det nu dags för den mest intressanta tävlingen, men som troligtvis inte kommer kunna följas upp här på bloggen.

1. Vilken fond tror ni utvecklas bäst på 10 års sikt?

2. Om ni fick vara lite mer aktiva och byta fond efter 5 år, vilka två fonder kombinerat tror ni skulle ge bäst utveckling på 10 år.

13 comments:

 1. Oj, intressant tävling. Jag kan ärligt säga att jag inte har någon aning, men man kanske kan få något bra tips.

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:27 PM

  Ja du om man ändå visste det. Tänkte på ett tips till denna, mycket intressanta sida, varför inte öppna ett forum där man kan diskutera aktier och fonder. Alltså ett öppet forum där alla får ställa frågor och svara varandra. När jag är inne på din sida vill jag ofta ställa en fråga om till exempel en fond. Men det passar sig liksom inte. Ja hoppas du förstår hur jag menar. Gillar annars din sida kollar varje dag.

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:51 PM

  1. JP Morgan Natural Resources. Motiverat med att Råvaruboomen bara börjat. Utvecklingsländerna och främst Kina + Indien behöver mer energi och mer råvaror för sin utveckling mot högre levnadsstandard. Vi kommer samtidigt bli dubbelt så många männsikor på jorden om 20 år.

  2. FIM Brazil de första 5 åren. Detta motiverat med det unika och gigantiska oljefynd man nyligen hittat och den etanoltillverkning man har. Se även: http://www.angby.com/jsp/jordanfund/index.jsp?commentNumber=3672#section3672
  Följt av JP Morgan Natural Resources de sista fem åren. Motivering, se 1.

  ReplyDelete
 4. Aktier i Ratos? Eller kanske i amerikanska Berkshire Hathaway?

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:00 PM

  Överhuvudtaget, tips på bra forum om aktier och fonder? Behöver inte vara svenska.

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:45 PM

  Tillväxtmarknader är väl helt givna vinnare på så lång sikt. USA/Europa startar från för hög nivå för att höjas lika mycket.

  En BRIC-fond (BrazilRussiaIndiaChina) kommer helt troligt att vara rätt med den horisonten. Ett förslag kan annars vara Avanzas Tillväxtpaket. Där har jag nu en dryg halvmille och sparar löpande 4000:- / mån. Stigit sådär 60% sen ett år.. Ser fram mot kommande 10 år! Mums!

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:27 AM

  Fim Sahara

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:55 PM

  Merill lynch New energy.. skulle jag tippa på... det är väl vad som är i ropet just nu och det kommer inte ändras snarast...

  Idag rapporterade dom om att vattenfall ska bygga över 500 vindkraftverk.. 20 miljarder eller nåt sånt.. dom initiativen som tas idag kommer leva kvar även när den här hysterin går över...

  Fast när högkonjunkturen är påväg att vända neråt, borde man inte fokusera på placeringar som är lite mer konjunktursokänsliga? exakt vad det skulle vara vet jag inte.. Det blir hursomhelst en intressant tid om börserna går neråt.. Det är inte så svårt att träffa vinnare när ALLA fonder går upp =)

  ReplyDelete
 9. Anonymous11:48 PM

  http://prat.privataaffarer.se/

  Utmärkt sida för prat om pengar, aktier, fonder allt...

  ReplyDelete
 10. Jag skulle helt klart satsa på en tillväxtmarknad. Indien har bra förutsättningar att växa i framtiden. De saknar den infrastruktur som Kina har men och andra sidan så har de inte haft den kursexplosion som Kina haft.

  Ett annat intressant alternativ är hedgefonder. De har ju visat sig gå bättre än vanliga fonder i genomsnitt. Men o andra sidan skulle väl kritikerna säga att hedgefonder inte varit med tillräckligt länge för att kunna jämföras. De fick ju ta mycket stryk vid subprime-oron.

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:53 PM

  Tror på gamla högavkastarn Sverige varför inte Odin Sverige på lång sikt eller helst som Cristoffer skrev Ratos eller varför inte Industrivärden.då blir det ju betydligt lägre årliga avgifter

  ReplyDelete
 12. Anonymous7:26 PM

  Tror du vi tänker sitta kvar här om 10 år och glo på din blog?

  ReplyDelete
 13. Anonymous8:09 PM

  1) Odin offshore
  2)Fim Brazil

  Behövs det motiveras.........
  Nej...
  Baring hk fond är ju intressant, men en sättning kommer att komma ngn gång (för Kina), varför jag inte väljer denna........

  ReplyDelete