Thursday, November 08, 2007

Ute och reser

Har varit dålig på att skriva vilket beror på att jag är på jobbresa. Mycket lyckad vecka såhär långt, bra resultat på jobbet och 0 kr i utgifter sen i måndags. Stor hotellfrukost, sen lunch på jobbets bekostnad och en frukt på rummet på kvällen har varit veckans tema.

Har knappt hunnit kolla in börsen och vår pågående fondtävling. Någon som kan komma med en kvalificerad gissning vilken fond som ligger bäst till med 2 dagar kvar?

22 comments:

 1. Anonymous12:39 PM

  Haha ja inte är det Kaupthing Kina iallfall ;-)

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:24 PM

  Är det livets höjdpunkt gratis käk? Herregud va trist du måste ha det. Meningen med livet är det att vara ekonomiskt rik? Men du lyssnar väl inte på råd som ; Lev livet nu osv. En fråga bara. Hur ser du på att ge till andra? Jag menar fadderbarn, fattiga, hjälpa de svältande och så vidare? Eller lever du endast för att senare i livet kunna leva i lyx?

  ReplyDelete
 3. Äta gratis i kombination med gott är bra nära livets höjdpunkt. Älskar verkligen en jättefrukost på hotellet när man är riktigt hungrig eftersom man inte ätit lagad mat sen kl 14 dagen innan och dessutom sprungit en runda på morgonen innan frukosten.

  Jag har inte råd med fadderbarn och annat för tillfället. Förhoppningsvis kommer jag en dag bli så rik att jag kan hjälpa även andra.

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:14 PM

  Har inte råd? hmm..

  ReplyDelete
 5. Ser ut som att Simplicity Indien leder igen, sen XACT Bear. Här kan man se fondvinnare.

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:01 PM

  Give... and thou shalst receive.

  Treat thy neighbour as thou wouldst like to be treated...

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:09 PM

  'Har inte råd'... Någon bättre ursäkt kunde du väl ha kommit på. Hjälper du inte andra nu kommer du inte göra det sen heller.

  ReplyDelete
 8. Anonymous11:24 PM

  Bitterheten lyser igenom totalt hos den här anonyme skribenten. Bara för att någon går sin egen väg ska det klankas ner på en. Känner igen det själv, man ska passa in "konsumtionsnmallen". Om man är lyckligare över en sparad slant än en stor tv är man tydligen konstig i mångas ögon.
  Nej du Anonymous hur vore det om du oroade dig för alla som köper en massa saker på kredit istället och sedan ska hålla på och gnälla ut i tv-program som Lyxfällan. Men man kanske ska skänka dem pengar enligt dig. Det gör man i och för sig genom att de till slut får gå till socialen.
  Miljonären har min respekt!

  ReplyDelete
 9. hej!
  va bra att du inte haft några utgifter,och hotellfrukostar som är sååå goda!!
  passa på och njut.

  ReplyDelete
 10. Anonymous7:38 AM

  Nu har jag hittat hit! Har liknande planer om än inte lika omfattande som dina. Vad är det för problem du har "anonymous"? Usch vad jag ogillar detta, du är pinsam! Du verkar se ner på andra som inte passar in i din mall. Mer kommentarer överflödiga. Kör hårt nu miljonären! Lycka till...

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:58 AM

  Okej jag kanske bredde på lite för mycket. Men bitter är jag inte. Och jag värderar definitivt inte en stor tv mer än en sparad slant. Det jag öste över miljonären är denna trötthet på detta konsumentsamhälle och dit räknar jag de som sparar för att en dag leva i överflöd. Blir bara så jävla trött på samhället. Förlåt om jag lät lite hård men jag står i alla fall för att jag tycker att det finns mer i livet än pengar, med det menar jag inte att miljonären har fel i det liv han valt att leva. Tog kanske i när ja skrev att miljonären måste ha de trist... Alla har rätt till att leva som man vill. Men skyltar man med det på nätet får man faktistk tåla lite kritik.

  ReplyDelete
 12. Anonymous8:43 AM

  Jag håller i alla fall med anonymous. Tycker att det går till överdrift i detta giriga samhälle. Jag är för den skull inte heller bitter bara trött. Trött på att vi låter jorden gå under, trött på all orättvisa. Vilket man naturligtvis inte kan sätta i samband med miljonären, men det är lätt att gå in här och skriva av sig när man blir för trött- Tycker att denna sida representerar en del av samhället där pengar har lite för stor plats i livet. Alla är vi olika vilket i och för sig är tur. Men tänk om alla kunde tänka lite mer på alla. Vilken värld vi skulle kunna ha. Hoppas verkligen att du når dit mål och att det var mödan värd. ///peag

  ReplyDelete
 13. Anonymous9:26 AM

  Det miljonären kan skänka till välgörenhet i en för honom obetydlig klumpsumma om 30 år är mer än vad den bittra anonyma "lev livet nu"-skribenten någonsin kommer att göra.

  ReplyDelete
 14. Anonymous11:58 AM

  Är det ett skämt miljonären? Har du inte råd att ge pengar till ett fadderbarn? Det var nog den sämsta ursäkten eller kanske undanflykten jag någonsin hört. Kan man spara 8000 /månad så har man om någonting annat råd. Du kunde istället skriva att du inte priorterar det. Så gott som alla har råd att ge pengar till ett fadderbarn, men ofast handlar det om vad för priorteringar man har i livet. För precis som någon annan skriver, tänker man inte på andra nu kommer man inte göra det senare heller.

  ReplyDelete
 15. Anonymous12:44 PM

  Hej det är jag som är den "bittra anonyma lev livet nu" Ha ha ha vilka ömma tår man klev på här då. Jag tror inte att vi inte riktigt är på samma breddgrad. Spara ni och lev ett liv i lyx senare, skänk eller skänk inte det spelar inte mig någon roll. Jag ville bara ha synpunkten på hur miljonären ser på de som inget har när han senare kommer att bli ekonomiskt oberoende. Det var inte meningen att kliva på ömma tår. Jag skrev tidigare att jag var hård då jag skrev att han måste ha tråkigt, det var onödigt då vi alla prioriterar olika här i livet.

  ReplyDelete
 16. Anonymous12:46 PM

  Oj här blev det visst lite konflikter. Jag förstår båda parter, man ska inte lägga värderingar i vad miljonären uppskattar i sitt liv. Å andra sidan var det väl harmlösa frågor om hur miljonären ser på att skänka pengar. Håller med dig "bitter" det var nog en del ömma tår där ;o) Lev som ni vill, vi kan väl avsluta med att acceptera våra olikheter. Sen kanske det var en dålig ursäkt att säga att man inte har råd...

  ReplyDelete
 17. Anonymous12:48 PM

  Oj här diskuterar vi viss livets värderingar och inte världsekonomin. Visserligen intressant. Heja alla som står på sig.

  ReplyDelete
 18. Anonymous1:47 PM

  Hehe.. Han har väl fan inte alls råd!?!?.. Det handlar bara om vilken budget man lever efter. Har man ett utstakat mål på en miljon innan 30 så har man faktiskt inte råd att skänka bort pengar =)..

  Sen det här med fadderbarn... Personligen tycker jag att det känns fel att skänka pengar till människor i fattigare länder... Av rent principiella skäl. Det sista världen behöver är MER människor som lever i i-länder. Jag skänker pengar till diverse djur&natur-organisationer... Behandla sjukdomen istället för symptomen =)..

  Usch.. bara ingen tror att jag är trädkramare... Notera min hjärtlösa illvilja mot medmänniskor så får jag tillbaka lite street cred...

  ps. Jag är medveten om att 100kr i månaden inte gör lilla pablo till materialist i ett i-land...

  ReplyDelete
 19. Anonymous1:54 PM

  de som klagar på att pengarna brukas nu tror jag inte förstått varför miljonärn sparar.
  Han har upprepade gånger sagt att han sparar för att låta ränta på ränta efekten jobba för honnom.
  jag kan förstå miljonären när han säger att han inte har råd.....men jag gissar att han missade ett "nu" efteråt

  /per ny

  ReplyDelete
 20. Anonymous7:29 PM

  vinner jag tävlingen eller?

  ReplyDelete
 21. Anonymous6:08 PM

  Lite nyfiken; Förmånsbeskattar du för lunchen din a-givare betalar?

  ReplyDelete
 22. Får bara gratis lunch när det är möten och liknande i anslutning till lunchen. Dvs representation och då förmånsbeskattas jag inte.

  ReplyDelete