Tuesday, June 19, 2007

Över 30% upp i PPM

Då har man PPM-portföljen med god marginal passerat +30% för 2007. Dilemmat är lite som med mitt fondsparane överlag att det hade varit roligare med denna uppgång om 10-20 år när kapitalet var riktigt stort. Å andra sidan är det ju viktigt med uppgångar kontinuerligt för att få den riktigt ränta på ränta effekten.

Ni som läst bloggen från början vet att det räcker med 6.000 i månaden i 50 år med 10% ränta per år för att få ihop en bit över 100 miljoner.

4 comments:

 1. Anonymous12:08 PM

  Fantastiskt bra!

  Observerar att du har en betydligt högre riskprofil i PPM än övrigt sparande.

  Är det psykologiskt - "det är ändå inte mina pengar", eller genomtänkt - "lång spartid"?

  Vidare undrar jag; 30%, är det PPMs siffra? Dom räknar nämligen med arvsvinster och rabatter också i värdeförändrigen. Inte fel, men kan verka fel om man jämför med andra placeringar.

  Själv ligger jag på 25,2 %. Rensat från arvsvinster och rabatter. (Morningstar 070618)

  ReplyDelete
 2. 30% är PPMs siffra. Att risken är högre är dels att det är rätt små summor än så länge och dels att det är riktigt lång spartid.

  ReplyDelete
 3. Haha, jag tänkte "vad ogint att skriva att 6000 i månaden genererar si och så mycket pengar när ingen kan spara så mycket i verkligheten". Sen kom jag på att jag ju visst gör det själv.

  Då blev jag glad!

  (Lite trött idag)

  ReplyDelete
 4. Härligt! Bra jobbat!

  Själv så ligger jag och harvar nere på 17.8%. Får skylla på att jag först i våras vaknade upp ur en hittills livslång ekonomisk dvala och missade därför lite en del uppgång i januari och februari.

  ReplyDelete