Friday, June 29, 2007

Full för första gången på ett halvår

Semestern har börjat. Firar det med att dricka lite billig importerad sprit jag kommit över. Fyllan går på ca 30 kr.

Efter några dl sprit är jag ännu mer nöjd med formuleringen i en av kommentarerna nedan där jag blev beskylld för att vilja behålla sjukvård, fri skola och pension för min egen skull samtidigt som jag skulle vilja sänka socialbidrag och a-kassa av rent egoistiska skäl. Hur man fick ihop att risken skulle vara större att jag skulle bli sjuk än arbetslös vet jag inte riktigt. Mitt svar blev iaf:

"Men som sagt jag betalar gärna skatt för att alla hypokondriker och gnällspikar ska kunna springa mer eller mindre gratis på sjukhuset. Och alla lågutbildade frånskilda 3 barnsmammor ska ha råd att skaffa barn även nästa gång de träffar sitt livs kärlek."

Kan erkänna på en gång att det var med viss ironi.

Risken finns att nu debatten om bidrag, skatt och politik dras igång igen. Men det är verkligen inte min avsikt. Jag är ganska ointresserad av att lägga kraft på att engagera mig i dessa frågor. Jag anpassar mig glatt till det system och den regering vi har och lägger istället all kraft på att se till att jag får det så bra som möjligt med rådande regler.

9 comments:

 1. Hoho... Jag gillar din uppriktighet, både när det gällar berusning och politik! :-)

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:39 PM

  Det roligaste är ju alla som tar allting så ordagrant också.. Om man ser en enda rad som kan verka stötande så är det på med skygglapparna och börja ranta.. Sånna människor är för övrigt mycket givande att diskutera med...

  På tal om något helt annat: när kommer nästa sammanställning av dina finanser?
  Hur mycket har adsense genererat hittills? jag såg att du var nere på $2 om dagen men du har väl inte skrivit något om vad det har blivit totalt? eller har jag missat det?

  ReplyDelete
 3. arne: Att man är lite full en gång i halvåret tycker jag man ska erkänna!

  olle: senaste uppdatering av finanserna var 16/6, brukar göra en i månaden ungefär. Vad gäller adsense har jag som sagt placerat dessa pengar separat för att kunna följa dess betydelse på längre sikt. Kanske ska lägga till Adsensepengerna som en egen rad i sammanställningen varje månad?

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:26 PM

  tycker din kommentar om sjukhus o småbarnsmammor är skitbra.. du borde bli politiker på heltid. ärlighet är alltid bra. ironisk ärligthet... vet ej??

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:55 AM

  Jag kom på ett tag efteråt att du skrev något om att lägga dom i nån fond med högre risk ja... du kan väl inte förvänta dig att jag kommer ihåg allt på samma gång? ;/

  svar: ja. Du ska lägga dom på en egen rad =).. Jag var för övrigt osedvanligt solidarisk och klickade på din reklam idag.. ska kanske göra det lite mer sen.. Vi får se.. Jag vill inte riskera att stämplas som generös eller dyl. =(

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:37 PM

  "Firar det med att dricka lite billig importerad sprit jag kommit över. Fyllan går på ca 30 kr."

  Hehe, vad är väl bättre än just det. Billig sprit och semester :D Ska nog överväga om inte whiskeyn, som för övrigt är både billig och importerad, ska drickas ur ikväll för att fira min semester :)

  ReplyDelete
 7. Anonymous4:59 PM

  Grattis till semestern!! Hoppas du får en trevlig ledighet och lyckas tjäna in några oförutsedda slantar =) Alltid lika trevligt att läsa din blogg! Frågade tidigare om du funderat på att få din lägenhet värderad för att kunna få veta hur mycket den är värd istället för att själv försöka uppskatta priset? Vissa byråer har ju gratis värdering vid vissa tillfällen! Iaf här i norr, vet inte hur det är i sthlms trakterna dock.. Men ha en fin semester iaf! =)

  ReplyDelete
 8. Pia: Vår granne som har exakt lika lägenhet som oss ska få den värderad nästa vecka! Det bör ge en bra fingervisning...

  ReplyDelete
 9. Anonymous1:10 PM

  Ahh härligt =) Då måste du ju berätta för oss andra senare =)

  ReplyDelete