Friday, April 21, 2017

Kortvecka

Skönt med kortvecka tack vare ledig måndag. Men mycket jobb så det blev nog nästan lika många timmar som en normal vecka ändå. Men att jobba 3-4 dagar i veckan kanske kan vara något under en övergångsperiod nästa år? Det svåra blir att få till det hos min befintliga arbetsgivare. Men det får bli en diskussion framåt sen höst.

Börjar närma sig slutet av månaden och därmed rätt tomt med likvider i portföljen. Men klämde till med fokus på bokstaven C idag, med lite Castellum och Cloetta. Cloetta gick ner rätt ordentligt på dagens rapport. Då det varit en intensiv jobbdag så har jag inte hunnit studera rapporten eller kommentarer kring den i detalj. Men Cloetta är ett litet innehav som jag vill öka i, så passade på. Tror det finns fina synergier med köpet av Candy King (och andra köp som de gör med hjälp av sitt fina kassaflöde) där jag hoppas att man kan nyttja ledig kapacitet i produktionen och därmed kapa kostnader jämfört med vad Candy King hade. Då bör köpet varit väldigt prisvärt.

Castellum till över 4% direktavkastning med gissningsvis minst 5% utdelningstillväxt och snart 20 år av ständiga höjningar av utdelningen (visserligen i ett gynnsamt ränteklimat) behöver ingen motivering. Men det fick ni ju ändå nu.

Trevlig helg!

5 comments:

Miljonär innan 22! said...

Det är fruktansvärt inspirerande att läsa de gammla inläggen, känner samma sjuka motivation som du gjorde då! Känner mig avundsjuk på att du snart är i mål medan jag precis börjat.

Miljonaren said...

Kul att du gillar de gamla inläggen när jag var som mest besatt av att spara den sista kronan. Sen årsskiftet är sparandet lite mindre extremt.

Var sak har sin tid och charm.

Miljonär innan 22! said...

Förstår det, men måste erkänna att bloggen var som bäst under den tiden du värmde nudlar i smyg på hotellrummet

James said...

Man tilltalas av olika saker beroende på vilken fas i livet man är.

Anonymous said...

Vad tycker ni om XACT Högutdelande (UCITS ETF)? Är den ett bra alternativ om man vill få ta del av utdelningar utan att behöva engagera sig? Det brukar oftast finnas någon hållhake...