Thursday, September 07, 2017

Gaggig

Jag vet inte om det är det faktum att jag är så gammal att det bara är några månader kvar till pension eller om det är något annat. Men jag har blivit gaggig senaste veckorna. Tappar bort grejer och förlägger saker i olika konferensrum på jobbet. Igår glömde jag gymkortet hemma så jag får vända halvvägs till gymmet och cykla hem och hämta det. När jag sen hade tränat klart så glömde jag tydligen hänglåset i omklädningsrummet, för nu ligger det inte i väskan där det ska ligga. Suck.

Jag har aldrig trott att jag varit i riskgruppen för utbrändhet och tror väl egentligen fortfarande inte att det är stress. Snarare att jag kanske börjar koppla av och drömma mig bort med bara knappa 80 arbetsdagar kvar. Samtidigt som jag börjar slöa till mentalt så snurrar det på i samma takt som vanligt i vardagen. Det är riktigt irriterande är slarva bort grejer och klanta sig. Jag får skärpa till mig!

Min bok fortsätter att tugga på försäljningsmässigt även om det är långt ifrån hur det var första månaden. Jag har därför ägnat senaste två kvällarna till att signera 100 böcker.

Vill ni köpa signerad bok är det beställning via förlaget som gäller. Ni kan då även passa på att köpa ett signerat ex av Marcus Hernhags senaste bok som heter "Den enkla vägen att hitta världens bästa aktier" och handlar om värdeaktier och ges ut på samma förlag. Jag har själv börjat med den boken och hoppas hinna läsa lite mer i helgen och återkomma med en recension inom kort.

Hade jag varit Alex Schulman eller Isabella Löwengrip hade jag väl behövt skriva något om att det är inlägget är i samarbete med mig själv och reklam för min egen bok. Men det skiter jag i. Någon fördel av att vara anonym även för tjänstemännen på konkurrensverket ska man väl ha?

6 comments:

 1. Anonymous5:05 AM

  Det är ett vanligt fenomen att tappa fokus när man är nära ett mål. Det man kan göra är att sätta ett nytt mål inom annat område så man lägger fokus på det istället. T ex att klura på mål inför vasaloppet(om du nu skulle vara intresserad av detta)

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:50 PM

  statlig verk? då förstår jag att du vill lägga av! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jobbar ej statligt utan i vanligt vinstdrivande bolag. Massa stress och press med andra ord.

   Delete
 3. Agaton1:23 PM

  Att du över huvud taget funderar i utbrändhetsbanor, KAN bero på att du åtminstone så smått är på väg i den riktningen. Ett spontant råd är att ge plats åt regelbunden avspänning i ditt liv - i form av t.ex. yoga eller meditation. Tillsammans med styrketräning blir detta ett vinnande koncept, som både sänker stressnivån och ger dig ett ännu längre liv utanför arbetslivets fålla.

  ReplyDelete
 4. Hej! Tack för en bra blogg! Det här är en personlig inbjudan till att vara med och utforma en digital checklista för investeringar. Genom att ha en checklista för investeringar är tanken att man ska minimera sina risker för förluster. När man analysera ett bolag på ett strukturerat sett med hjälp av en checklista blir beslutsprocessen lättare och överskådligare för att fatta ett beslut om att investerar i ett företag. Tanken med detta event är att alla som vill kan vara med att lägga till punkter samt rösta med like knappen om vilka punkter de tycker ska vara med på checklistan. Så i första skedet är jag ute efter att med gruppens hjälp ta fram en checklista för investeringar. Jag är övertygad om att vi både kommer ha kul och tycka det är lärorikt. Genom att sammanföra flera personer (bjud gärna in aktieintresserade vänner) med unik bakgrund men med det gemensamma att de brinner för investeringar tror jag alla gynnas i gruppen. Det här är en decentraliserad grupp där alla i ett första skede kan bidra med och ranka punkter samt föreslå egna alternativ på checklistan så att den växer fram organiskt.

  Som det ser ut nu så har jag delat in Checklistan i sex olika kategorier så försök gärna lägga in punkterna under den kategorin du tycker passar bäst alternativet skapa en ny kategori.

  Ledning/storägare

  Intäkter/skulder

  Konkurrenter/Marknadsposition

  Kvartalsrapporter/Historik

  Framtiden

  Övrigt

  Senast den 24/9 kommer jag att sammanställa checklistan och skicka ut till alla som har varit med och röstat och get förslag.

  Min tanke är att efter checklistan är klar skapa en Mastermind grupp som ses en gång varje eller varannan månad där man bestämmer på föregående möte vad som görs till nästa möte. Tidsåtgången är svår att säga men just de fysiska mötena skulle jag säga tar ca 2-3 timmar. Sen är det upp till dig att bestämma hur mycket tid du lägger ner på analysen. Gå in på https://www.facebook.com/events/928690980620961/
  Eller lägg till mig (Erik Schenkel) som vän på facebook så bjuder jag in dig till eventet.

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:49 PM

  Theresa Williams och Ets skulle bli ett bra par. Kanske funkar det bättre för henne än med Andersson. :D

  ReplyDelete