Monday, November 23, 2015

Köper Volvo för hälften av Ryss-försäljningen

Jag har ju en lista med köpkurser som jag sitter och väntar på ska uppfyllas. Men det gäller bara för de kontanter jag har utanför börsen. När jag nu får loss nya pengar vid försäljning av Rysslandsfonder är jag villig att köpa på lite högre nivå. För att inte fastna med för mycket pengar utanför börsen och kunna börja kassera in utdelningar.

Skulle börsen gå ner har jag ändå gott om pengar att köpa för. Så imorgon när ca 150.000 kommer in köper jag troligtvis Volvo för 75.000 kr. Övriga halvan avvaktar jag med några dagar till så får vi se.

10 comments:

 1. Anonymous9:05 PM

  Rottneros!
  Litet bolag som tjänar massa pengar! Delar ut ca 4,5 % nu. Snart extrastämma där man ska avhandla ytterligare ökad utdelning. Du borde titta på caset ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:38 PM

  Erbjuder verkligen Volvo dig den vinst och utdelningsstabilitet du söker?

  ReplyDelete
 3. Rottneros är ju bra just nu. Men känns inte så stabila då de väl haft många år utan vinst under 2000-talet?

  Volvo bör kunna få fart på marginalerna någon gång tycker man. Tills dess är väl dagens dryga 3% utdelning ändå någorlunda ok. Tror på nya VD.

  ReplyDelete
 4. Ett tips har själv börjat köpa lite USA aktier i kapitalförsäkring för att få tillbaka 15% av källskatt som blir utomlands.
  Har köpt Coca-Cola,Johnson & Johnson ,Proctor & gamble detta innebär utd varje månad utom december då de betalar ut kvartalsvis.
  Alla bolagen betalar ut drygt 3% just nu stabila bolag med historik av stabil utd.
  Detta tror jag mycket på en fin pengamaskin som blir rena snöbollseffekten efter några år och jag månadssparar hela tiden + utd.
  Kanske något för dig som komplement .
  Tack för intressant läsning och blogg.

  ReplyDelete
 5. Japp. Köpte JNJ i september för 92 dollar. Skulle gärna köpa mer då det är ett bolag jag tror väldigt mycket på. Blir dock lite försiktig med kurs över 100 I kombination med dyr dollar. Men på sikt är det säkert ett bra affär att köpa mer även idag.

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:17 AM

  Ang Rottneros.

  Spännande att du tar upp att dom inte gjort vinst under många år på 2000-talet.
  Har själv inte hittat siffror så långt bak. Vart hittar du det? =)

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:51 PM

  Synd med timingen... Tisdagens händelser med det ryska stridsflygplanet som skjutits ned av Turkiet får Moskvabörsen att rasa totalt. Ner 3,5% just nu.
  /Jenny

  ReplyDelete
 8. Tur med tajmingen blev det då jag fick måndagens stängningskurs och nu köpte Volvo 2% billigare än igår.

  Har ingen detaljkunskap om Rottneros. Har bara för mig att de har haft lite problem historiskt och att dagens vinstnivå inte direkt är standard. Väldigt beroende av valuta och världsmarknadspris som jag fattar det.

  ReplyDelete
 9. Anonymous12:26 AM

  Trodde först du skulle köpa en bil när jag såg rubriken...

  ReplyDelete
 10. Emanuel3:18 AM

  Jag måste slå ett slag för Smart Energy Sweden Group, det är ett bolag som jag tror kommer att få en riktigt fin utveckling de kommande 2 året, de har tappat nu i några dagar så det är ett bra tillfälle att köpa in dig. Det kan vara roligt att ha en liten post i Smart Energy Sweden Group, jag tror inte att du kommer att bli missnöjd.

  ReplyDelete