Monday, October 12, 2015

Burkfest

Brukar ju gå en sväng i soprummet några gånger i veckan och hittar ofta 4-5 burkar ett och par PET-flaskor. Har blivit ca 15 kr i veckan i snitt vilket tagit 2 minuter. Men nu har jag hittat ett ställe till att leta på och det gav minst sagt jackpot direkt. Någon verkar haft Coca-Cola fest, vilket blev en burk-fest för mig. 

Återstår att se om det kommer se ut såhär ofta i denna soptunna. Ska kolla upp den minst en gång i veckan.


36 comments:

 1. Anonymous10:17 PM

  Smultronställe! Hemligt plats? Tänker hinna före dig nästa varv ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous5:38 AM

  du är sjuuukt, så jävla inspirerande :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:53 AM

  Vi hittar alltid burkar och flaskor när vi är ute och går med barnen. De får panta dessa och spara i sina bössor...de har blivit riktiga pant jägare på senare tid. Det är roligt att se dem hitta små skatter:-)

  ReplyDelete
 4. Hallar10:12 AM

  Underbart fynd! Du får kombinera det med att köpa Coca Cola aktien sen om den går ned.

  ReplyDelete
 5. Rädslan av att någon ser dig avskräcker inte alls?

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:40 PM

  Om inte miljonär innan 30 tar burkarna så är det sopp hämtaren som gör det. Det är inte stöld så var är problemet?

  ReplyDelete
 7. Anonymous7:47 PM

  Tycker också om att plocka upp burkar på promenaden :-) Många bäckar små :D

  ReplyDelete
 8. Jo som jag skrivit förut är jag lite rädd att någon jag känner ska se mig. Plockar aldrig burkar ur papperskorgar ute på stan. Utan bara lite mer undanskymt som i soprum eller insynsskyddade sopstationer.

  ReplyDelete
 9. Anonymous4:37 AM

  Nej men ärligt talat... Jag förstår din fascination över att ständigt hitta nya "inkomstkällor". Men det här känns inte riktigt ok i ärlighetens namn. Samhället ser ut som det gör med oerhört fattiga människor, hemlösa och tiggare (s.k. eu-migranter). Dessa människor har väldigt lite pengar. För dem är det inte ett spel/självvald livsstil som det är för dig, utan det är deras verklighet att ständigt räkna ut hur mkt nästa måltid kostar. Men i deras fall på allvar. De har inte en teoretisk möjlighet att äta dyrt om de skulle känna för det som du har. Du är en höginkomsttagare som med hjälp av studier och hårt arbete, lyckats få en bra inkomst. Detta i kombination med en självvald sparsam livsstil har gjort att du är en förmögen man, särskilt i förhållande till din ålder. Och denna förmögenhet växer exponentiellt för varje år som går.

  Det finns säkert flera saker du kan åstadkomma för att få ytterligare inkomstkällor förutom din lön och ditt aktiekapital. Men INTE att plocka burkar, vilket för många av ovanstående nämnda grupper i samhället är det som faktiskt ger tillräckligt med pengar för att kunna få i sig mat just den dagen. Snälla sluta med det där och lägg din tid på det som bättre passar en person med dina förutsättningar, och låt sådant som pantburkar vara. Eller vad ska vara nästa steg? Att klä ut sig och sitta utanför ICA på söndagar och tigga? Skulle ju teoretiskt kunna ge en ytterligare 50-lapp varje söndag (obs sarkasm). Förstår att det inte är kul att läsa negativ kritik, men jag hoppas det här når fram och att du slutar med detta... Låt de som faktiskt är i behov av de 15 kronorna vara dem som får chansen att plocka burkarna. Det är en sån liten sak, men faktiskt något som gör skillnad för folk i nöd. :(

  För övrigt har jag uppskattat din blogg under en lång tid, och beundrar ditt fokus och din dedikation. Vill passa på att lägga till ett tack för en bra blogg under många år i samband med detta något negativa inlägg.

  ReplyDelete
 10. Det är ju inte direkt så att miljonären tar pengar från de fattiga bara för att han plockar brukar. Dessutom tvekar jag på att dessa utsatta människor kommer in i soprummet i huset där miljonären bor

  ReplyDelete
 11. Anonymous11:25 AM

  Vilket jäkla vänster snack anonym här ovan kör!!

  Blir så jäkla trött på att höra om att det är så synd om tiggare och eu migranter! En tiggare i en mindre stad får ihop ca 200kr/dagen ca 4 grr mer än de får ihop på ett vanligt kneg i Bulgarien!!! Detta genom att sitta på arslet med en burk framför sig!!! EU migranter som kommer hit har för det första pengar från början, annars skulle de inte kunna ta sig så långt!!! De fattiga blir kvar i närområdet och är det någon som är i nöd så är det dom!!! Våra migranter har gratis mat, gratis boende samt runt 2500kr/mån för att göra ingenting!!!!

  Så jag uppmanar miljonären och alla andra för den delen att FORTSÄTTA plocka burkar, så blir de mindre burk åt latmaskarna i samhället!
  Alla skulle börja tigga också för den delen, då skulle folk börja fatta!

  Nä så mer smarta sparknep från bloggaren uppskattas, keep IT up!

  /Gnetaren

  ReplyDelete
 12. Att det finnas så här mycket burkar i olåst utrymme samtidigt som folk tigger i Stockholm tyder på att tiggarna inte är helt företagsamma. I vårt soprum är det låst så där tror jag snarare jag gör miljön en tjänst genom att panta istället för att låta det ligga kvar i soporna. Men tiggarna har ju mer tid än mig på sig att hitta burkarna och behöver inte leta i hemlighet som mig, så de har ett stor fördel mot mig i vår kamp om att hitta burkarna först.

  ReplyDelete
 13. Anonymous11:03 PM

  Inget att skämmas för!
  Själv tar jag gärna upp en burk även ute i det fria.
  Bort med skräpet, spara energi samt 1SEK extra i fickan. Pär

  ReplyDelete
 14. Hej!
  Nyfiken på hur du tänker kring nyheterna som kom fram om TeliaSonera och om raset tidigare idag. Kommer du hålla kvar, köpa mer eller sälja av?

  /Miljonjakten.blogspot.se

  ReplyDelete
 15. Anonymous1:06 PM

  Du är ju vältränad. Har du inte funderat på att vara manlig strippa. Skulle kunna marknadsföras som "miljonärsstrippan" till möhippor och dylikt.

  MVH/Miljärdar innan 100

  ReplyDelete
 16. Köper mer Telia på 39 kr om vi kommer dit. Ska ju aldrig sälja så en sänkning av utdelningen är det som oroar mig. Inte tillfälliga svängningar i kursen.

  Tror det krävs fler egenskaper än kombinationen miljonär, 100 kg i bänkpress och springa milen på 40 min för att bli strippa. Men bra tips annars!

  ReplyDelete
 17. Anonymous1:33 PM

  Som svar på mitt tidigare inlägg om det är rätt av miljonären att ta pantburkar eller inte:

  Karl: Indirekt skulle man kunna hävda det, även om han inte tar dem direkt ur handen. Men jag håller med om att ur hans egna soprum kommer det ju inte in obehöriga, vilket ju då givetvis skulle bli fritt fram.

  Gnetaren: Men lol... Varför skulle jag vara vänster för att jag påtalar ett moraliskt dilemma? Har vänstersympatisörer monopol på empati för svaga i samhället? Visserligen är jag om man ska ta upp politik social-liberal. Vilket i Sveriges politiska karta lägger mig till höger i spektrat. Men är väl i viss mån aningen till vänster i förhållande till andra partier. På tal om politik och att ange politiska stämplar på folk med begränsad med information kan jag gissa mig till att du är Sverigedemokrat. Varför? Jo för att det är i princip enbart Sverigedemokrater som kastar ur sig "fakta", som exempelvis inkomstsiffror för eu-migranter mfl, totalt utan källhänvisning, eller underlag öht för den delen. Lite lustigt ändå, men mest skrämmande kanske. Nu är detta dock ingen politisk blogg, vilket gör både mitt och ditt inlägg om detta totalt onödigt egentligen.

  Miljonaren: Samma resonemang som Karl ovan om soprum, och andra låsta utrymmen där du har tillgång till köper jag. Och givetvis har inte fattiga ett slags ensamrätt på att panta burkar. Jag försökte bara påtala det osmakliga i att som en välbärgad person ge sig ut och leta burkar i det offentliga rummet. Att hävda att det finns burkar ute, och därmed är tiggarna inte tillräckligt snabba och effektiva är att helt missförstå mitt resonemang. Att helt bortse från det moraliska i sina handlingar, eller moraliska och etiska konsekvenser av dem, och enbart utgå från sig själv, och sin tävling med sig själv att utöka sin inkomst blir ju fel.. Du kan inte veta hur länge burkarna har varit allmänheten tillgodo. Vad säger att det inte efter att du plockat dem, någon som faktiskt behöver dem letar där men inte hittar? Du tar ju bort chansen för dem att faktiskt hitta burkarna. På något slags vis får jag bilden av att en frisk man springer i ett slags handikappslopp. Vinner, och sedan när han får kritik utbrister: "ja men vadå? De får väl bara ta och springa fortare eller?" För att ge ett löjligt exempel. På ett plan förstår du nog vad jag menar, med tanke på att du skäms och gör allt för att inte synas när du plockar burkarna..

  Däremot, om du nu vill ha tips. Gå ut i skogen och plocka kantareller. Antingen får du en lyxvara (för det är rätt dyrt per hg i affären) helt gratis. Samtidigt som du får njuta av naturen. Eller om du har tur och hittar bra ställen kan det bli så mkt att du kan sälja vidare. Bär går att hitta som en biprodukt av kantarellsökandet. Du gillar ju även billig mat, så du skulle kunna pickla, sylta och torka mat. Gör mer av det du själv behöver och sälj även det. Det är ju helt rätt i tiden, och ses snarare numera som det absolut trendigaste man kan göra. Lite hipstervarning rentav. Styr ihop en enkel nätbutik och fixa snygg etikett och sälj det som "miljonärens picklade chiligurka" etc. Så kombinerar du billigare matlagning med en extra inkomst, samt att det är något som ses upp till av den svenska medelklassen. Om du vill skulle du även kunna sälja på mässor m.m. Fördel där är väl kontant hantering. Nackdel att man avsätter lång tid. För övrigt om du inte har tid till att plocka mycket av varorna, kanske du har byggt upp ett varumärke nog till att ta överpris? "miljonärens chiligurka" kanske finns så lite av att en burk kostar 250kr?

  MvH

  ReplyDelete
 18. Men tänk om en fattigare person letar svamp på samma ställe efter att jag plockat dom då?

  ReplyDelete
 19. Anonymous3:21 PM

  Tänkte på det argumentet när jag skrev inlägget, men resonerade lite om tillgängligheten, alltså möjligheten att resa med bil. Även frågan om att det är så pass svårt att hitta svampställen att om man inte redan vet om bra ställen innan, blir den aktiviteten mer av friluftslivsaktivitet än ett sätt att tjäna pengar. Den möjliga nya inkomstkällan i det skulle alltså snarare bli en bieffekt egentligen. Svårt för mig rent objektivt att säga i fall jag har resonerat fel eller inte.

  Men förstår verkligen din poäng där. Vart går gränsen? Ska man klassificera all form av inkomstbringande aktiviteter om vad som är ok eller inte i förhållande till innehållet på sitt bankkonto? Det är ju givetvis inte det jag menade, samtidigt som det kanske är det som blev effekten av mitt fördömande av en aktivitet och förslag till en annan.

  För mig personligen (vilket ju är den enda ståndpunkten jag kan ha) känns det iaf fel med att en välbärgad person aktivt letar pantburkar på allmän plats i en stad. Detta innebär ju dock inte att min ståndpunkt per automatik är den rätta.

  ReplyDelete
 20. Jag är av meningen att om inte välbärgade personer skulle leta burkar så hade de inte varit välbärgade. Det är inställningen som är avgörande

  ReplyDelete
 21. Anonymous4:20 PM

  Anonym! Slänger ur sig siffror???? Har du ingen koll på vad man får i bidrag som migrant? Detta är ju offentliga uppgifter!
  http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-vuxen-och-har-sokt-asyl/Ekonomiskt-stod.html

  Siffrorna om tiggarna har jag första hands uppgifter då jag JOBBAR nära dessa människor! Dvs 200kr/dag i en minde stad! Detta blir alltså 6000kr/mån om man tigger varje dag. Jag antar att tiggarna i de större städerna tjänar mer än 200kr/dag men det har jag inga bevis för. Jag har alltså personligen samtalat med dessa människor och frågat dem hur mkt de tjänar per dag!!!

  En svensk minimum pension ligger på 7000kr!!! Är det inte lika synd om dem?????? Gammalt folk som knappt kan ha smör på brödet?

  Släpp moral pinnen och kom tillbaka till verkligheten! Allt är inte så som media vill få dig att tro!

  Mer burk åt alla så att naturen blir renare!
  /Gnetaren


  ReplyDelete
 22. Anonymous5:08 PM

  Du har inge intresse att äga SKF långsiktigt? Köpte själv en liten post nu vid raset.

  ReplyDelete
 23. Anonymous5:56 PM

  Ursäkta i förväg för lång text. DEL 1

  Jaha nu förstår jag lite mer vad du menar Gnetaren. Du har blandat ihop begreppen en aning. De siffrorna du anger för vad migranter får är ASYLSÖKANDE. Vilket tekniskt sett är en migrant, men inte riktigt då det finns vissa omständigheter som skiljer dem åt. Så som krig, tortyr, svält, krigsbrott, mord, förföljelse etc. Ersättning till dem, i likhet med minimipension/garantipension och socialbidrag räknas ju ut vad som är minsta tänkbara summa man kan leva på. Sedan är det ju givetvis inga perfekta system då det är olika dyrt att leva på olika platser i landet.

  För övrigt är summan "7000kr/mån" för en pension för gift person. Alltså i ett 2-personshushåll. Exakt summa för det hushållet är isf 13862kr/mån, förutsatt att ingen av dem har jobbat och får garantitillägg, tjänstepension, premiepension eller privat sparande. Dessa pensionärer kan även ansöka om bostadstillägg för hjälp med sina boendekostnader. Asylsökandena har samtidigt 19kr/dag om de är gifta och har fri mat, vilket blir 570kr per person eller 1140kr/mån totalt (olika tillägg för ev barn givetvis). En ensamstående asylsökande får dock 2130kr/mån vilket ju nästan är; "runt 2500kr/mån för att inte göra någonting!!!!".

  En EU-migrant, vilket är en annan slags migrant, som oftast avses när man pratar om tiggare däremot får inga pengar. Sedan har de ju inte rätt att vara här längre än 3 mån om de inte har jobb. Men det är en annan sak. Ekonomiska migranter finns också, även om de är bra mkt vanligare i länder som Spanien, Frankrike och Italien, än vad de är här. De får heller inga pengar. Båda dessa grupper får dock mat från olika härbärgen, samt kläder och dyl. från olika organisationer.

  Så du har blandat ihop olika slags migranter och fått det att låta som att dina siffror gäller dem allihopa. Skrivit det högsta bidraget (med en ca 20%-ig ökning) för ensamstående ASYLSÖKANDE. Den absolut lägsta minimipensionen utan att klargöra att det är fler personer i hushållet, samt att det finns ytterligare tillägg för dem att få. Och sen säger du att du inte slänger ur dig siffror?? Häpnadsväckande faktiskt.

  ReplyDelete
 24. Anonymous5:56 PM

  DEL 2

  Sen angående tiggarna du har pratat med. Och de siffror du anger här. Låt anta att du faktiskt jobbar med det du säger. Och att den summan (utan procentpåslag som ovan) faktiskt är en summa du fått reda på av tiggare (vilket ärligt talat med tanke på övriga summor du skriver om inte verkar troligt). Vad är det som säger att den summan är den rätta summan? Alltså har du i första hand fått korrekt information? Speglar sig den summan genom hela landet? När jag säger faktaunderlag, syftar jag på en oberoende forskning, utförd i enlighet med grundläggande principer om forskningmetodik. Inte vad du personligen fått höra. Men ändå, om det nu stämmer? Att de får 200kr/dag. Alltså 6000k/mån av att gå runt eller sitta utomhus jag vet inte hur många timmar per dag. För att sedan lägga en del av de pengarna på boende och mat. Samt att förmodligen betala tillbaka ett lån de tagit för att ha kunnat ta sig hit från första början och sedan förhoppningsvis spara ihop en slant. Än sen?? Och om jag ska våga mig på en gissning eller antagande jag med, skulle jag tro att den ökade konkurrensen om att tigga till sig pengar av den ökade befolkningen i en storstad kontra en småstad, slår ut en ev höjning av vad en tiggare kan lyckas tigga sig till. Men därom tvista de lärde...

  Sedan är det en helt annan sak om olovligt förfogande som uppdagades i uppdrag granskning häromveckan. Eller en rad andra problem tiggeriet medför. Allt är inte "tjolahopp tjolahej" ur min synpunkt med tiggare m.m. Mer pengar i närområdena vare sig det rör sig om biståndspengar ner till oroshärdar, eller ökad press på öststaternas användande av EU-pengar till att öka livskvalitén och möjligheterna för sina allra fattigaste (inklusive romer) är absolut önskvärt. Det skulle leda till många minskade problem inom och utom EU. Och jag har dessutom läst kurser med innehåll av både kritisk mediegranskning och mediepsykologi, jag är alltså inte riktigt så blåögd du vill få mig till.

  Men håll inte på att blanda ihop siffror så här och kalla inlägg för "vänster snack", eller släpp "moral pinnen", etc. För då måste jag tyvärr vidhålla att din jargong är rätt populistisk. Eller Sverigedemokratisk för att förtydliga. Vilket du kanske inte anser vara så farligt iofs.

  Ha en trevlig kväll!

  (Ber återigen om ursäkt till miljonären för politiskt färgat inlägg, dock rör det sig mestadels om ekonomi, vilket gör att jag faktiskt postar det här.)

  ReplyDelete
 25. Anonymous6:05 PM

  Anonym... kryp tillbaks under stenen, sluta sprid din kommunistpropaganda, ingen här som tror på den ändå

  ReplyDelete
 26. Anonymous6:42 PM

  Upplys mig gärna vilket av det jag skrivit som skulle röra sig om kommunistpropaganda? Gärna både vad av det som faller under kommunsim, samt vad det är som är propaganda.

  MvH

  ReplyDelete
 27. Anonymous7:11 PM

  kort och tydligt svar: allt

  ReplyDelete
 28. Underhållande. Skulle inte bli förvånad om Miljonären rensar upp här (du får gärna ta bort det här inlägget också i så fall), men måste göra Anon#1 besviken och säga att Anon#2 verkar mer trovärdig. Dina sista inlägg, som kanske skrevs i affekt, sänkte din trovärdighet en del.

  Om du vill informera om något du fått reda på så är det bättre om du inte direkt avvisar de som har motsägelsefull data som kommunister.

  ReplyDelete
 29. Anonymous10:44 PM

  Nja! Migrant är ordet på någon som byter sitt land, men men. Du verkar ha fått för dig att alla som söker asyl flyr från svält och tortyr? Vem har sagt detta åt dig! Vem som helst kan söka asyl, och du kan överklaga i 3 instanser!

  Jag tycker du verkar vara en proffstyckare som inte varit i fält. Du och jag ser verkligheten från olika sidor.

  Sen undrar jag om du anser Sverigedemokrater skulle vara dumma bara för att de inte delar dina åsikter? Jag menar de är väl typ 800000 svenskar som isåfall vi pratar om.

  Jag gillar inte ditt vänster snack om att det skulle vara synd om tiggare, det tycker inte jag! Tiggare och bärplockare (från vissa länder) leder till mer kriminalitet, simple as that!

  /Gnetaren


  ReplyDelete
 30. Anonymous10:00 PM

  Sär skrivning och utropstecken!!!!!!!!

  ReplyDelete
 31. Hur kommer de sig egentligen att du samlar på burkar ?
  Du har ju redan 1 miljon...

  ReplyDelete
 32. Nja jag har runt 4,5 miljoner. Men med målet att komma upp i 10 miljoner så snabbt som möjligt är burkar en fantastisk kombination av nytta och nöje.

  ReplyDelete
 33. Det här gjorde min dag idag :)

  "-Hur kommer de sig egentligen att du samlar på burkar ?
  Du har ju redan 1 miljon..."

  Miljonaren said...
  Nja jag har runt 4,5 miljoner. Men med målet att komma upp i 10 miljoner så snabbt som möjligt är burkar en fantastisk kombination av nytta och nöje.

  Mvh

  ReplyDelete
 34. Anonymous5:39 PM

  @johan
  det är tvärtom.. han har över 1miljon tack vare att han samlar på burkar

  ReplyDelete
 35. Jo inte helt osannolikt att vi har 800 000 korkade människor i Sverige, tror faktiskt att vi har ännu fler tyvärr :)

  ReplyDelete
 36. Bra ide. Jag kan ge ett bra ställe där du kan tjäna pengar spela spelautomater snabbare än någon annanstans och organisera fester oftare. Jag tycker att det här sättet för livet passar dig.

  ReplyDelete